افزون بر قساوت ها و بی رحمی هایی که داعش هر روز علیه عراقی ها و سوری های ساکن جوامعی که تصرف کرده است مرتکب می شود - به صلیب کشیدن، گردن زدن، بردگی جنسی، خشونت، تجاوز جنسی و محروم ساختن از هر حق انسانی - این گروه تروریستی جنایت های دیگری نیز مرتکب شده است؛ از جمله تلاش برای از بین بردن میراث فرهنگی که ایدئولوژی کوتاه بینانه اش را تایید میکند.
جدیدترین نمادی که گزارش می رسد هدف انهدام فرهنگی داعش قرار گرفت، تاق پیروزی در شهر باستانی پالمیرا در سوریه است، که بنای آن به ۲ هزار سال پیش باز می گردد. با این اقدام، فهرست زیارتگاهها و پیکرههایی که قدمتشان به پیش از اسلام میرسید و داعش منهدم کرد - مانند گاوهای بالدار آسوریان در نینوا، شیرهای تاریخی در رقعه و مقبره نوح در موصل - بلندتر شد.
آنتونی بلینکن مدیر کل وزارت خارجه آمریکا اخیرا در نشستی در موزه هنر متروپولیتن نیویورک گفت داعش آنچه را که از تاریخ باستانی و میراث سوریه و عراق نابود نمیکند، میفروشد. سکه های باستانی، قطعات سنگی، شیشه ای و موزائیک مسیرهای منظمی را از طریق بازار های سیاه خاورمیانه، اروپا و خلیج فارس میپیماید. منافع حاصل از فروش آنها جیبهای افراطگرایان را پر میکند – و هزینه سبعیت بیشتر، ترور بیشتر و انهدام بیشتر را تأمین میکند.
به این دلیل است که آمریکا برای کمک به مسئولان اجرای قانون در شناسایی اشیاء غارت شده، فهرستهای قرمزی با همکاری شورای بین المللی موزهها تهیه کرده، از طریق ائتلاف جهانی مقابله با دولت خودخوانده اسلامی، بر تلاش برای ترغیب اقدامی بزرگتر علیه تجارت غیرقانونی آثار ماندگار تاریخی افزوده است، و با سازمان های بین المللی پلیس در آمریکا و سراسر جهان همکاری نزدیکی دارد. به همین دلیل است که ایالات متحده اخیراً، از طریق برنامه پاداش برای عدالت وزارت خارجه، بالغ بر ۵ میلیون دلار برای دریافت اطلاعاتی که به مختل کردن عمده فروش یا تجارت آثار عتیقه توسط داعش یا از طرف آن منجر شود، پیشنهاد کرد.
آقای بلنیکن، با توصیف خودداری از معامله چنین آثاری به عنوان تعهدی قانونی و اخلاقی، گفت در برابر چالش های فوری امروز، "مهم است که ما به بافت انسانی خود، به خرد و منطق، دریافتی که از هنر و فرهنگ داریم، و ارزشهای جهانی آزادی مدنی و کرامت پایبند بمانیم. اینها دقیقا همان چیزهایی است که داعش میخواهد نابود کند."