تحریم ها به ابزار عمده ای در سیاست خارجی آمریکا تبدیل شده است. پیتر هارل، مدیر کل وزارت خارجه ایالات متحده در امور تهدید مالی و تحریم ها گفت هدف این است که تحریم ها بیشترین تاثیر را داشته باشد، در حالی که هزینه های آنها برای غیرنظامیان بی گناه و بازرگانان خصوصی در داخل و خارج به حداقل برسد.
اخیرا ابزار تحریم ها علیه تهدید فزاینده تروریستی گروه داعش بکار برده شده است. داعش برخلاف القاعده، که برای تامین هزینه های خود به اعانه دهندگان متکی است، بیشتر پولش را در داخل، و از طریق فعالیت های جنایتکارانه تهیه می کند. به عبارت دیگر، از راه اخاذی، غارت شهرها و روستاها و فروش نفت در سرزمینی هایی که تحت کنترل دارد.
اما داعش همچنین از منابع خارجی برای تهیه پول استفاده می کند؛ با قاچاق نفت به کشورهای همسایه، آدم ربایی برای باجگیری و منابع دیگر.
مقابله با چنین منابعی برای هدف آمریکا در از بین بردن داعش و مسلم ساختن این که نتواند به آمریکا یا متحدانش حمله کند، کاملا اساسی است. بخشی از استراتژی گسترده تری است که همچنین عملیات نظامی در عراق و سوریه، جلوگیری از سفر پیکارجویان خارجی به منطقه، نامشروع ساختن ایدئولوژی داعش و کمک به مردم در سوریه و عراق را شامل می شود.
ایالات متحده آمریکا با کشورهای همسایه عراق و سوریه کار خواهد کرد تا داعش از قاچاق نفت خارج از سرزمین هایی که در کنترل دارد، یا آوردن پول نقد به آن مکان ها باز داشته شود. آمریکا از توانایی اعمال تحریم ها علیه افراد و شرکت هایی که با داعش داد و ستد دارند یا به آن پول می دهند، استفاده خواهد کرد.
هم اینک طیف قابل توجهی از کشورها در حال پیوستن به این تلاش هستند. آمریکا برای ایجاد ائتلافی که اطلاعات را تقسیم کند و رویکردهای مشترکی برای مبارزه با منابع مالی داعش فراهم آورد کار می کند.
شرکت های خصوصی همانند دولت های سراسر جهان، نقش مهمی در قطع راه های رسیدن پول به داعش خواهند داشت. لازم است بخش خصوصی به شناسایی و قطع راه های بالقوه جریان رسیدن پول های غیرقانونی به آن کمک کند.
تحریم ها در تلاش برای شکست دادن تهدیدهای تروریستی مانند داعش، نقشی روشن و مهم بازی می کنند.