دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده روز چهارشنبه ۱۳فروردین در یک نشست خبری در کاخ سفید گفت که آمریکا خواستار دشمنی با ایران نیست اما آنها دشمنی میکنند و از این بابت هم پشیمان خواهند شد.
پرزیدنت ترامپ در پاسخ به یکی از خبرنگاران که پرسید تحت چه شرایطی حاضر است تحریمها علیه ایران را در شرایطی که با ویروس جدید کرونا درگیر هستند لغو کند گفت: ببینید ما باید با آنها مذاکره کنیم. من فکر میکنم میتوانیم خیلی سریع با ایران بر سر یک توافق کار کنیم. تنها کاری که آنها باید بکنند این است که تماس بگیرند. آنها مردم مغروری هستند و رهبری آنها نیز مغرور است، مانند همه ما، مردم ما و ما هم مغرور هستیم. برای آنها سخت است که تلفن را بر دارند، برای آنها سخت است که یک ملاقات را ترتیب بدهند. اما میتوانند مشکلات کشورشان را خیلی ساده حل کنند.
رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد: ما خواستار دشمنی نیستیم، اما آنها با ما دشمنی میکنند و از این بابت پشیمان خواهند شد، طوری که قبلا هرگز نشدهاند. تنها کاری که باید بکنند این است که تماس بگیرند، یا از کسی بخواهند که تماس بگیرد. کانالهایی است که ما می توانیم به سادگی در تماس باشیم.
پرزیدنت ترامپ در همین نشست خبری درباره دلیل هشداری که پیشتر به رژیم ایران درباره حمله به نیروهای آمریکا منتشر کرده است گفت: «اطلاعاتی داریم که برنامههایی در سر دارند ... به رهبری ایران، البته نه لزوما ایران، توسط گروههایی که مورد حمایت ایران هستند، که این برای من یعنی ایران.»
رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد که اگر گروههای مورد حمایت جمهوری اسلامی در عراق دست به حمله علیه نظامیان یا مواضع و اهداف آمریکایی بزنند، «عاقبت بسیار بدی برای آنها در پی خواهد داشت،» و در ادامه گفت از همین رو به آنها میگوئیم چنین اقدامی نکنید.
پرزیدنت ترامپ پیشتر در توئیتی نوشت بود: ایران و نیروهای نیابتیاش در حال برنامهریزی برای اجرای یک حمله مخفیانه علیه نیروها و یا داراییهای ایالات متحده در عراق هستند. اگر چنین اتفاقی بیافتد، ایران به واقع بهای بسیار سنگینی را خواهد پرداخت!
هشدار نسبت به تحرکات ایران در عراق
هشدار رئیس جمهوری آمریکا در حالی است که پیشتر، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا روز سهشنبه ۱۲ فروردین در مورد حملات شبهنظامیان شیعه مورد حمایت ایران در عراق گفت: «ما همواره برای محافظت و دفاع از آمریکاییها [به هرگونه حملهای] واکنش نشان میدهیم.»
آقای پمپئو در مورد حملات شبهنظامیان شیعه مورد حمایت ایران در عراق گفت: «ما همواره برای محافظت و دفاع از آمریکاییها [به هرگونه حملهای] واکنش نشان میدهیم.»
وزیر خارجه آمریکا گفت: «این تعهد ما نه فقط امروز، که دو هفته پیش، چهار هفته پیش، و حتی در اوایل ژانویه زمانی که به قاسم سلیمانی حمله کردیم، نیز صدق میکرده است.»
وی با اعلام این که وزارت خارجه آمریکا از این موضوع که آن شبهنظامیان شیعه توسط ایران آموزش دیده و تجهیز شدهاند، مطلع است،گفت: «ما به همه کسانی که در ارائه تسهیلات، آموزش، تامین سلاح، و توانمند کردن افراد برای حمله به آمریکا نقش داشتهاند، واکنش نشان میدهیم.»
مایک پمپئو افزود: «ما شاهد حمله و تلاش برای حمله علیه آمریکاییها، از جمله توسط شبهنظامیان شیعه در عراق، بودهایم.» وی تاکید کرد که شیوع ویروس کرونا تاثیری روی توانمندی ایالات متحده برای نشان دادن واکنش نگذاشته است.
ایالات متحده ایران را به بیثبات سازی در خاورمیانه متهم میکند و مقامات دولت ترامپ، جمهوری اسلامی را بزرگترین دولت حامی تروریسم میدانند.
از حدود دو سال پیش، آمریکا با خروج از برجام، تحریمها علیه ایران را بازگرداند و کارزار فشار حداکثری برای تغییر رفتار رژیم ایران را آغاز کرد.