وزیر خارجه ایالات متحده روز یکشنبه ۱۵ دی در گفتگو با چند شبکه تلویزیونی آمریکا درباره موضوعاتی چون هشدار پرزیدنت ترامپ به جمهوری اسلامی و آمادگی ایالات متحده برای واکنش به حمله احتمالی ایران اظهارنظر کرد.
آقای پمپئو در گفتوگو با شبکه تلویزیونی فاکسنیوز در پاسخ به پرسشی درباره توئیت شب گذشته پرزیدنت ترامپ و هدفگیری ۵۲ نقطه در ایران در صورت حمله احتمالی جمهوری اسلامی، این گمانهزنی که مراکز فرهنگی در میان این اهداف هستند را رد کرد و گفت، پرزیدنت ترامپ نگفته است سایتهای فرهنگی هدف قرار خواهند گرفت.
وی همچنین در واکنش به اظهارات اخیر نخست وزیر عراق که گفته است هم به نفع عراق و هم به نفع آمریکا است که نیروهای نظامی ایالات متحده خاگ عراق را ترک کنند، گفت که او استعفا داده و نخست وزیر موقت است و زیر فشار تهدیدهای بیشمار رهبری رژیم ایران قرار دارد.
وی با یادآوری این که آمریکا سالها است به دولت عراق کمک کرده تا از خطرات تروریسم در این کشور بکاهد و امنیت و ثبات را به آن بازگرداند، گفت: ما اطمینان داریم مردم عراق میخواهند ایالات متحده در کشورشان بماند و علیه تروریسم مبارزه کند، و ما نیز به انجام هر کاری که لازم است ادامه خواهیم داد.
مایک پمپئو در گفتوگو با شبکه تلویزیونی انبیسی گفت که واشنگتن سه سال است که در حوزه سیاسی، اقتصادی و اکنون نظامی تلاش میکند جمهوری اسلامی را متقاعد کند که دست از تحرکات بیثباتکننده خود برداشته و مانند یک حکومت عادی رفتار کند.
وی با اشاره به فعالیتهای تروریستی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران گفت که اولویت ایالات متحده ارتقاء امنیت و ثبات در خاورمیانه است و یک عامل کلیدی برای رسیدن به این هدف از میان برداشتن قاسم سلیمانی است و او نقش بسیار بیثباتکنندهای در منطقه ایفا میکرد.
وزیر خارجه دولت پرزیدنت ترامپ درباره واکنش احتمالی جمهوری اسلامی به کشته شدن سلیمانی در روز جمعه گذشته در عراق گفت: ما آمادهایم هر اقدام لازم را برای محافظت از مردم آمریکا انجام دهیم و پاسخ ما قاطع و کوبنده خواهد بود. وی در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکا امروز امنتر است گفت: «قطعا!»
وی در پاسخ به این پرسش که آیا روی آوردن به اقدام نظامی پس از سه سال کارزار فشار حداکثری نشاندهنده ناکامی آن کارزار است گفت: «دقیقا برعکس» و در ادامه با اشاره به رویکرد دولت باراک اوباما در برابر تهران و دادن میلیاردها دلار به جمهوری اسلامی پس از توافق هستهای گفت: دیدیم حزبالله لبنان، حماس و جهاد اسلامی در غزه و گروههای شبهنظامی شیعه همگی تقویت شدند و حالا ما درحال بازگرداندن سیاست بازدارنگی ایران هستیم.
وزیر خارجه ایالات متحده همچنین در یک گفتوگوی دیگر در همین زمینه با شبکه تلویزیونی ایبیسی آمریکا گفت، دادههای اطلاعاتی برای ما روشن کرد که اقدام نکردن علیه قاسم سلیمانی خطرات بزرگتری را متوجه ما خواهد کرد.
مایک پمپئو گفت: «ارزیابیهای اطلاعاتی روشن کرد که بیعملی – این که اجازه دهیم سلیمانی توطئهها و برنامهها و کمپین ترور خود را پیش ببرد –در مقایسه با اقدامی که (چند روز پیش) انجام دادیم ریسک بیشتری خواهد داشت.»
آقای پمپئو با شبکه تلویزیونی سیانان نیز مصاحبهای داشت که صبح یکشنبه به وقت آمریکا پخش شد و درباره این که برخی از جنگ با ایران سخن میگویند گفت، جنگ در واقع پس از اجرای توافق هستهای سال ۱۳۹۴ که به جمهوری اسلامی امکان داد شبهنظامیان شیعه تحت حمایت خود را در منطقه تقویت کند آغاز شد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره توئیت شب گذشته پرزیدنت ترامپ درباره پاسخ سریع و سخت آمریکا به هرگونه واکنش احتمالی ایران به کشته شدن سلیمانی گفت: مهم است که مسئولان جمهوری اسلامی این را درک کنند که ما مانند دولت اوباما رفتار نمیکنیم و فعالیتهای بدخواهانه آنها را تحمل نخواهیم کرد.
مایک پمپئو در ادامه گفتوگوی امروز خود با سیانان، ضمن دفاع از رویکرد دولت پرزیدنت در برابر جمهوری اسلامی و تاکید بر این که این رویکرد تاکنون موفقیتآمیز بوده است گفت، به واسطه اقدامات دولت پرزیدنت ترامپ در سه سال گذشته، خطرات و تهدیدهای بلندمدت علیه آمریکا کاهش یافته است.