مطابق آن چه که در توضیح مقررات تعیین [سازمان های تروریستی خارجی] - که توسط وزارت خارجه ایالات متحده منتشر شده - آمده است، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی میتواند در یک دادگاه فدرال ایالات متحده در [شهر] واشنگتن، نسبت به تعیین شدن خود به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی درخواست استیناف کند.
در این توضیح، که در تارنمای وزارت خارجه آمریکا در دسترس عموم قرار دارد، آمده است: «طبق قانون، سازمانی که به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی تعیین میشود، میتواند ظرف مدت ۳۰ روز پس از انتشار این تعیین در دفتر ثبت فدرال، در دادگاه استیناف ایالات متحده در حوزه قضایی [شهر واشنگتن] درخواست بررسی قضایی کند.»
یک اطلاعیه مربوط به تعیین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز دوشنبه ۱۵ آوریل در دفتر ثبت فدرال ایالات متحده منتشر شد و پس از این انتشار، حالا تعیین [سپاه پاسداران به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی] رسما به وقوع پیوسته است.
اکنون سپاه پاسداران تنها تا تاریخ ۱۵ مه فرصت دارد تا به این جریان اعتراض کند.
روشن نیست که آیا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عملا میتواند این پرونده را در واشنگتن به دادگاه ببرد یا نه.
بنا بر گزارشی که در ماه اکتبر سال ۲۰۰۳ توسط مرکز پژوهشی کنگره (سیآراس) به کنگره ایالات متحده ارائه شد، پس از تعیین شدن «ببرهای آزادیبخش تامیل ایلام» (ایتیتیای یا ببرهای تامیل) به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی در سال ۱۹۹۹، این سازمان با طرح شکایتی در شهر واشنگتن این تعیین را به چالش کشید؛ اما نهایتا در دادگاه بازنده شناخته شد.
روز دوشنبه ۲۶ فروردین نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رسما به فهرست گروه های تروریستی خارجی اضافه شد.
پرزیدنت دونالد ترامپ ۱۹ فروردین، در بیانیه ای رسما سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمان های تروریستی قرار داد.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده روز دوشنبه ۱۹ فروردین و در جریان اعلام قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروههای تروریستی گفت: «این کار آمریکا نباید هیچکس را غافلگیر کند. سپاه پاسداران از شماری باجگیر تشکیل شده و نه انقلابیها.»
وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به پرسشی در مورد این که هدف از این اعلام چیست، گفت: «ما میخواهیم ایران رفتاری عادی و طبیعی اختیار کند. از همان زمانی که ۱۲ شرط برای آنها تعیین کردیم، به طور مشخص گفتهایم که انتظار ما چیست.»