گزارشی در روزنامه وال استریت جورنال از مایکل آر. گوردون
مقامات و کارشناسان می گویند، پیش فرض راهنمای پشت سیاست دولت دونالد ترامپ این است که ایران به لحاظ اقتصادی ضعیف است، علاقه چندانی به مواجهه نظامی با آمریکا ندارد و واشنگتن می تواند تغییراتی را در چند دهه رفتار ایران موجب شود که خاور میانه را دگرگون خواهد کرد.
اما مقام های ارشد ایران اصرار دارند که تهران نه عقب می نشیند و نه مذاکره می کند.
مقام های پیشین پرسابقه آمریکایی میگویند تهران کارت هایی برای بازی در دست دارد؛ از جمله تلاش برای تحمل تحریم ها به امید این که دونالد ترامپ رئیس جمهوری یک دوره ای باشد و سوء استفاده از ادامه آشوب در منطقه به منظور ایجاد چالش هایی تازه برای آمریکا و متحدانش.
جفری فلتمن، مقام پیشین وزارت خارجه آمریکا در امور خاور میانه طی سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ که بعدتر معاون امور سیاسی دبیرکل سازمان ملل متحد شد، می گوید: «ایران در منطقه در حال کسب موفقیت هایی در میدان نبرد است و تصور نمیکنم این تحریمها آن وضع را معکوس کند.»
مقام های دولت آمریکا امیدوارند تدابیر اقتصادی کمرشکن باعث شود ایران پایان ماموریت نظامی اش در سوریه را اعلام کند و نیروهایش را به کشور بازگرداند.
بعضی مقام های پیشین آمریکا معتقدند حمایت ایران از رژیم اسد و حزب الله در صدر اولویت های تهران است و به حفظ آن به هر بهایی ادامه خواهد داد.
رایان کراکر سفیر پیشین آمریکا در عراق و افغانستان میگوید: «آنها در سوریه سرمایه گذاری سنگینی کرده اند و سپاه پاسداران به این زودی جایی نمی رود.»
کراکر، با یادآوری بمبگذاری سال ۱۹۸۳ در پایگاه تفنگداران دریایی آمریکا در بیروت، هشدار می دهد که آنها می توانند اوضاع را برای ما سخت کنند.