لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۵۴

گزارش پولیتیکو | درخواست جمهوریخواهان تندرو از ترامپ: بر سر ایران نرمش نشان می‌دهید


روزنامه پولیتیکو در گزارشی نوشت: دموکرات ها و متحدانشان در خارج از آمریکا کارزار «فشار حداکثری» پرزیدنت دونالد ترامپ در برابر ایران را بی محابا خطرناک توصیف کرده و به شدت مورد انتقاد قرار داده اند. اما بعضی جمهوریخواهان شاخص معتقدند سیاست ترامپ در واقع بسیار نرم بوده است.

این سناتورهای جمهوریخواه قصد دارند در ماه جاری میلادی طرحی را ارائه بدهند که در صورت تصویب دولت ترامپ را مجبور می کند به شکلی چشمگیر فشارهای اقتصادی بر تهران را شدت ببخشد. این امر رودررویی مهمی میان کاخ سفید و جمهوریخواهان بر سر سیاست خارجی محسوب می شود.

هدف این قانونگذاران این است که ترامپ از موضع جان بولتون، مشاور امنیت ملی اش، حمایت کرده و حکم استیون منوشن وزیر دارایی خود را که خواهان رویکردی محتاطانه تر در برابر ایران است، باطل کند.

جان بولتون از حضور در جلسه ای که با خبرنگاران برای تشریح تحریم های جدید برنامه ریزی شده بود، خودداری کرد و دفاع از این رویکرد را به وزیران دارایی و خارجه سپرد.

استدلال استیو منوشن این است که حفظ ارتباط بانک های ایران با «سوئیفت» برای جریان کمک های بشردوستانه لازم است و مانع این می شود که شماری از کشورهای اروپایی مخالف خروج آمریکا از برجام به دنبال جایگزینی برای «سوئیفت» بروند.

طرح جمهوریخواهان که توسط سناتور تد کروز تهیه شده و به احتمال زیاد از حمایت دو سناتور جمهوریخواه دیگر، تام کاتن و مارکو روبیو، برخوردار خواهد شد، پس از انتخابات میاندوره ای کنگره به رای گذاشته خواهد شد. این طرح، دولت ترامپ را برای قطع ارتباط چند بانک ایرانی با «سوئیفت» یا «انجمن جهانی پیام رسانی مالی بین بانکی» تحت فشار می گذارد. مایک گلِگر، نماینده جمهوریخواه ایالت ویسکانسین، نسخه مشابه این طرح را در مجلس نمایندگان آمریکا ارائه خواهد داد.

مارک دوبوویتز، مدیر «بنیاد دفاع از دموکراسی ها» در واشنگتن، می گوید: «فکر می کنم هدف این طرح تا حدودی جلب توجه پرزیدنت ترامپ به این است که سرسخت ترین حامیانش در مجلس نمایندگان و سنا می گویند آقای رئیس جمهور شما در برابر بانک های ایرانی شدت عمل کافی نشان نمی دهید.»

سوزان مِلونی، معاون برنامه سیاست خارجی در اندیشکده «بروکینگز»، می گوید: «ایرانی ها در زمان مذاکرات هسته ای دسترسی به سوئیفت را در صدر درخواست هایشان قرار داده بودند. از این رو اروپایی ها به آن به عنوان اهرم فشاری برای نگاه داشتن ایران در برجام نگاه می کنند.»

برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG