لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۲۶

دیدگاه| مقابله با ایران یعنی تحریم شبه نظامیان تروریست


قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس، هدایت نیروهای سپاه و گروه های نیابتی ایران را در سوریه و عراق برعهده دارد.
قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس، هدایت نیروهای سپاه و گروه های نیابتی ایران را در سوریه و عراق برعهده دارد.

یادداشتی در روزنامه هیل از مایکل پریجنت، کارشناس ارشد «انستیتو هادسن»، و اِریکا هَنیچک، مدیر روابط دولتی در نهاد حقوق بشری «آمریکایی ها خواهان یک سوریه آزاد»

هر گونه استراتژی فراگیر در برابر ایران باید شامل برخورد شدید با شبه نظامیان تروریست مورد حمایت «دیکتاتوری فاسد» ایران باشد. سازمان های شبه نظامی شیعه آموزش دیده و تامین شده از سوی ایران بخش بزرگی از سوریه، لبنان و عراق را در اختیار دارند و از آن جا به ترویج به بی ثباتی و خشونت ادامه داده، امنیت اسرائیل را تهدید و دموکراسی نوپای عراق را تضعیف می کنند.

سال ها پیش، ایالات متحده گام هایی کلیدی برای تحریم نیروهای دست نشانده ی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برداشت. گروه هایی مانند «حزب الله» لبنان و «کتائب حزب الله» عراق در لیست وزارت خارجه آمریکا از سازمان های تروریستی قرار گرفتند.

اما دیگر گروه ها شامل «عصائب اهل الحق» و «حرکت حزب الله النجباء» همچنان آزادانه تحرک داشته و روز به روز قویتر می شوند. در جریان جنگ عراق، «عصائب اهل الحق» به دستور قیس خزعلی و به نیابت از ایران حملاتی را علیه آمریکا و نیروهای ائئلاف از جمله حمله به مقر کربلا انجام دادند که منجر به مرگ ۵ سرباز آمریکایی شد.

اکرم الکعبی، رهبر «حرکت النجباء» هم رهبری چند حمله خمپاره ای و راکتی به «منطقه سبز» بغداد را برعهده داشت. بازجویی ها نشان می دهد که تمرکز حملات آن ها شهروندان آمریکایی، بریتانیایی و عراقی بود. «نجباء» امروز خود را متعهد به «آزاد سازی» بلندی های جولان از دست اسرائیل می داند و می کوشد ایران کریدوری زمینی میان تهران و بیروت پدید آورد تا از آن برای ارائه کمک های نظامی به حزب الله لبنان استفاده شود.

«عصائب اهل الحق» رها از عواقب بین المللی و مالی، راه خود را به پارلمان عراق باز کرده است و از آن برای دستیابی به موقعیتی سیاسی بهره می برد تا به حملات اش به سربازان آمریکایی ادامه داده و از انتقال تجهیزات نظامی ایران از بغداد به دمشق و بیروت حمایت کند.

تظاهرات اخیر در عراق نشان داد مردم آن کشور مخالفت با نفوذ ایران را آغاز کرده اند و در پی شروعی تازه به سوی یک جامعه امن و با ثبات هستند. ما باید در کنار دوستان مان در عراق و سوریه بایستیم و نشان دهیم در برابر تروریسم ایران محکم ایستاده ایم.

کنگره دو لایحه را در این باره به رای می گذارد. این اقدامات ابزاری مضاعف برای کاستن از نفوذ ایران در منطقه در دستان پرزیدنت ترامپ و مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، قرار می دهد.

کنگره نباید در این باره تاخیر کند. قوه مجریه نزدیک به ده سال تحریم این گروه ها را در نظر داشته است و آن ها با وجود تهدیدها نشانه ای از فاصله گرفتن از سپاه پاسداران ارائه نداده اند. انتظار کشیدن چیزی را عوض نمی کند. ما باید دسترسی مالی این گروه ها را قطع کرده و آن ها را همان که هستند بنامیم.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG