لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۷:۱۸

رویترز: کاخ سفید در جریان سفر وزیر خارجه ایران به محل نشست گروه هفت قرار نداشت؛ واکنش پرزیدنت ترامپ


یک مقام کاخ سفید یکشنبه به خبرگزاری رویترز گفت که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از قبل در جریان سفر وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به محل نشست گروه هفت و دیدار با وزیر خارجه فرانسه قرار نگرفته بود.

رئیس جمهوری ایالات متحده در نخستین واکنش به سفر وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به محل نشست گروه هفت، گفت که نظری ندارد.

به گزارش رسانه‌های آمریکا از جمله یو اس ای تودی، در حاشیه نشست روز دوم رهبران گروه هفت، از پرزیدنت ترامپ پرسیده شد که آیا برنامه‌ای برای دیدار با وزیر خارجه ایران دارد، که او در پاسخ تنها گفت «نظری ندارد.»

عصر یکشنبه اعلام شد که وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به شهر بیاریتز محل برگزاری نشست رهبران گروه هفت سفر کرده است. همزمان خبرگزاری فرانسه گزارش داد، وزیر خزانه داری ایالات متحده در واکنش گفته است که پرزیدنت ترامپ قبلا هم گفت اگر ایران بخواهد مذاکره کند، او پیش شرطی نخواهد گذاشت.

فرانسه از مدتی پیش به دنبال میانجیگری بین ایران و آمریکا است. با این حال پرزیدنت ترامپ چندبار گفته است که فرانسه نماینده آمریکا در این مذاکرات نیست و «آمریکا مسیر خود را در قبال مسئله ایران دنبال می‌کند.»

پرزیدنت ترامپ از زمان افزایش فشار بر جمهوری اسلامی، پیشنهاد مذاکره بدون پیش شرط را به مقامات ایران داده بود که تاکنون رهبر جمهوری اسلامی با آن مخالفت کرده است.

ایالات متحده می گوید توافق هسته‌ای ایران با کشورهای پنج به علاوه یک موسوم به برجام نتوانسته مانع فعالیت های بی ثبات کننده جمهوری اسلامی و همچنین برنامه موشکی این کشور شود.

رئیس جمهوری آمریکا سال گذشته ایالات متحده را از برجام خارج کرد و در دو مرحله تحریم های هسته ای علیه جمهوری اسلامی را بازگرداند.

دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگ‌افزارهای هسته‌ای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.

در ماه‌های اخیر تنش بین ایران و آمریکا افزایش یافت.

آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد. ایران تهدید به بستن تنگه هرمز کرد و در دو حادثه نیز جمهوری اسلامی به خرابکاری در نفتکش های دیگر کشورها متهم شد. ایالات متحده شواهد حمله ایران به نفتکش ها در دریای عمان و همچنین حمله به پهپاد آمریکا در حریم بین المللی را به شورای امنیت سازمان ملل در ابتدای تیرماه گزارش کرد.

وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است. برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، اواخر تیرماه گفته بود که پرزیدنت ترامپ در رسیدن به هدف تعیین شده مبنی بر تغییر دادن رفتار رهبران جمهوری اسلامی ایران، مصمم و جدی است و ایران باید بسیار مراقب باشد.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG