مقاله ای از دیوید سنگر در روزنامه نیویورک تایمز
پرزیدنت ترامپ بر روی این قمار کرده که هر چند ایالات متحده در پی قطع عمده درآمد نفتی ایران است، تهران جرأت از سر گرفتن دوباره برنامه غنی سازی اورانیوم به عنوان مسیری برای ساخت بمب اتمی را ندارد.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین بر روی این حساب باز کرده که با وجود انتقاد کشورهای اروپایی از دست کشیدن کاخ سفید از برجام، بانک ها، کارخانه ها و شرکت های نفتی اروپایی تحریم ها را به دلیل خطر از دست دادن بازار بزرگتر در آمریکا نقض نخواهند کرد.
در نهایت، دونالد ترامپ بر روی این شرط بسته است که حکومت ایران دچار شکاف خواهد شد و توافق هستهای جدیدی را بر مبنای شروط مورد نظر او به مذاکره می گذارد یا زیر فشارهای اقتصادی که موجب سقوط صادارت و واحد پول آن کشور شده دچار فروپاشی خواهد شد.
بسیاری از کارشناسان غیردولتی که طی دهه ها با ایران سر و کار داشته اند معتقدند که ترامپ ممکن است در دو هدف اول به توفیق برسد، ولی در ایجاد شکاف در دولت حسن روحانی ناکام خواهد بود.
ریچارد هاس، رئیس «شورای روابط خارجی» و مقام پیشین وزارت خارجه آمریکا و «شورای امنیت ملی» که در چند دولت جمهوریخواه خدمت کرده است، می گوید: «در تاریخ تحریم ها هیچ نشانه ای نیست که نشان بدهد کشوری به انجام حرکتی عمده و شگرف مجبور شده باشد؛ و این امر خلاف ذات انقلابی ایران است.»
دولت ترامپ با چالش هایی از سوی اروپا روبرو است. رهبران اروپا قصد دارند ادامه تجارت با ایران را ممکن کنند. کاخ سفید همچنین چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، عراق و چند کشور دیگر را مشمول معافیت هایی از تحریم کرده است.
روشن نیست که ترامپ بتواند اقتصاد ایران را به طور کامل در زمستان فرو ببرد، ولی اقتصاد ایران که اوایل سال گذشته در مسیر رشد بود اینک به سوی رکود پیش می رود.
مقام های ایران می گویند کماکان به توافق هستهای پایبند خواهند ماند.