فرجام برجام، نگرانی فزایندهای است که این روزها ذهنهای بسیاری را در ایران و آمریکا و حتی کشورهای دیگر به خود مشغول کرده است.
شورای ملی ایرانیان آمریکا (نایاک) نیز درست یک هفته پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، نشستی را با عنوان گشایش حداکثری در روابط آمریکا با ایران برگزار کرد.
تریتا پارسی، رئیس شورای ملی ایرانیان آمریکا در این نشست گفت که اگر ایران و آمریکا توانستهاند بزرگترین مشکل را از طریق دیپلماسی حل کنند چرا برای حل سایر مشکلات باقیمانده نیز متوسل به دیپلماسی نشوند.
در این نشست اندرو بیسیوچ، استاد تاریخ و روابط بین الملل دانشگاه بوستون گفت که فکر میکند در دوران ریاست جمهوری ترامپ نیز توافق هستهای پابرجا خواهد ماند، چرا که هسته اصلی سیاستهای او نوعی ملیگرایی است و او به عنوان یک ملیگرای آشنا به تجارت، منافع آمریکا را در نظر خواهد داشت.
جان مرشایمر استاد علوم سیاسی دانشگاه شیکاگو نیز به توجه ویژه رئیس جمهوری منتخب آمریکا به روسیه اشاره کرد و توضیح داد که بهبود روابط با روسیه مستلزم حل سه مشکل خواهد بود؛ اوکراین، سوریه و ایران. از اولی که بگذریم، دو موضوع بعدی به طور مستقیم به ایران مرتبط خواهد بود و ترامپ اگر بخواهد با روسیه روابط بهتری داشته باشد باید در مورد ایران هم چنین رویهای پیش بگیرد.
صنم نراقی، نویسنده و فعال مدنی نیز عنوان کرد که در حال حاضر اروپا از مواهب برداشته شدن تحریمها علیه ایران استفاده میکند و استفاده نکردن از این فرصت، به ضرر شرکتهای آمریکایی است. ضمن این که پاپس کشیدن از توافقی که توسط دولت آمریکا تایید شده، پیام ناخوشایندی به دنیا میدهد.
رضا مرعشی، یکی از مدیران نایاک هم به اهمیت انتخاب وزیر خارجه دولت آینده آمریکا اشارهای داشت.
روزهای آینده تا تشکیل دولت آینده، ایام پرکاری برای فعالان سیاسی است و موضوع پرونده هستهای ایران همچنان داغ و پراهمیت خواهد بود.