بنیاد دفاع از دموکراسیها روز چهارشنبه ۹ اسفند میزبان نشستی با عنوان «نیروهای مجرب ایران در عراق و سوریه» بوده است.
در این نشست «آدام کینزینگر» از اعضای مجلس نمایندگان از ایالات ایلینوی، در سخنانی به نقش ایالات متحده بخصوص در خاورمیانه اشاره کرد و گفت: حضور آمریکا در جهان به خاطر ارزش نهادن به زندگی مردم است و نه مثلا تامین خطوط انتقال نفت.
وی با این مقدمه به توافق هسته ای ایران در دوران دولت اوباما اشاره کرد و گفت: پول آزاد شده از برجام صرف گسترش نیروهای تحت امر ایران در خاورمیانه شده است.
آقای کینزینگر خاطر نشان کرد: دولت کنونی درک بهتری از آنچه در ایران می گذرد، نسبت به دولت پیشین دارد. بنابراین سیاست بهتری مانند افزایش میزان تحریمها علیه نیروهای نظامی ایران، ترسیم کرده است.
این عضو مجلس نمایندگان سه پیشنهاد به دولت ترامپ در قبال نقش ایران در سوریه ارائه داد و گفت دولت آمریکا باید نیروی هوایی اسد را از بین ببرد؛ تحریمها را بر ایران شدیدتر کند و در نهایت با همکاران و متحدان آمریکا مشترکا کار کند.
رایان کراکر، سفیر پیشین آمریکا در عراق نیز دیگر سخنران این نشست بود. او درباره تلاش ها برای برکناری اسد در سوریه گفت: مقابله مستقیم بین آمریکا و گروه نیابتی ایران در سوریه و ارتش سوریه، راه برکناری اسد از قدرت نیست.
ملیسا دالتون از کارشناسان مبارزه با تروریسم و مشاور حوزه های دفاعی نیز در این نشست گفت: آمریکا با بازیگران کنونی مانند کردها باید همزمان با اقدامات دیپلماتیک خود در ایجاد ثبات کار کند، و با برقراری آرامش نسبی در آن مناطق سیاست خود را در مقابله با گروههای ایرانی به اجرا بگذارد.
دیگر سخنران این نشست «معاذ مصطفی» بود که خود متولد دمشق و عضو ارشد گروه نیروی ویژه فوری سوریه است.
وی در سخنانش گفت: باید آمریکا بین اهل سنت عرب سوریه میانه رو و کردهای این کشور نزدیکی ایجاد کند و در اعمال سیاست خود در سوریه، آمریکا باید گروههای نیابتی ایران را بمانند گروههای افراطی اهل سنت بداند.
دیگر سخنران این نشست «دیوید ادیزنیک» رئیس بخش پژوهش در بنیاد دفاع از دموکراسی بود. وی گفت: دولت پرزیدنت ترامپ برای مقابله با گسترش نفوذ ایران در سوریه اقداماتی در دست انجام دارد اما نمی خواهد وضعیت را متشنج تر کند.