مقامهای رسمی آمریکا گفتهاند که اطلاعی از شرایط و وضعیت نفتکشی که به ایران منتقل شده، ندارند.
به گزارش رویترز، مقامهای ایالات متحده گفتهاند آنها مطمئن نیستند که آیا این نفتکش از سوی ایران توقیف شده یا آنکه پس از بروز مشکل و نقص فنی، از سوی نیروهای ایرانی نجات یافته است.
نفتکش «ام.تی.ریاح» روز چهاردهم ژوئيه (۲۳ تیر) در حالی که در تنگه هرمز حضور داشت، از نقشه ردیابی کشتیها ناپدید شد. آخرین محل استقرار این نفتکش، در نزدیکی جزیره قشم در ایران بود.
جمهوری اسلامی پیشتر اعلام کرده بود که به دنبال درخواست یک شناور، به کمک آن شتافته است. مقامهای ایران نامی از این کشتی نبردند، اما با توجه به مسیر حرکت شناور «ریاح»، این کشتی تنها موردی است که با این مشخصات تطبیق دارد.
رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی - بدون ذکر نام - نوشت که به نظر میرسد این شناور در آبهای ایران بوده، اما مشخص نیست به این دلیل که از سوی ایران نجات پیدا کرده یا آنکه از سوی نیروهای نظامی این کشور توقیف شده است.
این اتفاق در حالی رخ میدهد که تنش بین ایران و آمریکا در خیج فارس افزایش یافته است. حدود دو هفته پیش یک نفتکش ایران، از سوی ماموران نیروی دریایی بریتانیا و مقامهای جبلالطارق توقیف شد.
در واکنش، ایران دقیقا یک هفته پس از این اتفاق تلاش کرد که یک نفتکش بریتانیا را توقیف کند، اما با دخالت یک ناو بریتانیا، این اقدام ناکام ماند.
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز گذشته تهدید کرده بود که بریتانیا پاسخ توقیف نفتکش ایران را دریافت خواهد کرد.
از سوی دیگر ایالات متحده ایران را مسئول حمله به نفتکشها در دریای عمان میداند. در جریان این حمله به دو نفتکش آسیب وارد شد.
ایالات متحده شواهد حمله ایران به نفتکشها در دریای عمان را ابتدای تیر ماه به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرد.
جمهوری اسلامی در تاریخ ۳۰ خرداد/۲۰ ژوئن هم یک پهپاد آمریکا را بر فراز حریم بین المللی در منطقه خلیج فارس سرنگون کرد، رئیس جمهوری ایالات متحده اعلام کرد که قرار بود به سه مکان در ایران حمله نظامی شود، اما تنها ده دقیقه قبل از حمله از این کار منصرف شد.
مقامهای جمهوری اسلامی پیشتر تهدید کرده بودند که در صورت توقف صادرات نفت ایران، اجازه نخواهند داد از تنگه هرمز نفت صادر شود.