لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۳۲

بدتر شدن وضعیت آزادی مذهبی در ایران


جدید ترین گزارش وزارت امورخارجه آمریکا در باره وضعیت آزادی مذهبی در ایران روشن می سازد که در جریان سال مورد گزارش، وضع از آنچه بوده است بدتر شده است.

اعضای جوامع مذهبی اقلیت هدف زندان، آزار، ارعاب، و تبعیض به دلیل باورهای مذهبی شان بوده اند.

شیعیانی که با نگرش های مذهبی رسمی دولت همراه نبودند نیز مورد آزار قرار گرفتند.

سوزان جانسن کوک، سفیر سیار آمریکا برای آزادی بین المللی مذهبی، هنگام ارائه گزارش به دو نمونه از آزار مذهبی در ایران اشاره کرد:

کشیش ندرخانی فقط به دلیل دیانتش با مجازات مرگ روبرو است. دولت به بازداشت بیش از ۱۰۰ بهایی، از جمله ۷ رهبر بهایی ادامه می دهد. مجازات های اين هفت نفر به اتهام جاسوسی برای اسراییل، اهانت به مقدسات مذهبی، و تبلیغ علیه نظام بار دیگر بهمان ۲۰ سالی که در آغاز محکوم شده بودند، بازگشته است.

گزارش وزارت امور خارجه می گوید بیش از ۳۰۰ مسیحی در جریان سال دستگیر شدند. برخی بسرعت آزاد شدند، اما دیگران در محل های سری بدون دسترسی به وکیل در بازداشت باقی مانده اند.

۶۰ بهایی نيز دستگیر شدند. اموال بهاییان مصادره شده است، و آنها همچنان از تحصیل در دانشگاه ها محروم هستند.

ماموران دولت به خانه ها، مراکز کسب و کار و عبادتگاه های مسلمانان صوفی آسیب رساندند یا آنها را ویران کردند. جامعه یهودی تبعیض های مندرج در قانون را تجربه کرد و مقامات دولت به دامن زدن به احساسات مردم ادامه دادند.

رهبران ناراضی شیعه، حجت الاسلام عبدالله شاهانی و حسنعلی مصطفایی در ماه دسامبر دستگیر شدند. در ماه نوامبر آیت الله حسین کاظمينی بروجردی، که به اتهاماتی نامشخص به ۱۱ سال زندان مجکوم شده است، در زندان اوین بی رحمانه هدف ضرب و شتم قرار گرفت، و مسئولان از دسترسی او به دارو و درمان جلوگیری کردند.

سوزان کوک، سفیر سیار آمریکا، یادآور شد آزادی مذهبی یک حق جهانی است که با آزادی بیان، ابراز عقیده و تجمع همراه است، و وقتی محدود می شود تمام اين حقوق به خطر می افتد. او گفت به این دلیل آزادی مذهبی اغلب نشانه ای برای حقوق دیگر است.
XS
SM
MD
LG