سرخط خبرها
وزیر خارجه آمریکا به ایرانیان و همه کسانی که نوروز را جشن میگیرند تبریک گفت

وزیر خارجه ایالات متحده بامداد پنجشنبه به وقت ایران در یک پیام توئیتری نوروز و سال نو را به ایرانیان و همه کسانی که آن را جشن میگیرند، تبریک گفت.
مایک پمپئو در این پیام «به نمایندگی از مردم آمریکا» نوشت، برای همه کسانی که در آمریکا، ایران و جهان نوروز را جشن میگیرند، صمیمانهترین آرزوها را دارم.
وی با این آرزو که سال جدید خورشیدی سال حیات دوباره و سرشار از سلامتی و کامیابی باشد، در ادامه پیام به دو زبان انگلیسی و فارسی نوشت «نوروز مبارک.»
پیش از این (چهارشنبه شب به وقت واشنگتن) نیز دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده در یک پیام نوروزی به مناسبت سال جدید خورشیدی، بار دیگر با مردم ایران ابراز همبستگی کرد.
پرزیدنت ترامپ نوشت: «متاسفانه، مردم ایران باز هم قادر نیستند به طور کامل شریک شادی های این ایام باشند. امسال مانند تمام سالهای چهار دهه گذشته، آنها آمدن بهار را زیر فشار سنگین ظلم رژیم فاسد و بیرحم شان تجربه میکنند.»
رئیس جمهوری آمریکا افزود: «مردم ایران به دنبال پس گرفتن تاریخ پرافتخار کشورشان، فرهنگ رسایشان، و جایگاه مشروع شان در جهان هستند. آنها سزاوار حکومتی هستند که پاسخگو باشد و با آنها با احترام و کرامت رفتار کند. با این حال رژیم ایران این اصول را رد میکند. در نتیجه زندگی روزمره مردم ایران شوربختانه با مفهموم نوروز در تضاد است؛ نوروزی که به زبان فارسی به معنای "روز نو" است و حامل امید برای روزی است که نیکی بر بدی پیروز شود و غم جایش را به شادی دهد.»
وی در پایان گفت: «با ابراز همبستگی با مردم ایران که آرزوی آینده ای آزاد همراه با فرصت، آبادانی و سعادتمندی دارند، ایالات متحده به محکوم کردن رژیم دیکتاتوری ایران ادامه می دهد. ما تعهد میدهیم که هرگز در مقابل خواسته های مردم ایران برای آزادی سکوت نکنیم و هیچگاه مبارزه مداوم آنها برای حقوق بشر را فراموش نخواهیم کرد. من هم به مناسبت جشن نوروز به مردم سراسر جهان می پیوندم و برای تولد دوباره آزادی در ایران دعا میکنم. آزادی و عدالت یک روز بر ظلم و ستم غلبه خواهد کرد.»
مهمترین خبرهای روز ایران و جهان
منوشن: اگر تهران شرایط لازم را بپذیرد، واشنگتن به اعمال تحریمها پایان خواهد داد

وزیر خزانهداری آمریکا میگوید اگر تهران شرایط لازم را به اجرا در آورد، ایالات متحده به اعمال همه تحریمهای خود علیه ایران پایان خواهد داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، استیون منوشن این مطلب را روز شنبه ۲۳ آذر ماه و در جریان یک نشست بین المللی در دوحه پایتخت قطر بیان کرد.
شبکه سیانبیسی نیز در گزارشی در همین زمینه، در ارتباط با تحریم ایران از قول او نوشت، هدف از اعمال این تحریمها پرهیز از یک جنگ بالقوه است.
آقای منوشن در ادامه اضافه کرد، دلیل آن که ما از تحریمها استفاده میکنیم این است که مهمترین بدیل برای درگیریهای نظامی در جهان هستند.
وزیر خزانهداری دولت پرزیدنت ترامپ خاطر نشان کرد که تحریمها برای رسیدن به این هدف نتیجه بخش بودهاند.
برایان هوک حمله ایران به تاسیسات نفتی عربستان را «اقدام جنگی» توصیف کرد

نماینده وزارت خارجه ایالات متحده در امور ایران روز شنبه ۲۳ آذر دردوحه پایتخت قطر گفت، حمله ماه سپتامبر به تاسیسات شرکت نفتی آرامکو در عربستان سعودی اقدامی جنگی از سوی حکومت ایران بود.
آقای هوک که با شبکه خبری سیانبیسی، صحبت می کرد گفت «به خاطر توافق هستهای موسوم به برجام ما شاهد افزایش خطر درگیری منطقهای بودهایم، و آنچه ایران روز ۱۴ سپتامبر در مورد عربستان سعودی انجام داد یک اقدام جنگی بود.»
وی با بیان این که در نتیجه این اقدام، ایران در انزوای دیپلماتیک بیشتری قرار گرفته گفت، ما هنوز نقش شورای امنیت را در نظر میگیریم و حالا که تحقیقات سعودیها تمام شده، امیدواریم که این شورا نیز اقدام لازم را انجام دهد.
عمر البشیر، دیکتاتور سابق سودان به جرم فساد و پولشویی به دو سال حبس محکوم شد

دادگاهی در سودان روز شنبه ۲۳ آذر عمر البشیر رئیس جمهوری سابق این کشور آفریقایی را به جرم فساد و پولشویی به دو سال حبس محکوم کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، این نخستین حکم از موارد اتهامی متعدد علیه البشیر است که حدود یک سال پس از اعتراضات مردمی علیه او صادر میشود.
دیوان بین المللی کیفری نیز دیکتاتور سابق سودان را، که سه دهه در قدرت بود، به ارتکاب به جنایات جنگی در جریان درگیریهای دارفور متهم کرده است.
توجه ویژه جوان ترین نخست وزیر جهان به زنان؛ ۱۲ نفر از ۱۹ عضو کابینه جدید فنلاند زن هستند

سانا مارین، نخست وزیر فنلاند که ۳۴ ساله و جوانترین رئیس دولت (نخست وزیر) در جهان است، دولت ائتلافیای را رهبری می کند که چهار تن از رهبرانش نیز زن و زیر ۳۵ سال هستند.
دوازده نفر از نوزده عضو کابینه جدید فنلاند زن هستند، که این کشور را - بعد از اسپانیا – در رتبه دوم کشورهایی که بیشترین رهبران زن را دارند، قرار می دهد.
خانم مارین، نخست وزیر فنلاند، نماینده حزب سوسیال دموکرات است. و پیش از آن در سال ۲۰۱۵ به عنوان وزیر حمل و نقل خدمت می کرد.
نرخ طلاق در آمریکا در یک دهه گذشته کاهش پیدا کرده است؛ تاثیر پختگی و دیرتر ازدواج کردن

درصد طلاق در آمریکا بین سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۱۶، در کل ۱۸ درصد کاهش پیدا کرده است.
به گزارش مجله آتلانتیک، چیزی که عوض شده، خود ازدواج نیست، بلکه نوع افرادی است که به ازدواج کردن تمایل دارند.
توضیح اندرو چرلین، استاد روانشناسی در دانشگاه جانز هاپکیز مریلند این است: «برای اینکه طلاق بگیرید، باید اول ازدواج کنید.»
نکته ای که آقای چرلین به آن اشاره می کند این است که [در سالهای اخیر]، افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند بیشتر از افرادی که تنها دیپلم یا تحصیلات کمتر دارند ازدواج می کنند. و افراد تحصیل کرده اغلب صبر می کنند تا ثبات کاری و استقلال مالی داشته باشند و دیرتر ازدواج می کنند. در نتیجه جا افتادهتر هستند و مشکلات مالی - که اغلب به طلاق منتهی می شود – در بین آنها کمتر است.
آقای چرلین گفت: «وقتی سن شما [هنگام ازدواج] بالاتر است، پخته تر هستید ... احتمالاً کار بهتری دارید، و اینها از دلایلی هستند که احتمال مشاجره با همسرتان را کمتر می کند.»
هشدار مایک پمپئو به ایران: آسیب به نظامیان آمریکایی یا شرکای عراقی با پاسخ قاطع آمریکا مواجه میشود

وزیر خارجه آمریکا روز جمعه ۲۲ آذر در بیانیهای حمله اخیر عوامل نیابتی ایران در نزدیکی فرودگاه بغداد را، که منجر به زخمی شدن سربازان عراقی شد، و حمله دیگری که متعاقب آن انجام شد را به شدت محکوم کرد.
بر اساس این بیانیه، نیروهای وابسته به ایران در عراق در روز ۱۸ آذر با راکت به تاسیساتی در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بغداد حمله کردند، که منجر به زخمی شدن ۵ سرباز عراقی شد. همچنین یک حمله راکتی دیگر هم در تاریخ ۲۰ آذر روی داد.
مایک پمپئو همچنین در توئیتی خطاب به رهبران جمهوری اسلامی نوشت: «اگر ایران یا عوامل نیابتیاش به نیروهای آمریکا یا شرکای عراقی ما آسیب بزنند، ایالات متحده قاطعانه پاسخ خواهد داد.»
پیشتر یک مقام ارشد نظامی آمریکا هشدار داده بود که حملات راکتی شبه نظامیان مورد حمایت ایران در عراق به پایگاههایی که میزبان نیروهای آمریکایی است، همه طرفها را به سمت درگیری و ورود به مرحلهای غیرقابل کنترل نزدیک می کند.
این مقام نظامی گفت که شبه نظامیان مورد حمایت ایران در حال نزدیک شدن به خط قرمزی هستند که ائتلاف با قدرت به آن پاسخ خواهد داد، پاسخی که «نتیجهاش برای هیچکس خوشایند نخواهد بود.»
این اظهارات مقام ارشد نظامی آمریکا در حالی است که اخیرا نیز شبکه فاکسنیوز گزارش داده ایران در حال ساخت یک «تونل زیرزمینی» در مرز سوریه و عراق برای انبار کردن موشک و سلاحهای سنگین نظامی است.
مقامات اطلاعاتی آمریکا نخستین بار سال گذشته در مورد زرادخانه موشکهای ایران در عراق هشدار داده بودند و اسرائیل حملاتی هوایی برای نابود کردن این سلاح های پنهان ترتیب داد اما از آن زمان تاکنون، مقامات آمریکایی گفته اند که تهدیدها افزایش پیدا کرده است و موشکهای بالستیک تازه ای به صورت مخفیانه وارد عراق شده است.
سنای تحت کنترل جمهوریخواهان در مقام نجاتبخش پرزیدنت ترامپ ظاهر میشود

بخش انگلیسی صدای آمریکا - به نظر می رسد پرزیدنت ترامپ سومین رئیس جمهوری آمریکا خواهد بود که توسط مجلس نمایندگان ایالات متحده مورد استیضاح قرار می گیرد.
اگر دموکرات ها در مجلس نمایندگان، بر مبنای ادعای سوء استفاده رئیس جمهوری از قدرت در تعامل با اوکراین و مانع تراشی در برابر تحقیقات کنگره، هفته دیگر به استیضاح پرزیدنت ترامپ رای بدهند، این پرونده برای برگزاری دادگاه استیضاح به سنای تحت کنترل جمهوریخواهان خواهد رفت که چشم انداز سیاسی آن برای رئیس جمهوری مطلوب تر است.
جمهوریخواهان ۵۳ کرسی از ۱۰۰ کرسی سنا را در اختیار دارند. ۴۵ سناتور دموکرات و ۲ سناتور مستقل، انگس کینگ از ایالت مین و برنی سندرز از ایالت ورمانت، مابقی کرسی ها را تصاحب کرده اند.
برکناری پرزیدنت ترامپ در شرایطی رخ خواهد داد که ۶۷ سناتور در مقام دادستان او را در یک یا دو ماده استیضاح محکوم کنند.
این یعنی دموکرات ها باید راهی پیدا کنند تا ۲۰ سناتور جمهوریخواه مجاب شوند به برکناری پرزیدنت ترامپ رای بدهند.
جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان یکپارچه در کنار رئیس جمهوری ایستاده اند، اما شماری از سناتورهای جمهوریخواه مانند میت رامنی از ایالت یوتا یا سوزان کالینز از ایالت مین در مقاطعی از منتقدان ترامپ بوده اند.
بر مبنای قانون اساسی، ریاست دادگاه استیضاح در سنا بر عهده قاضی جان رابرتز، رئیس دیوان عالی ایالات متحده، خواهد بود. اما مقررات بررسی شواهد و احضار شهود را سنا تصویب می کند.
پرزیدنت ترامپ گفته است که خواهان حضور طیفی از شهود از جمله ادم شیف رئیس دموکرات کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان ایالات متحده، جو بایدن معاون پیشین ریاست جمهوری، هانتر بایدن پسر جو بایدن، و افشاگری است که شکایت اولیه را در مورد تعامل رئیس جمهور با اوکراین ارائه کرده بود.
مقام های کاخ سفید تصور می کنند روند دادگاه به نفع رئیس جمهوری تمام شود.
سناتور جمهوریخواه میچ مک کانل، رهبر اکثریت در سنا، و دیگر جمهوریخواهان خواهان دادگاهی کوتاه تر و ساده تر بدون حضور شهود هستند. دادگاه استیضاح بیل کلینتون در سال ۱۹۹۹ پنج هفته طول کشید.
سناتور دموکرات چاک شومر، رهبر اقلیت در سنا، به جمهوریخواهان نسبت به دادگاهی جناحی هشدار داده است.
در سال ۱۸۶۸، پرزیدنت اندرو جانسون با تنها یک رای از دادگاه سنا نجات پیدا کرد. جانسون برای نقض قانون حفاظت از مقام های ارشد دولتی در برابر اخراج استیضاح شده بود.
فارغ از نتیجه، دادگاه سنا در ماه ژانویه آزمونی برای دموکراسی ایالات متحده خواهد بود.
آمریکا یک لبنانی و یک شهروند کنگو را به دلیل حمایت مالی از حزبالله تحریم کرد

وزارت خزانهداری ایالات متحده روز جمعه ۲۲ آذر ماه اعلام کرد یک شهروند لبنانی، یک شهروند جمهوری دموکراتیک کنگو و شرکتهای وابسته به آنها را در فهرست تحریمها قرار داده است.
بنا بر اعلام این وزارتخانه، این تصمیم به دلیل فعالیتهای مختلف غیرقانونی آنها، از جمله تامین مالی، پولشویی، و تولید درآمد به نفع گروه حزب الله و فعالیتهای شریرانه آن، اتخاذ شده است.
در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا تاکید شده است که ایالات متحده از خواست مردم لبنان برای پایان دادن به فساد و تامین مالی تررویسم، که در محیط فاسد پا میگیرد، حمایت میکند.
کاخ سفید از «توافق تاریخی» تجاری بین آمریکا و چین خبر داد

کاخ سفید اعلام کرد که ایالات متحده و چین به یک توافق تجاری تاریخی رسیدهاند. این توافق شامل اصلاحات ساختاری نظام اقتصادی و تجاری چین در زمینههای مالکیت معنوی، انتقال فناوری، کشاورزی، خدمات مالی، و مبادلات ارزی است.
پیش از این، پرزیدنت ترامپ روز جمعه اخبار رسانهها را در مورد نزدیک شدن واشنگتن و پکن به یک توافق تجاری و تعلیق اعمال تعرفههای جدید را تایید کرده بود.
تعرفههای جدید قرار بود از روز یکشنبه اجرایی شود.
پرزیدنت ترامپ در توئیتر نوشت، تعرفه ۲۵ درصدی قبلی به قوت خود باقی است، همراه تعرفه ۷.۵ درصدی برای سایر (کالاها)، اما چون ما به توافق رسیدهایم، تعرفههای تنبیهی که قرار بود از ۱۵ دسامبر اعمال شوند، اجرا نخواهد شد.
رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد، دو طرف «به جای منتظر ماندن تا برگزاری انتخابات ۲۰۲۰، فورا مذاکرات خود را در مورد فاز دوم توافق آغاز خواهند کرد. این یک توافق عالی برای همه است. سپاسگزارم.»
دولت ایالات متحده در حال حاضر بر حدود ۲۵۰ میلیارد دلار کالای وارداتی از چین تعرفه ۲۵ درصدی، و بر حدود ۱۲۰ میلیارد کالای وارداتی دیگر از این کشور آسیایی نیز تعرفه ۷.۵ درصدی اعمال میکند.
ایالات متحده و چین ضرب الاجل ۱۵ دسامبر را برای افزایش بیش از پیش تعرفه ها پیش رو داشتند. دولت پرزیدنت ترامپ پیشنهاد داده بود که در ازای موافقت چین با خرید بیشتر محصولات کشاورزی ایالات متحده بعضی از تعرفه ها را بر کالاهای چینی به تعلیق درآورد و بعضی دیگر را کاهش دهد.
نماینده آمریکا در مذاکرات صلح افغانستان پس از تعلیق گفتگو با طالبان، به پاکستان رفت

بخش انگلیسی صدای آمریکا - زلمی خلیل زاد، مذاکره کننده ارشد آمریکا در صلح افغانستان، روز جمعه، یک روز پس از به تعلیق درآوردن مذاکرات صلح با طالبان در قطر در واکنش به حمله این هفته این گروه به بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در افغانستان، وارد پاکستان شد.
خلیل زاد در اسلام آباد با شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان، دیدار کرد و او را در جریان مباحثات ایالات متحده با طالبان در دوحه، پایتخت قطر، قرار داد.
قریشی گفت: «ما امیدواریم مذاکرات ایالات متحده و طالبان به زودی از سر گرفته شود.»
خلیل زاد همچنین با ژنرال قمر جاوید باجوا، رئیس ستاد کل ارتش پاکستان، در شهر راولپندی ملاقات کرد.
رهبران طالبان تماس های نزدیکی با اسلام آباد دارند و خانواده هایشان در پاکستان زندگی می کنند.
خلیل زاد در توئیتی نوشت: «در ملاقات امروز با طالبان نسبت به حمله به پایگاه بگرام که ۲ کشته و چندین مجروح غیرنظامی به جای گذاشت ابراز خشم کردم. طالبان باید نشان دهد مایل و قادر است که به تمایل افغانستان به صلح، پاسخ دهد. ما مذاکرات را برای مدت کوتاهی متوقف می کنیم تا آنها با رهبری شان در باره این موضوع حیاتی مشورت کنند.»
سخنگوی طالبان ساعاتی بعد در توئیتی نوشت دو طرف یک هفته مذاکرات را در فضایی «خوب و مثبت» جمع بندی کرده و توافق کردند «چند روز دیگر و پس از مذاکرات داخلی» دوباره گفتگوها را از سر بگیرند.
یک فعال برابری جنسیتی در ایران به ۵ سال زندان محکوم شد

رضوانه محمدی، فعال برابری جنسیتی، از سوی دادگاه انقلاب تهران به صورت غیابی به ۵ سال زندان محکوم شده است.
این فعال برابری جنسیتی با انتشار این خبر در صفحه اینستاگرام خود دلایل صدور این حکم در پرونده خود را: جمعآوری اطلاعات و تصاویر مربوط به گورهای جمعی اعدام شدگان سال ۶۷؛ جرمزدایی، عادیسازی، ننگزدایی، و قابل پذیرش کردن همجنسگرایی؛ و تلاش در جهت پاسخگو کردن مقامات جمهوری اسلامی در برابر نقض حقوق بشر و عدم به رسمیت شناختن همجنسگرایان، عنوان کرده است.
در این حکم از واژه «همجنسبازی» استفاده شده است که به گفته رضوانه محمدی، در ادبیات رسمی جمهوری اسلامی ایران در چارچوب نفی هر گونه گرایش جنسی به جنس موافق به کار برده میشود.
پیش از این صدای آمریکا در گزارشی اعلام کرده بود که جلسه دادگاه خانم محمدی به صورت غیابی و به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی از طریق تلاش برای عادیسازی روابط همجنسخواهانه» در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار شده است.
رضوانه محمدی، فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی پلمیر و دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد مطالعات جنسیتی در موسسه آنلاین ایران آکادمیا، ۱۲ شهریور ۹۷ از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به مدت ۲۶ روز در یکی از سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ تحت بازجویی قرار گرفت. او از تاریخ هفتم مهرماه به بند زنان زندان اوین منتقل و در نهایت در تاریخ ۲۸ مهر با قرار وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی آزاد شد.
ایالات متحده آمریکا بارها قوانین ضدحقوق بشری جمهوری اسلامی، مانند جرمانگاری همجنسگرایی و صدور احکام سنگین همچون شلاق و حتی اعدام برای همجنسگرایان، را محکوم کرده است. پیش ازاین نیز مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، در پیامی توئیتری خطاب به محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، نوشت: «آیا [ظریف]، وزیر خارجه بزرگترین [حکومت] حامی تروریسم در جهان، دار زدن همجنسگرایان با جرثقیل، سنگسار زنان، سرکوب اقلیتها، مجاز کردن ازدواج با دختربچههای ۹ ساله، و بازداشت معترضان به حجاب اجباری را متمدنانه میداند؟»
کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا موارد اتهامی برای استیضاح رئیسجمهوری را تایید کرد

کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا، که در کنترل دموکرات ها است، روز جمعه ۲۲ آذر دو مورد اتهامی برای استیضاح دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، را تایید کرد.
دموکرات ها در مجلس نمایندگان آمریکا این دو مورد اتهامی برای استیضاح پرزیدنت ترامپ را پیشتر اعلام کردند. کمیته قضایی مجلس نمایندگان سوءاستفاده از قدرت و ممانعت در اجرای کار کنگره را مطرح کرد.
کاخ سفید قویا این اتهامات را رد میکند.
روز سهشنبه گذشته جرالد ندلر، رئیس دموکرات کمیته قضایی مجلس نمایندگان، موارد اتهامی علیه رئیس جمهوری را در برابر خبرنگاران قرائت کرد. وی در بخشی از سخنانش گفت که پرزیدنت ترامپ اوکراین را برای مداخله در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی آمریکا تحت فشار قرار داده است.
اما پرزیدنت ترامپ در همان زمان با انتشار توئیتی به اظهارات آقای ندلر واکنش نشان داد و نوشت: «ندلر همین حالا گفت که من اوکراین را برای مداخله در انتخابات ۲۰۲۰ تحت فشار گذاشتم. این مسخره است و او میداند که این حقیقت ندارد! رئیس جمهوری و وزیر خارجه اوکراین بارها گفته اند که فشاری وجود نداشت. ندلر و دموکراتها این را می دانند؛ اما حاضر نیستند به آن اذعان کنند!»
پرزیدنت دونالد ترامپ پیشتر نیز جلسه کمیته قضایی مجلس نمایندگان را نیرنگ و ماجرای ساختگی توصیف کرده بود.
محور این اتهامات علیه پرزیدنت ترامپ به یک تماس تلفنی وی با رئیس جمهوری اوکراین باز میگردد. دموکراتها میگویند رئیس جمهوری با اعمال فشار بر اوکراین و توقف کمک به آن کشور، سعی کرد آنها را وادارکند در مورد اتهام فساد علیه جو بایدن نامزد احتمالی حزب دموکرات و پسرش تحقیق کنند. این در حالی است که رئیس جمهوری آمریکا این اتهام را رد میکند.
نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا پیش از آنکه موارد اتهامی رسما اعلام شود، روز سه شنبه، رئیس جمهوری آمریکا را متهم کرد که سعی کرده است انتخابات پیش روی ریاست جمهوری آمریکا را به «فساد» آلوده کند. او رئیس جمهوری را «تهدیدی برای دموکراسی و امنیت ملی» خواند.
اما پیشتر در همین روز، دونالد ترامپ با انتشار توئیتی گفت که او مرتکب «هیچ» خطایی نشده است و همچنین استیضاح او با توجه به کارنامه ای که از خود به جای گذاشته «یک دیوانگی سیاسی محض است.»
دونالد ترامپ گفته است که در رابطه با اوکراین، هیچ کار خلافی انجام نداده است.
یک نماینده جمهوریخواه کنگره آمریکا در مورد احتمال حملات جدید ایران در خاورمیانه هشدار داد

یک عضو ارشد جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه ۲۲ آذر گفت احتمال این که ایران به زودی حملات جدیدی را در منطقه خاورمیانه انجام دهد، زیاد است.
به گزارش وبسایت رول کال، مک تورنبری نماینده تگزاس در مصاحبه با سیاسپن گفت: «فکر میکنم ایران در هفتههای آینده دست به اقدامات تحریککننده بیشتری بزند.»
این عضو ارشد کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان گفت که ایران هنوز به حمله ماه اکتبر به یکی از نفتکشهایش پاسخ نداده و شاید اقدام تلافیجویانهای در راه باشد.
ادامه اعتراضات به مصوبه جدید حق شهروندی هند؛ سفر نخست وزیر ژاپن به هند لغو شد

درگیری ها در مورد مصوبه جدید شهروندی در هند به دانشگاه جامعه ملیه اسلامیه دهلی نو کشیده شد.
به گزارش رویترز از پایتخت هند، صدها دانشجو روز جمعه ۲۲ آذر با پلیس درگیری شدند. در همین حال، نخست وزیر ژاپن نیز سفر روز یکشنبه به هند را با گسترش ناآٰرامیها لغو کرد.
شماری از معترضان می گویند مصوبه جدید، که مورد حمایت دولت هندوگرای نارندرا مودی نخست وزیر هند است، قانون اساسی سکولار کشور را تضعیف می کند.
تاکنون اعتراضات عمدتا در شمال شرق هند بوده است. رویترز گزارش داده است که در درگیری های میان معترضان خشمگین و نیروهای پلیس در ایالت آسام، دو نفر کشته و ۱۱ نفر بر اثر اصابت گلوله مجروح شده اند.
لایحه جدید که پارلمان هند آن را در روز چهارشنبه ۲۰ آذر تصویب کرد، از سوی دولت ناسیونالیست هندو نارندرا مودی به عنوان ابزاری برای حفاظت از گروه های آسیب پذیر از خطر آزار و اذیت توصیف شده است.
منتقدان می گویند این لایحه مسلمانان را به حاشیه می برد. برخی نیز معتقدند که این قانون خطر ورود موج جدیدی از مهاجران از بنگلادش، افغانستان، و پاکستان به ایالت های شمالی هند را به همراه خواهد داشت که مورد استقبال مردم این ایالت ها نیست.
مخالفان مصوبه می گویند دولت مودی می خواهد با این مصوبه، ناسیونالیسم هندو را به زیان جامعه مسلمان این کشور، پیش ببرد. آنها می گویند مصوبه جدید شهروندی، اقلیت های مسلمان در معرض تهدید در کشورهای همسایه، نظیر گروه احمدیه در پاکستان و یا مسلمانان روهینگیا را شامل نمی شود.
نماینده آمریکا در آستانه ضرب الاجل مذاکرات متوقف شده با کره شمالی، به سئول میرود

بخش انگلیسی صدای آمریکا - سئول می گوید نماینده ویژه ایالات متحده در امور کره شمالی، در آستانه ضرب الاجل پایان سال میلادی پیونگ یانگ برای نرمش واشنگتن در مذاکرات خلع سلاح، یکشنبه وارد کره جنوبی خواهد شد.
وزارت خارجه کره جنوبی جمعه اعلام کرد که استیون بیگن برای سفری سه روزه در سئول خواهد بود و با همتای خود و دیگر مقام ها ملاقات هایی انجام می دهد.
پیونگ یانگ در هفته های اخیر به یک رشته آزمایش های تسلیحاتی دست زده و وارد مجادله ای کلامی با پرزیدنت ترامپ شده است.
بیگن با این سفر ممکن است در پی تماس با کره شمالی یا ارسال پیامی آشکار برای نجات مذاکرات باشد.
کره شمالی اعلام کرده است اگر آمریکا پیش از پایان سال میلادی نتواند خواستههایش را برآورده کند، «مسیر تازه» نامشخصی را در پیش بگیرد.
رئیس جمهوری جدید الجزایر انتخاب شد؛ تلاش مردم برای از سرگیری اعتراضات

عبدالمجید تبون، نخست وزیر سابق الجزایر، با کسب ۵۸ درصد آرا به عنوان رئیس جمهوری جدید این کشور انتخاب شد.
به گزارش رویترز در روز جمعه ۲۲ آذر، او پس از پیروزی در انتخابات با بزرگترین بحران سیاسی دهه های اخیر، حمله به مشروعیتش، و یک فضای بد اقتصادی در این کشور مواجه است.
انتخابات ریاست جمهوری الجزایر با مشارکت پایین ۴۰ درصدی مردم و همچنین با مخالفت گسترده معترضان، برگزار شد.
مقامات امیدوارند که با این انتخابات، ماه ها بحران و ناآرامی در کشور پایان یابد.
اما معترضانی که عبدالعزیز بوتفلیقه را از مقام ریاست جمهوری پیشتر برکنار کرده بودند، خواستار برکناری طبقه سیاسی حاکم در این کشور، که سال ها بر مسند قدرت نشسته اند، هستند. آنها انتخابات را یک تقلب برای حفظ طبقه حاکم در قدرت توصیف کرده اند. همه پنج نامزد انتخابات ریاست جمهوری از نزدیکان عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیس جمهور قبلی، بودند. آقای تبون نیز در مقاطع مختلف در دولت آقای بوتفلیقه در سمتهای وزیر ارتباطات و فرهنگ، وزیر مسکن، و نخستوزیر خدمت کرده است.
رویترز می گوید معترضان برای ادامه اعتراضات خیابانی آماده می شوند.
انتخابات این هفته در حالی برگزار شد که در روز انتخابات، یعنی در روز پنجشنبه ۲۱ آذر، هزاران نفر از مردم در خیابان های الجزیره، پایتخت الجزایر، و دیگر شهرها به خیابان ها آمدند و شعار دادند که نمیخواهند رای دهند و در عوض خواهان «آزادی» هستند.
پیروزی قاطع بوریس جانسون در انتخابات بریتانیا؛ استقبال و تبریک رئیس جمهوری آمریکا

با اعلام نتایج انتخابات پارلمانی بریتانیا، رئیس جمهوری ایالات متحده ضمن تبریک به بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا، ابراز امیدواری کرد که این کشور و آمریکا به یک توافق تجاری جدید برسند.
پرزیدنت دونالد ترامپ روز جمعه ۲۲ آذر در واکنش به پیروزی قاطع جانسون به او تبریک گفت و در توئیتر خود نوشت حال آمریکا و بریتانیا میتوانند آزادانه به یک توافق تجاری گسترده جدید بعد از برگزیت دست یابند.
مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا میز پیروزی بوریس جانسون را در انتخابات پارلمانی روز پنجشنبه «تاریخی» خواند و ضمن تبریک به او گفت، ایالات متحده خواهان یک بریتانیای قدرتمند، مرفه و آزاد است.
برخی رهبران کشورهای دیگر نیز از پیروزی آقای جانسون استقبال کردند. بنیامین نتانیاهو در توئیتر فارسی خود به پیروزی حزب آقای جانسون واکنش نشان داد.
انتخابات مجلس عوام بریتانیا ۶۵۰ کرسی دارد و روز پنجشنبه برگزار شد. در این انتخابات، حزب محافظه کار به رهبری بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا توانست اکثریت مطلق کرسیهای پارلمان را به دست بیاورد که از سوی رسانههای بریتانیایی پیروزی «تاریخی» نامیده شد.
جرمی کوربین رهبر حزب کارگر که در این انتخابات تعدادی از کرسی ها را از دست داد، شکست را پذیرفت و گفت به عنوان رهبر این حزب در انتخاباتی دیگری شرکت نخواهد کرد.
پیش از انتخابات، حزب محافظهکار وعده داده بود در صورت پیروزی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا یا «برگزیت» را انجام خواهد داد و با این پیروزی پیش بینی می شود در دو ماه آینده دولت جانسون این کار را انجام دهد.
چین میگوید به حل مسائل در توافق تجاری با آمریکا پایبند است

بخش انگلیسی صدای آمریکا - وزارت خارجه چین در پاسخ به پرسشی درباره توافق تجاری با ایالات متحده گفت به حل مسائل متعهد است، اما توافق بین دو کشور باید برای دو طرف سودمند باشد.
هوآ چونینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، این سخنان را روز جمعه در کنفرانس خبری روزانه این وزارتخانه عنوان کرد.
ایالات متحده و چین ضرب الاجل ۱۵ دسامبر را برای افزایش بیش از پیش تعرفه ها پیش رو دارند.
منابع آگاه می گویند واشنگتن شروط خود را برای بخش اول آن چه «توافق مرحله ای» خوانده می شود تعیین کرده است. دولت پرزیدنت ترامپ پیشنهاد داده است که در ازای موافقت چین با خرید بیشتر محصولات کشاورزی ایالات متحده بعضی از تعرفه ها را بر کالاهای چینی به تعلیق درآورد و بعضی دیگر را کاهش دهد.
نتیجه یک پژوهش جدید: احتمال ناباروری نوزادان پسری که زیر وزن به دنیا میآیند، بیشتر است

احتمال این که نوزادان پسر متولدشده با وزنی کمتر از وزن طبیعی در بزرگسالی نابارور شوند، بیشتر از احتمال ناباروری نوزادانی است که با وزن عادی به دنیا میآیند.
به گزارش روزنامه گاردین، آمار موجود نشان می دهد که در بریتانیا، تقریباً از هر هفت زوج (از مجموع زوجهای غیرهمجنسگرا)، یک زوج مشکل باروری دارد.
ولی در حالی که اغلب بر بهداشت باروری زنان تمرکز میشود، مشکل ناباروری مردان نیز به همان نسبت اهمیت دارد. در واقع مشکلات مردان و زنان هریک در یک سوم از موارد بارور نشدن نقش دارند و یک سوم باقیمانده نیز به عوامل نامشخص نسبت داده میشود.
اکنون پژوهشگران دریافتهاند که احتمال ناباروری مردانی که وزنشان به هنگام تولد - به نسبت مدت زمانی که در رحم مادر گذراندند - ۱۰ درصد کمتر از وزن معمول بوده باشد، به مراتب بیشتر است. در این مطالعه شواهدی پیدا نشد که بر مبنای آن بشود زیر وزن بودن نوزدان دختر را به نازاییشان در بزرگسالی مرتبط کند.
با این حال مکانیسم رابطه میان پایین بودن وزن هنگام تولد و ارتباط آن با مشکلات تناسلی و ناباروری پسران در بزرگسالی هنوز مشخص نیست.
پیروزی قاطع بوریس جانسون در انتخابات بریتانیا؛ جرمی کوربین دیگر حزب کارگر را در انتخابات رهبری نمیکند

با پیروزی قاطع حزب محافظهکار در انتخابات بریتانیا، رهبر حزب کارگر ضمن قبول شکست، اعلام کرد دیگر رهبری این حزب را در انتخابات بعدی بر عهده نخواهد داشت.
در انتخابات پارلمانی بریتانیا تاکنون نتایج ۶۴۹ کرسی از ۶۵۰ کرسی پارلمان اعلام شده است. محافظه کاران با کسب ۳۶۴ کرسی پیروز انتخابات شدند. آنها ۴۷ کرسی بیشتر از دور قبل بدست آوردند.
حزب کارگر، رقیب اصلی حزب محافظه کار در انتخابات که رهبری آن با جرمی کوربین بود، با از دست دادن ۵۹کرسی، تنها ۲۰۳ کرسی کسب کرد. بقیه کرسی ها نیز به احزاب کوچکتر رسید.
در پی پیروزی بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا و رهبر حزب محافظه کار در انتخابات روز پنجشنبه، او روز جمعه ۲۲ آذر از همه کسانی که در سراسر کشور رای دادند، به عنوان کاندیدا در انتخابات شرکت کردند و داوطلب شدند، تشکر کرد.
او گفت: «ما در عالی ترین دموکراسی جهان زندگی می کنیم.»
دفتر نخست وزیر بریتانیا با انتشار عکسی در توئیتر، از دیدار وی با ملکه بریتانیا و بازگشت او به دفتر نخست وزیری در شماره ۱۰ خیابان داونینگ در روز جمعه ۲۲ آذر خبر داد.
از سوی دیگر، جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر نیز که در انتخابات شکست سنگینی خورد، اعلام کرد «شب مایوس کننده ای بود.» کوربین در عین حال گفت مفتخر است که «پیام امید، اتحاد و عدالت به همه نقاط کشور منتقل شد.» آقای کوربین اعلام کرد که برای انتخاباتی دیگر در مقام رهبری حزب شرکت نخواهد کرد.
ادامه برخورد با معترضان| بازداشت چهار نفر به اتهام «سلطنتطلبی» در اصفهان

چهار نفر از شهروندان ساکن اصفهان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند که رسانههای حکومتی در ایران میگویند اتهام آنها «سلطنت طلبی» است.
خبرگزاریهای ایران نوشتند این افراد که از آنها به عنوان «اعضای شبکه فعال سلطنتطلب» و «اعضای شبکه مبارز وطن اصفهان» نام برده شده است، روز پنجشنه ۲۱ آذر توسط نیروهای سازمان اطلاعات سپاه استان اصفهان در زمان برگزاری جلسهای در منزل یکی از شهروندان، بازداشت شدند. این رسانهها مدعی شدند، در محل بازداشت آنها، تعدادی «شبنامه، پرچم شیر و خورشید، ابزار شعارنویسی، و شیشههای بمبهای آتشزا» کشف شد. این رسانهها هیچ اظهارنظری از بازداشت شدگان را منتشر نکرده اند.
موج سرکوب معترضان بعد از اعتراضات آخر آبان همچنان ادامه دارد. مقامات قضایی و امنیتی خبرداده اند که افراد زیادی را به اتهامات گوناگون بازداشت کردند.
پیش از این نیز در ادامه سرکوب گسترده معترضان در ایران، مقامات انتظامی روز پنجشنبه ۷ آذر ماه از بازداشت هفت نفر از معترضان در اصفهان خبر داده بودند.
این بازداشتهای پس از اعتراضات اخیر مردمی ایران در حالی صورت میگیرد که طی آن، استان اصفهان صحنه اعتراضات پیاپی و شدید مردمی بوده است و مردم معترض در این استان بیلبوردی با تصویر خامنهای را آتش زدند، و ساختمان پلیس فتا و اماکن در شهر بهارستان اصفهان را نیز به آتش کشیدند.
در این اعتراضات یکی از شعارهایی که از سوی مردم معترض سر داده شد، شعار «رضا شاه روحت شاد» بود. پیش از این تصاویری نیز از شهرک اندیشه کرج و مشهد از صدای آمریکا منتشر شده است که در آن مردم در حال سر دادن این شعار دیده میشوند.
در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین، ایران شاهد اعتراضات گسترده مردم علیه جمهوری اسلامی بود. روز جمعه ۲۴ آبان ماه پس از انتشار ناگهانی خبر گرانی بنزین، در شهرهای مختلف ایران صورت گرفت و تنها یک روز بعد از آغاز اعتراضات، جمهوری اسلامی شنبه شب ۲۵ آبان اینترنت را تقریبا به طور کامل قطع کرد.
پیش از این سازمان عفو بینالملل در آخرین گزارش خود از سرکوب اعتراضات مردمی آبان ماه اعلام کرد که بنا بر گزارشهای معتبری که توسط این سازمان دریافت شده حداقل ۲۰۸ نفر در این اعتراضات کشته شدهاند که شمار واقعی کشته شدگان احتمالا بیش از این است.
برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز روز پنجشنبه ۱۴ آذر، در یک کنفرانسی خبری با اشاره به اعتراضات مردمی ایران، آن را بزرگترین بحران عمر جمهوری اسلامی دانست و گفت که از آغاز اعتراضات ایران شاید هزار نفر کشته شده باشند؛ ولی رژیم ایران اجازه اطلاعرسانی دقیق نمیدهد.
پرزیدنت دونالد ترامپ نیز روز سهشنبه ۱۲ آذر بار دیگر به برخوردها دولت ایران با مردم معترض واکنش نشان داد و در حاشیه گردهمایی سران کشورهای عضو ناتو گفت: «این بسیار تاسفبار است که معترضان در ایران فقط به دلیل این که اعتراض کردهاند، کشته شدند.»
رئیس جمهوری آمریکا در حاشیه این گردهمایی چند بار به موضوع معترضان ایران و حمایت آمریکا از مردم ایران اشاره کرد و گفت: «معترضان در ایران به دنبال آزادی هستند و ما به طور کامل از آنها حمایت میکنیم.»
دانمارک هم قصد دارد به ائتلاف حفظ دریانوردی آزاد در تنگه هرمز بپیوندد

وزارت دفاع دانمارک در بیانیهای اعلام کرد دولت این کشور پس از مذاکره با کمیته روابط خارجی این کشور تصمیم گرفته است در ائتلاف حفظ دریانوردی آزاد در تنگه هرمز شرکت کند.
در بیانیهای که روز پنجشنبه ۲۱ آذر از سوی وزارت دفاع دانمارک منتشر شده، این تصمیم به پارلمان دانمارک ارائه شده و در صورت تصویب، دانمارک از پاییز ۲۰۲۰ به ائتلاف حفظ دریانوردی آزاد در تنگه هرمز میپیوندد.
بعد از چند حمله نیروهای ایران به کشتیهای خارجی در خلیج فارس، ایالات متحده و برخی دیگر کشورهای غربی درصدد ایجاد ائتلاف برای حفاظت از کشتیرانی آزاد در خلیج فارس برآمدند. از آن جمله میتوان به یک ائتلاف به رهبری آمریکا که برای حفظ و حمایت دریانوردی آزاد در آبهای بینالمللی در تنگه هرمز و برای جلوگیری از حملات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به کشتیهای نفتکش تشکیل شده است، اشاره کرد.
جمهوری اسلامی بارها تهدید کرده بود چنانچه قادر به صدور نفت خود نباشد، تنگه هرمز را - جایی که یک پنجم نفت جهان از آن میگذرد - خواهد بست.
به دنبال حملات انجام شده به نفتکشها در ماههای مه و ژوئن در منطقه خلیج فارس و شناسایی ایران به عنوان مظنون اصلی این حملات، ایالات متحده از تلاش برای تشکیل یک ائتلاف بینالمللی خبر داد.
کره شمالی ایالات متحده را برای انتقاد از برنامه موشکی بالیستیک خود ملامت میکند

بخش انگلیسی صدای آمریکا - کره شمالی روز پنج شنبه ایالات متحده را به خاطر تقبیح کردن آزمایش های موشکی بالیستیک آن کشور در سازمان ملل متحد سرزنش کرد.
کلی کرفت، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، در جلسه چهارشنبه شورای امنیت گفت آزمایش های پیونگ یانگ «عمیقا غیرسازنده» بوده است و مذاکرات خلع سلاح کره شمالی را تهدید می کند.
یک سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی در بیانیه ای که خبرگزاری دولتی آن کشور منتشر کرده، با بی ملاحظه توصیف کردن اظهارات سفیر آمریکا، گفته است: «ایالات متحده کار احمقانه ای کرد که [پیامد آن] به سوی خودش برخواهد گشت، و به ما در رسیدن به تصمیمی قطعی بسیار کمک کرد.»
به گفته این سخنگو، این اظهارات به پیونگ یانگ کمک کرد درباره رویکرد کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، به ضرب الاجل پایان سال برای ایالات متحده در ارائه شروطی قابل قبول برای احیای مذاکرات به یک «تصمیم قطعی» برسد.
مذاکرات آمریکا و کره شمالی پس از آن که درخواست پیونگ یانگ برای لغو تحریم ها در ازای تعطیلی بخشی از قابلیت های هسته ای خود با مخالفت آمریکا روبرو شد، به بن بست رسید.
کره شمالی از ماه مه به آزمایش های متعدد بالیستیک دست زده و گفته است اگر آمریکا پیش از سال میلادی جدید امتیازهای عمده ای ندهد ممنوعیتش برای آزمایش هسته ای و موشک های دوربرد را لغو خواهد کرد.
وزارت دفاع آمریکا یک موشک بالیستیک متعارف را آزمایش کرد

وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد یک موشک بالیستیک متعارف را از پایگاه هوایی وندنبرگ در ایالت کالیفرنیا آزمایش کرده است.
به گزارش رویترز، پنتاگون در بیانیهای گفت که این آزمایش پنجشنبه ۲۱ آذر انجام شد و موشک بیش از ۵۰۰ کیلومتر پرواز کرد.
در این بیانیه گفته شده اطلاعات دریافتی و تجربه کسب شده از این آزمایش برای توسعه موشکهای با برد متوسط مفید است.
این دومین آزمایش موشکی از این نوع است که آمریکا پس از خروج از پیمان «نیروهای هستهای میانبرد» با روسیه انجام میدهد.
پیمان معادی در فیلم اکشن جدید کارگردان پرآوازه هالیوود در شبکه نتفلیکس نفش آفرینی می کند

فیلم جدید پیمان معادی دو روز پیش از انتشار بر روی شبکه پخش خانگی نتفلیکس بر روی پرده سینما رفت.
فیلم «شش زیر زمینی» (به انگلیسی 6 Underground) را «مایکل بی» کارگردانی کرده است که با فیلمهایی پرفروش چون «ترانسفورمرز» و «پسران بد» (به انگلیسی Bad Boys) شناخته می شود.
آقای معادی در این فیلم اکشن در کنار بازیگرانی چون رایان رینولدز ایفای نقش می کند. او تصاویری از فرش قرمز اکران جهانی این فیلم در نیویورک را بر صفحه اینستاگرام خود منتشر کرده است.
این فیلم نخستین پروژه مشترک مایکل بی و شبکه نتفلیکس است.
فیلم «شش زیر زمینی» نیز مانند دیگر پروژه های چند میلیون دلاری «مایکل بی»،پر از صحنه های انفجار و شلیک و تعقیب و گریز با اتوموبیل است.
به گزارش نشریه نیوزویک، این فیلم ، شش نفر را دنبال می کند که قصد دارند کشور به کشور، جهان را از فساد و شر رها کنند اما همه این افراد مرده اند و یا دست کم تصور می شود که مرده اند.
به گزارش فوربز، برای ساخت این فیلم ۱۵۰میلیون دلار هزینه شده است.
آینده برگزیت در کانون انتخابات بریتانیا قرار دارد؛ پایان رای گیری در بریتانیا

بخش انگلیسی صدای آمریکا - رای دهندگان در بریتانیا پنج شنبه برای شرکت در انتخابات سراسری زودهنگام به پای صندوق های رای رفتند. این انتخابات ممکن است پس از مدت ها راه حلی برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا به همراه بیاورد. مردم بریتانیا در سال ۲۰۱۶ در یک همه پرسی خروج از اتحادیه اروپا را تائید کرده بودند.
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، کارزار انتخاباتی خود را بر شعار «برگزیت را به انجام برسانیم» متمرکز کرده بود. جانسون می گوید یک اکثریت از محافظه کاران در پارلمان به او امکان خواهد داد توافق پیشتر رد شده خروج از اتحادیه اروپا را تا ۳۱ ژانویه به انجام برساند.
جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر و رقیب جانسون، گفته است اگر پیروز شود همه پرسی تازه ای برگزار خواهد کرد تا از مردم بپرسد می خواهند اتحادیه اروپا را ترک کنند یا ترجیح می دهند در این بلوک متشکل از ۲۷ کشور اروپایی بمانند.
بوریس جانسون ماه ژوئیه، پس از ناکامی های پیاپی ترزا می در مجاب کردن پارلمان به تائید توافق اش با اتحادیه اروپا، به نخست وزیری رسید. ترزا می هم کوشید با دعوت به انتخابات زودهنگام موقعیت خود را در پارلمان محکم تر کند، اما آن انتخابات موجب تضعیف جایگاه محافظه کاران شد و کرسی هایی را از دست دادند.
نظرسنجی های عمومی در آستانه رای گیری پنج شنبه از احتمال پیروزی حزب بوریس جانسون حکایت دارد، اما به نظر می رسد رقابت در روزهای پایانی نزدیک تر شده است.
انتظار می رود نتایج رسمی انتخابات در ساعات اولیه جمعه منتشر شود.
جنرال موتورز: همه مدلهای کادیلاک احتمالا تا ده سال دیگر برقی میشوند

رئیس برند خودروهای لوکس کادیلاک در شرکت «جنرال موتورز» روز پنجشنبه ۲۱ آذر گفت بخش عمده خط تولید کادیلاک و شاید همه مدلهای کادیلاک تا سال ۲۰۳۰ برقی شود.
به گزارش رویترز، رئیس برند کادیلاک گفت به رغم کاهش فروش خودرو در بزرگترین بازار خودروی جهان، یعنی چین، کادیلاک در مسیر کسب رشد فروش دو رقمی در این کشور است.
کادیلاک قبلا نیز اشاره کرده بود که به سمت تولید مدل های برقی حرکت می کند.
پیشتر خودروهایی دیگر مثل تویوتا و وولو اعلام کردند که تا پنج سال دیگر خودروهای برقی را به تولید انبوه میرسانند.
معترضان در الجزایر: انتخابات نمیخواهیم، آزادی میخواهیم

هزاران نفر از مردم در خیابان های پایتخت الجزیره و دیگر شهرها روز پنجشنبه ۲۱ آذر به خیابان ها آمدند و شعار دادند که نمیخواهند رای دهند و در عوض خواهان «آزادی» هستند.
به گزارش رویترز، در حالی که کشور الجزایر شاهد انتخابات ریاست جمهوری است، مردم با اعتراض خود به رای دادن در انتخابات ریاست جمهوری، «نه» گفتند.
مقامات الجزایری یک انتخابات ریاست حمهوری برگزار کرده اند که از نظر معترضان، فریبی برای حفظ نخبگان حاکم، در قدرت است. معترضان الجزایری خواستار کناره گیری طیف وسیعی از طبقه حاکم، از قدرت هستند.
مراکز رای گیری روز پنجشنبه با پایان رای گیری ها بسته شد و انتظار می رود نتایج اولیه روز جمعه اعلام شود.
مجله فوربز فهرست ۱۰۰ زن قدرتمند امسال را منتشر کرد؛ صدر اعظم آلمان در صدر فهرست

مجله فوربز فهرست قدرتمندترین زنان سال را منتشر کرد. این فهرست شامل چهره هایی است که هر یک به گونه ای در عرصه ای که فعالیت می کنند تأثیرگذار بوده اند.
فوربز در معرفی زنان قدرتمند امسال نوشته است: «در سال ۲۰۱۹، زنان سراسر جهان دست به کار شدند و مدیریت خود را در دولت، تجارت، فعالیت های بشردوستانه و رسانه نشان دادند.این پیشگامان، با کسی شوخی ندارند.»
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در صدر فهرست قرار دارد. فوربز در معرفی خانم مرکل اشاره می کند که او نخستین صدراعظم زن آلمان است که دوره چهارم خود را در این سمت می گذراند. فوربز همچنین این نکته را یادآور شده که خانم مرکل بیش از یک میلیون پناهجوی سوری را به کشورش راه داده است.
کریستین لاگارد، رئیس پیشین صندوق بین المللی پول، در این فهرست رتبه دوم را دارد و پس از او نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، در رتبه سوم قرار گرفته است.
ایوانکا ترامپ، دختر و مشاور ارشد رئیس جمهوری آمریکا، در فهرست صد نفره زنان قدرتمند جهان رتبه چهل و دوم را کسب کرده است. فوربز به نقش پررنگ خانم ترامپ در راه اندازی برنامه «آموزش نیروی کار» و همچنین تصویب لایحه کاهش مالیات خانواده های دارای فرزند اشاره کرده است.
در عرصه سرگرمی نیز چندین چهره تأثیرگذار به فهرست صد زن قدرتمند جهان راه پیدا کرده اند.
ریانا، ستاره موسیقی پاپ، به خاطر غلبه بر خشونت پدر معتاد و دوست پسرش کریس براون و برخاستن مجدد و توانایی در ایجاد یک برند موفق آرایشی به نام «فنتی بیوتی» به این فهرست راه یافته است. فنتی بیوتی، سال گذشته ۵۷۰ میلیون دلار درآمد داشته است.
بیانسه و تیلور سوئیفت از دیگر خواننده های موسیقی پاپ هستند که مجله فوربز نامشان را در فهرست صد زن قدرتمند جهان قرار داده است.
کارگردان ایوا دوورنی نخستین زن سیاه پوستی که برای دریافت جایزه اسکار بهترین کارگردانی برای مستندی به نام «سیزدهمین» نامزد شد از دیگر چهره هایی است که مجله فوربز در فهرست امسال خود گنجانده است.
اپرا وینفری، چهره مشهور تلویزیونی، و سرینا ویلیامز، اسطوره تنیس زنان، نیز از جمله زنان قدرتمند آمریکایی هستند که به فهرست ۱۰۰ زن قدرتمند مجله فوربز راه یافته اند. گرتا تونبرگ، نوجوان سوئدی فعال محیط زیست، نیز صدمین جایگاه این فهرست را به خود اختصاص داده است.
ادامه صدور احکام زندان برای فعالان کارگری؛ یک عضو سندیکای کارگران هفت تپه به پنج سال زندان محکوم شد

علی نجاتی، عضو سندیکای کارگران هفت تپه و کارگر بازنشسته، از سوی دادگاه انقلاب تهران به پنج سال زندان محکوم شد.
فرزانه زیلابی، وکیل کارگران هفت تپه، روز پنجشنبه ۲۱ آذر در گفتگو با شبکههای اجتماعی ضمن تائید این خبر گفت که این عضو سندیکای کارگران هفت تپه بابت اتهام «اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت ملی ازطریق فعالیت تبلیغی علیه نظام» ازسوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه به پنج سال زندان محکوم شده است.
وی گفت که علی نجاتی، به همراه اسماعیل بخشی، محمد خنیفر، و برخی افراد دیگر در تاریخ ۱۲ مرداد ماه به دادگاه احضار شد؛ اما با این وجود مشخص نیست که چرا در حالی که ماهیت اتهام انتسابی همه این افراد به صورت مشترک «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» بوده، محاکمه وی به صورت جداگانه برگزار شده است.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه نیز ضمن محکوم کردن حکم صادره برای این کارگر بازنشسته اعلام کرده است که «صدور این گونه احکام ضد کارگری نمیتواند باعث رعب و وحشت کارگران در ادامه مبارزه بر علیه ستم و استثمار باشد، تا ستم و استثمار وجود داشته باشد مبارزه طبقاتی کارگران ادامه خواهد داشت.»
پیش از این صدای آمریکا با انتشار خبری اعلام کرده بود که آقای نجاتی روز یکشنبه ۱۹ آبان ماه در دادگاه انقلاب تهران محاکمه شده است.
علی نجاتی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران هفت تپه، ۸ آبان سال گذشته به اتهام دخالت در اعتصابات کارگران نیشکر هفت تپه در منزل خود بازداشت و پس از مدتی در تاریخ هشتم بهمن ماه همان سال به دلیل داشتن بیماری قلبی و تنفسی، با گرفتن مرخصی درمانی، از زندان خارج شد.
ایالات متحده بارها برخورد امنیتی ایران با کارگران را محکوم کرده است و پیش از این حساب کاربری فارسی وزارت خارجه ایالات متحده در توئیتر با انتشار پیامی اعلام کرده بود که «رژیم جمهوری اسلامی با هزینهای که در سوریه کرده است، میتوانست حقوق کارگران در ایران را پرداخت کند.»
مشاهده نظرات
قبلأ ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
ثبت نام نکرده اید؟ ثبت نام کنید
نظرات بیشتر