لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۹

گفتگوی اختصاصی با مقام وزارت خارجه آمریکا؛ چرا می‌گوئیم کنار مردم ایران ایستاده‌ایم


 «اندرو پیک» معاون مدیرکل دفتر امور خاور نزدیک وزارت خارجه آمریکا
«اندرو پیک» معاون مدیرکل دفتر امور خاور نزدیک وزارت خارجه آمریکا

«اندرو پیک» معاون مدیرکل دفتر امور خاور نزدیک وزارت خارجه آمریکا در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا درباره خروج ایالات متحده از برجام صحبت کرده است.

متن کامل این گفتگو را در زیر بخوانید:

گیتا آرین، سوال - خروج بخاطر عدم پایبندی ایران نبود. به چه دلیل بود؟

اندرو پیک - رئیس جمهوری به دنبال راهی بود که آمریکا را امن تر و نفوذ ایران در منطقه را کم کند. ایران عامل بی ثباتی در سوریه، یمن و دیگر کشورها است. این عملکرد توام با تدابیر ایمنی موقتی که برنامه جامع اقدام مشترک بر فعالیتهای اتمی ایران اعمال کرد، دلایل کافی برای او بود تا از توافق خارج شود و شرایط را برای رسیدگی به رفتارهایی که بسیار نگران کننده هستند، فراهم کرد.

سوال - چقدر هماهنگی لازم با متحدین اروپائی در مورد اعمال مجدد تحریمها وجود دارد؟

پیک - ما دائماً در تماس با متحدین اروپائی بوده ایم. من خودم عضو تیمی بودم که در ۴ ماه گذشته با آنها در مورد توافق و اینکه چگونه پیش برویم در تعامل بود. می توانم بگویم که ما با متحدین اروپائی و شرکای منطقه ای هم نظر هستیم.

سوال - اروپائیها قراردادهای بزرگ با ایران دارند و دیدید که بخاطر منافع اقتصادی خودشان سعی کردند آمریکا را منصرف کنند. حال چه خواهد شد؟

پیک - حالا با این تصمیم، ما آنها را تشویق به کاهش آن سرمایه گذاریها خواهیم کرد. فکر می کنم با توجه به نفوذ گسترده سپاه پاسداران در اقتصاد ایران و میزان پولی که خرج فعالیتهای منفی ایران در خارج از آن کشور می شود، به اروپائیها خواهیم گفت که بنظر ما مشکلات عمده ای با تصمیم گیریهای اقتصادی وجود دارد چرا که رژیم را توانا تر می کند.

سوال - مذاکره با اروپا برای بهتر کردن توافق کی شروع می شود؟

پیک - ما از آن توافق خارج شدیم. حال با متحدین اروپائی بطور مستمر در تماس خواهیم بود... مانند گذشته که سعی کردیم به یک نظر مشترک در مورد کلیه خطرات ناشی از رژیم ایران برسیم. تماسهای مان ادامه خواهد داشت.

سوال - اگر ایران به مذاکره بازنگردد چه خواهید کرد؟

پیک - ما فکر نمی کنیم دولت ایران، ابتدا به ساکن، خصوصا بر سر مسائل منطقه ای، خواهان مذاکره باشد. این موضوع، دلیل اصلی ما برای خروج از برجام است، زیرا ما می خواهیم، اهرم فشار را به دست گرفته و قدرت چانه زنی خود را از فعالیت های اتمی فراتر برده و بر سر مسائل منطقه ای گفتگو کنیم.


سوال - چقدر به ایران وقت خواهید داد تا به مذاکره بیاید؟

پیک - من نمی خواهم درباره فرآیند تصمیم گیری دولت ایران گمانه زنی کنم. حدس می زنم افزایش فشارها در طول زمان، به آنها کمک می کند که تصمیم عاقلانه تری بگیرند.

سوال - با این حال، فشار به دولت ایران به مردم منتقل می شود؟

پیک - پرزیدنت (ترامپ) در این باره به روشنی گفته است که ما در کنار مردم ایران ایستاده ایم. دولت ایران، ابتدایی ترین موازین حقوق بشر را زیر پا می گذارد و این یکی از دردسر ساز ترین جنبه های رفتارهای ناگوار ایران است. ایران حقوق شهروندانش را برای تظاهرات، و دسترسی آزاد به اطلاعات محترم نمی شمارد و در عین حال به عنوان یک عضو جامعه جهانی به مسئولیت های خود عمل نمی کند.

سوال - در میان تحریمها، برخی مجوز می خواهند. مانند فروش هواپیمای مسافربری. برخی می گویند این موضوع با جان مردم ربط دارد.

پیک - نگرانی و ملاحظه ما درباره صدور مجوز هواپیمای مسافرتی، این است که دولت ایران، این هواپیماها را برای مقاصد نظامی، مثلا در سوریه استفاده می کند.

مسدود کردن صدور این مجوزها، در صورت تغییر رفتار ایران، متوقف خواهد شد.

من خواهان این هستم که ببینم دولت ایران دست از سوء استفاده از هواپیماهای مسافرتی برای مقاصد نظامی بر دارد.

نسخه تلویزیونی این گفتگو را اینجا ببینید:

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

  • 16x9 Image

    گیتا آرین

    خبرنگار ارشد بخش فارسی صدای آمریکا، عمدتا ً متمرکز بر خبرهای مربوط به حوزه سیاست خارجی او حرفه خبرنگاری را از سال ۱۳۶۶ با کار در رادیو شروع کرد و در سال ۱۳۸۳ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG