لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۵۴

پژوهشگر شورای روابط خارجی: ایران در توافق اتمی تقلب می‌کند


آیت اﻟله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در مراسم سالگرد درگذشت آیت اﻟله خمینی - آرشیو
آیت اﻟله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در مراسم سالگرد درگذشت آیت اﻟله خمینی - آرشیو

مقاله‌ای از الیوت آبرامز در بخش نظرات وبسایت شورای روابط خارجی

بزرگترین خطر قریب الوقوع ناشی از توافق هسته‌ای ایران همواره این بوده که ایران از همه مزایای توافق هسته‌ای استفاده کند، اما برنامه جنگ افزار هسته ای اش را سریع تر به پیش ببرد و دولت اوباما هم در برابر تقلب های ایران سکوت اختیار کند.

سازمان اطلاعات آلمان در گزارش سالانه خود می گوید ایران تلاش هایی "پنهانی" برای دستیابی غیرقانونی به فناوری و تجهیزات هسته‌ای از شرکت های آلمانی داشته است.

آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در بیانیه‌ای خطاب به پارلمان آن کشور می گوید، ایران مقررات عدم ساخت موشک های بالیستیک مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد را زیر پا گذاشته است.

در گزارش ۳۱۷ صفحه‌ای هفته پیش سازمان اطلاعات آلمان همچنین تصریح شده است که "بهتر است انتظار داشت ایران با روش های مخفی به فعالیت های شدید در آلمان برای دستیابی به اهداف هسته ای اش ادامه بدهد."

"موسسه علوم و امنیت بین الملل" در واشنگتن اخیرا در گزارشی عنوان کرد که ایران برای خرید "کالاهای مورد مصرف در برنامه هسته‌ای" باید از شورای امنیت درخواست مجوز کند. این موسسه می گوید اما تلاش های ایران پس از توافق هسته ای برای تهیه چند تن فیبر کربن از یک کشور از سوی شرکت سازنده و دولت آن کشور ناکام مانده است. از فیبر کربن در ساخت روتور سنتریفیوژ استفاده می شود.

در گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی آمده است که ایران فیبر کربن کافی برای جایگزین کردن سانتریفیوژهای فعلی با مدل های سریع تر را دارد و نیازی به فیبر کربن ندارد. اما چرا ایران به دنبال فیبر کربن بیشتری است. ایران در صورت دسترسی به فیبر کربن کافی می تواند هر موقع اراده کند به سرعت در جهت تولید انبوه سانتریفیوژهای جدید گام بردارد.

ایران پس از توافق هسته ای نه تنها در عراق و سوریه رویکرد خصمانه تری را در پیش گرفته و یا دست به حملات سایبری علیه آمریکا زده است، بلکه در توافق هسته ای هم تقلب می کند. واکنش دولت اوباما چه بوده است؟ هیچ.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می گوید: "ما هیچ نشانه ای حاکی از این نداریم که ایران به موادی در نقض توافق هسته‌ای دست پیدا کرده باشد."

نیازی به گفتن نیست که اینگونه واکنش ها، ایران را به تقلب بیشتر تشویق می کند. این یعنی زمان گریز ایران به سوی تولید جنگ افزار هسته‌ای کمتر می‌شود و خطر جمهوری اسلامی برای همسایگانش و آمریکا، بیشتر و بیشتر خواهد شد.

الیوت آبرامز از پژوهشگران ارشد شورای روابط خارجی است که در بخش خاور میانه این اندیشکده فعالیت دارد.

* برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.
XS
SM
MD
LG