لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۴۹

دیدگاه| چرا باید محور پیونگ یانگ - تهران ترسید


دیدار مقام های ارشد کره شمالی و جمهوری اسلامی در تهران.
دیدار مقام های ارشد کره شمالی و جمهوری اسلامی در تهران.

یادداشت مشترکی در روزنامه وال استریت جورنال از ریچارد گلدبرگ مشاور ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی ها، و مارک دوبوویتز مدیر بنیاد دفاع از دموکراسی ها

پرزیدنت ترامپ در چالشی علیه پیشینه امر و منطق متعارف می گوید در ماه مه با کیم جونگ اون، دیکتاتور کره شمالی، ملاقات می کند. دونالد ترامپ در پی توافقی پایدار است که به خلع سلاح کره شمالی بیانجامد.

منتقدان رییس جمهور او را ریشخند می کنند، حتی حامیان او به درستی بدبین هستند. اما ترامپ شروطی دارد: سیاست حداکثر فشار باقی خواهد ماند، پیونگ یانگ باید به در آغاز کار به خلع سلاح به عنوان هدف مذاکره متعهد شود و از انجام آزمایش های موشکی و هسته ای طی مذاکرات دست بکشد. این رویکرد به او اهرم های فشاری می دهد.

اما اگر یک چیز به موفقیت پرزیدنت ترامپ در مذاکره با رهبر کره شمالی کمک کند، آن اصلاح توافق هسته ای دارای نواقص مهلک با ایران است. سابقه محور ایران-کره شمالی به سی سال پیش برمی گردد.

دو رژیم دانش هسته ای مبادله کرده، بر سر فناوری موشکی همکاری گسترده داشته و از دستور کار مشابهی علیه مذاکره کنندگان غربی استفاده کرده اند.

ترس از این است: در حالی که سیستم موشکی حمل کلاهک اتمی کره شمالی در مسیر تکامل است، تهران از پیونگ یانگ برای فعالیت هایی استفاده کند که تحت «برجام» مجاز نیست.

راه عاری سازی شبه جزیره کره از سلاح هسته ای از تهران می گذرد. اگر ترامپ ایرادهای مهلک توافق هسته ای ایران را تصحیح کرده یا حتی به خاطر امتناع اروپایی ها برجام را باطل کند، قمار مذاکرات سطح عالی با کره شمالی ممکن است به توفیق برسد. حتی اگر چنین نشود، پرزیدنت ترامپ ایران را از پیروی از راه کره شمالی به سوی جنگ افزار هسته ای و سیستم پرتاب بازداشته است.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG