مقاله ای در فارین پالیسی از سعید قاسمی نژاد و ریچارد گلدبرگ، کارشناسان «بنیاد دفاع از دموکراسی ها»
اتحاد ثروتمندان و فقرای مخالف رژیم می تواند کلید پایان دادن به حاکمیت روحانیون باشد. دولت ترامپ باید به شکلی فعال سیاست هایی را پیگیری کند که خلاء میان حکومت ایران و مردم را عمیق تر کرده و همزمان جنبش های دموکراسی خواهانه را تقویت می کند.
یکی از راه های تشدید روند سقوط ارزش ریال در برابر ارزهای خارجی، بازگرداندن دوباره تحریم «بانک مرکزی ایران» مصوب کنگره آمریکا است. این قانون که در قالب برجام به تعلیق درآمد، نه تنها مبادلات مالی با بانک مرکزی ایران را ممنوع کرد بلکه باعث شد واردکنندگان نفت خریدشان از ایران را به شدت کاهش بدهند. برقرار شدن دوباره این قانون امکان دسترسی آزادانه ایران به ذخایر ارزی یا انتقال آن را می گیرد.
با توجه به این که دولت روحانی بازار ارز را در ایران تعطیل کرده است، رژیم دو گزینه پیش رو دارد: پشتیبانی از تمام واردات با ارز خارجی ارزان ناشی از کاستن از ذخایر ارزی یا روبرو شدن با کمبود کالا و بی ثباتی اجتماعی مشخص. حکومت احتمالا گزینه اول را انتخاب می کند و اگر همزمان دسترسی اش به تمام ذخایر ارزی اش از دست برود، ملاها زود با بحران موازنه پرداخت روبرو می شوند که می تواند به سقوط رژیم بیانجامد.
ترامپ پیشاپیش تهدید کرده است اگر مذاکره کنندگان آمریکایی و اروپایی نتوانند راهی برای اصلاح توافق هسته ای بیابند، بانک مرکزی دوباره تحت تحریم قرار خواهد گرفت.
دیگران معتقدند ترامپ باید فارغ از نتیجه مذاکرات بانک مرکزی را به دلیل نقش اش در حمایت از بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، دوباره تحریم کند. اگر احیانا ترامپ دلیل دیگری هم نیاز دارد، این یک مورد: این تحریم ممکن است به مردم ایران کمک کند جمهوری اسلامی را پیش از چهلمین سالروزش در بهمن ۱۳۹۷ سرنگون کنند.