حسابهای توئیتر فارسی وزارتخانههای خارجه کشورهای ایالات متحده و اسرائیل در دو توئیت جداگانه با طرح چند پرسش از محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی، ادعای او درباره نقض آزادی بیان قاسم سلیمانی را به چالش کشیدند.
این هفته و پس از مطرح شدن موضوع بسته شدن حساب اینستاگرامی قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، ابتدا صفحه توئیتر فارسی رسمی وزارت امور خارجه اسرائیل نوشت: «اینستاگرم صفحه رسمی قاسم سلیمانی را بست. چیزی که عوض داره گله نداره...»
در اقدامی کم سابقه، وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی با بازنشر توئیت وزارت خارجه اسرائیل نوشت: «وقتی دهان یک مرد را میبندی، دروغگو بودنش رو ثابت نمیکنی، بلکه فقط به دنیا میگی از چیزی که او ممکنه بگه میترسی.»
هرچند نوشته وزیر جوان ارتباطات ایران در ارتباط با سانسور قاسم سلیمانی بود، اما او نمیدانست که این اظهارنظر او خیلی زود با واکنش های تندی در فضای مجازی روبرو میشود.
صدها کاربر این توئیت او را بهانهای برای انتقاد از نقض حقوق بشر توسط او، دولت، و حکومت جمهوری اسلامی کردند.
در این بین، حسابهای توئیتر وزارتخانههای خارجه آمریکا و اسرائیل هم به این توئیت او پاسخ دادند.
صفحه فارسی وزارت خارجه آمریکا در توئیتی نوشت: «محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی اخیرا در حساب توییتر خود نوشت: وقتی دهان یک مرد را میبندی،دروغگو بودنش رو ثابت نمیکنی، بلکه فقط به دنیا میگی از چیزی که او ممکنه بگه میترسی. نظر شما؟ #ستاربهشتی»
اشاره این توئیت وزارت خارجه آمریکا به ستار بهشتی، کارگر وبلاگ نویس است.
او سال ۹۱، به خاطر چند پست انتقادی در وبلاگش بازداشت شد و دو روز بعد جنازه او به خانواده اش تحویل داده شد.
با اینکه مقامات جمهوری اسلامی شکنجه و قتل او را تایید کردند، اما پرونده او هرگز به سرانجام نرسید و با گذشت هشت سال مادر ستار بهشتی همچنان پیگیر این پرونده است.
اما حساب توئیتر فارسی وزارت خارجه اسرائیل هم به نوعی دیگر جواب وزیر ارتباطات ایران را داد: «وقتی شما توئیتر و فیسبوک را در ایران فیلتر میکنی و دهان میلیونها ایرانی را میبندید، از چیزی که آنها ممکن است بگویند میترسید.»
توئیتر و فیسبوک از زمان انتخابات سال ۸۸ به دستور رهبر جمهوری اسلامی ایران فیلتر شد.
با اینکه بسیاری از مقامات جمهوری اسلامی - از جمله رهبر، وزیر خارجه، و حتی همین وزیر ارتباطات - در توئیتر حضور دارند، اما این شبکه اجتماعی هنوز به روی مردم بسته است.
نهادهای بین المللی می گویند که جمهوری اسلامی یکی از بدترین حکومتها از نظر آزادی بیان است.
این هفته گزارشگران بدون مرز با اعلام این مطلب که وضعیت آزادی بیان در ایران بهتر نشده است، نوشت که ایران با قرار گرفتن در رتبه ۱۷۰، همچنان در میان بدترین کشورها از نظر آزادی بیان قرار دارد.