لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۴۱

گفتگو با برایان هوک درباره تازه‌ترین اقدامات آمریکا علیه جمهوری اسلامی


برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه در امور ایران می‌گوید با این که جمهوری اسلامی همه تلاش های ایالات متحده برای یافتن راه حل دیپلماتیک را رد کرده، آمریکا عجله ای ندارد.

آقای هوک سه شنبه ۲۵ تیر ماه در حاشیه یک نشست در واشنگتن در پاسخ به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که رئیس جمهوری آمریکا برای این کار عجله ای ندارد.

آقای هوک به سوالات فرهاد پولادی پاسخ داد که بخش هایی از پاسخ های او را در زیر می‌خوانید:

ایران همه تلاشها را نادیده گرفت

ما همه اقدامات برای حل اختلافاتمان با ایران را در قالب دیپلماتیک انجام داده ایم اما ایران اقدامات دیپلماتیک ما را به دَفَعات رد کرده است. پرزیدنت ترامپ و وزیر خارجه پمپئو بیش از یکسال است که آشکارا گفته اند که برای انجام مذاکره آمادگی دارند. اما ایران تلاشهای شینزو آبه نخست وزیر ژاپن و دیگران را رد کرده است. دیدگاه پرزیدنت ترامپ این است که زمان زیادی در اختیار داریم. ما از سیاست خارجه مان در قبال ایران راضی هستیم زیرا نتیجه داده است.

سیاست خارجه موفقی را در محروم کردن رژیم از در آمدی که اصولا برای برهم زدن خاورمیانه استفاده می کند، به کار گرفته ایم. همچنین اعمال آن پیش شرطی است برای متقاعد کردن آنها به نشستن پای میز مذاکره. ما از عملکردمان در این زمینه راضی هستیم.

احتمال دیدار ظریف با مقامات آمریکایی

هیچگونه دیداری بین وزیر خارجه ظریف با هیچکس از مقامات دولت پرزیدنت ترامپ در حالیکه او در نیویورک است، انجام نمی شود.

افزایش غنی سازی توسط ایران

سیاست ما عدم غنی سازی توسط دولتی است که رتبه نخست حامی تروریسم در جهان را دارد. در سطح جهان کشورهایی که از توان اتمی شان برای تولید برق استفاده می کنند؛ نیمی از آنها غنی سازی را خودشان انجام نمی دهند. ایران نیازی به غنی سازی برای تولید برق ندارد.

آنها رتبه یکم حمایت از تروریسم را در جهان دارند. وقتی که چنین کشوری خواستار غنی سازی در چارچوب برنامه اتمی است باور داریم که مجوز دادن به غنی سازی سیاست درستی نیست. آنها به مدت ده سال اینکار را کردند تا دولت اوباما ممنوعیت غنی سازی اعمال شده از سوی سازمان ملل را برداشت و به آنها مجوز غنی سازی داد.

کمک اروپا به ایران با اینستکس

هیچ شرکتی تقاضای حضور در اینستکس را نکرده است. هیچ شرکتی نمیخواهد تحریمهای آمریکا را دور بزند؛ زیرا بازار آمریکا را نسبت به ایران ترجیح می دهند. مثلا میزان تعاملات بازرگانی اتحادیه اروپا با قزاقستان در مقایسه با ایران بسیار بیشتر است.

شرکتها از ادامه حضورشان در آمریکا راضی اند. زیرا امن تر است. با حضور در ایران نمی دانند که کار بازرگانی می کنند یا اقدام تروریستی را تامین مالی می کنند. اگر اینستکس در چارچوب معافیت های تعاملات انساندوستانه ما کار کند، ایرادی ندارد. اما همه می دانند که ما تعاملات قابل تحریم را تحریم خواهیم کرد.

امنیت کشتیرانی در آبهای آزاد منطقه خاورمیانه

تعدادی از کشورها از آمریکا درخواست کرده اند که در امنیت گسترده دریانوردی با هدف مقابله با تهدیدات کشتی رانی در آبهای آزاد مشارکت کند. ما تمایل نشان دادیم.

ما معتقدیم که این اقدام باید تلاشی بین المللی باشد. تنگه هرمز، خلیج فارس و دریای عمان از آبراههای مهم جهانند. بویژه برای مصرف کنندگان انرژی در آسیا و اروپا. ما حاضریم در این تلاش بین المللی شرکت کرده و کمک کنیم.

نسخه کامل گفتگو با آقای هوک را اینجا ببینید:

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG