دولت ترامپ برای مجبور کردن رهبران ایران به تغییر رفتارشان به طرح خود برای کاستن از درآمد نفتی ایران به صفر پایبند است. همین موضوع موجب واکنش روز سه شنبه حسن روحانی شد.
اما آمریکا چگونه می خواهد اینکار را انجام دهد.
واشنگتن پست در گزارشی نوشت: برایان هوک، مدیر سیاستگذاری وزارت خارجه آمریکا، می گوید: «هدف ما افزایش فشار بر رژیم ایران برای تقلیل درآمد حاصل از فروش نفت خام به صفر است. ما به صورت مورد به مورد آماده همکاری با کشورهایی هستیم که واردات شان را کاهش می دهند، اما همانند دیگر تحریم ها، قصد اعطای معافیت یا صدور مجوز نداریم.»
بازار نفت هفته پر تلاطمی را پشت سر گذاشت.
یک مقام دیگر وزارت خارجه آمریکا پیشتر به خبرنگاران گفته بود واشنگتن احتمالا برای شرکت های خارجی ادامه دهنده تجارت با ایران معافیت از تحریم های ثانویه آمریکا قائل نخواهد شد.
پس از این گفته ها بهای نفت خام آمریکا برای اولین بار از نوامبر ۲۰۱۴ با ۸ درصد افزایش به ۷۴ دلار در هر بشکه افزایش پیدا کرد.
این افزایش بهای نفت تازه ترین پیامد خروج دولت ترامپ از توافق هسته ای ایران بود.
هفته پیش، وزیر اقتصاد ترکیه گفته بود کشورش از طرح آمریکا برای توقف واردات نفت از ایران پیروی نخواهد کرد.
تحلیلگران معتقدند ممنوعیت خرید نفت از ایران موجب کاهش عرضه در بازار جهانی شده و می تواند به افزایش بهای بنزین در آمریکا بیانجامد.
پرزیدنت ترامپ روز شنبه از موافقت ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، با افزایش گسترده تولید آن کشور با هدف پایین آوردن بهای نفت خبر داد.
برایان هوک، مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا، روز دوشنبه ابراز اطمینان کرد که سیاست تحریم های آمریکا به کمبود جدی در عرضه انرژی منجر نخواهد شد.
اما تحلیلگران درباره توان ریاض در افزایش روزانه ۲ میلیون بشکه ای مورد نظر پرزیدنت ترامپ ابراز تردید کرده اند.
برایان هوک گفت: «ما در تلاش برای به حداقل رساندن اختلال در بازار جهانی هستیم، اما اطمینان داریم ظرفیت ذخیره جهانی کافی وجود دارد.»