لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۰۲

اعتراض تند سفیر آمریکا در سازمان ملل: ایران باید موضوع شورای امنیت باشد نه اسرائیل


نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل
نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل

سفیر ایالات متحده در سازمان ملل در نشست پنجشنبه شورای امنیت با انتقاد از جلسه ای درباره تخریب روستایی در کرانه باختری رود اردن، گفت باید موضوع این جلسه ایران باشد، نه اسرائیل.

نیکی هیلی پنجشنبه غروب ۲۹ شهریور (برابر با بامداد جمعه ۳۰ شهریور به وقت ایران) گفت: هیچ کشوری به اندازه جمهوری اسلامی ایران منبع بی ثباتی و برخوردها نیست. اما بخش اصلی گفتگوها در شورای امنیت به جای ایران به اسرائیل اختصاص دارد.

وی گفت: بیش از چهل سال است که رژیم ایران خارج از قانون رفتار می کند و بسیار سخت است که یک درگیری در خاورمیانه را بدون اشاره به ردپای ایران، نام ببریم.

خانم هیلی افزود: رژیم ایران از دیکتاتورهایی حمایت کرده که علیه مردم خودشان از گاز شیمیایی استفاده کرده اند. تهران به سیتزه جویان موشک می دهد، به جنگجویان و تروریست های خارجی منابع می دهد و علیه منافع و سیاست های شورای امنیت فعالیت دارد. در سراسر خاورمیانه، جمهوری اسلامی ایران حاکمیت همسایگان خود را به خطر می اندازد. در لبنان، سوریه و یمن به طور کامل به حاکمیت آنها بی توجه است.

سفیر آمریکا در سازمان ملل افزود:‌ در ماههای اخیر تجاوزات ایران افزایش یافته و به طور آشکار نیروهای نیابتی با پول، آموزش و تجهیزات تهیه شده از سوی تهران در عراق فعالیت دارند.

خانم هیلی در پایان سخنان خود با اشاره به جزئیات فعالیت های ایران در عراق گفت که تهران می خواهد عراق ضعیف بماند تا فعالیت های تروریستی خود را در آنجا توسعه بدهد. مداخلات ایران نه تنها مانع پیشرفت مردم عراق است، بلکه باعث درگیری و جنگ بیشتر در آنجا می‌باشد. همه اعضای شورای امنیت باید نگران باشند.

سخنرانی خانم هیلی موجب شد جلسه بدون سخنرانی نمایندگان اسرائیل و فلسطینی ها بدون جمع بندی به پایان برسد.

جمهوری اسلامی ایران هنوز رتبه نخست حمایت از تروریسم

اظهارات خانم هیلی همزمان با تازه ترین گزارش وزارت خارجه آمریکا درباره وضعیت تروریسم در جهان شده است.

تازه‌ترین گزارش وزارت خارجه ایالات متحده درباره وضعیت تروریسم در جهان بار دیگر تاکید دارد جمهوری اسلامی ایران در صدر فهرست حامیان تروریسم قرار دارد.

بیانیه وزارت خارجه آمریکا ظهر چهارشنبه ۲۸ شهریور ماه منتشر شد. این گزارش به نقش ایران در حمایت از گروه های تروریستی تاکید دارد. در بخشی از این گزارش آمده است که جمهوری اسلامی ایران با اقدامات خود، اختلافات را برای تضعیف حکومت ها در سراسر خاورمیانه تشدید می کند.

این چندمین سال پیاپی است که ایران در صدر حامیان تروریسم در گزارش وزارت خارجه آمریکا قرار می گیرد.

گزارش وزارت خارجه آمریکا درباره وضعیت تروریسم در جهان می گوید ایران و نیروهای وابسته به این رژیم، برای آشوب و خشونت در کشورهای افغانستان، بحرین، عراق، لبنان و یمن مسئول هستند.

این گزارش می گوید جنگجویان ایرانی و شبه نظامیان تحت حمایت ایران مانند حزب الله لبنان از میدان جنگ در سوریه تا جاهای دیگر حضور دارند.

در این گزارش درباره وضعیت تروریسم در جهان تاکید دارد، تعداد حملات از سال قبل از آن ۲۴ درصد افزایش یافته است و عمده فعالیت تروریست ها در عراق و مناطقی است که نیروهای داعش حضور دارند.

خروج از برجام

پرزیدنت ترامپ ۱۵ مرداد رسما خروج ایالات متحده را از توافق هسته ای سال ۱۳۹۴ جمهوری اسلامی ایران با کشورهای پنج به علاوه یک موسوم به برجام را اعلام کرد. دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده، که از ابتدا مخالف توافق اتمی ۲۰۱۵ قدرت‌های جهانی و ایران بود، با این استدلال که تهران با ادامه برنامه موشکی و اقدامات بدخواهانه اش در خاورمیانه روح برجام را نقض می‌کند، هشتم ماه مه از آن خارج شد.

از ۱۵ مرداد ماه نیز کاخ سفید بخشی از تحریم های هسته ای ایران را که از زمان توافق برجام تعلیق شده بود، باز گرداند. با بازگشت بخش نخست تحریم‌ها، خرید دلار آمریکا توسط دولت ایران، تجارت فلزات گرانبها، مانند طلا، فروش و تحویل فلزات خام یا نیمه ساخته مانند آلومینیوم و فولاد به ایران، و برخی از داد و ستدهای مالی جمهوری اسلامی ایران مشمول تحریم شد.

دولت ترامپ در نظر دارد در دور بعدی تحریم‌ها در ۴ نوامبر (برابر با ۱۳ آبان)، صادرات نفت و گاز، و داد و ستد مالی با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار دهد.

دولت پرزیدنت ترامپ بارها اعلام کرده است که واشنگتن به دنبال تغییر رژیم در تهران نیست و هدف تغییر رفتار حکومت ایران است و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز پس از اعلام خروج کاخ سفید از برجام، شروط ۱۲ گانه برای رسیدن به توافق جدید با تهران را اعلام کرد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG