لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۰۵

اختصاصی رویترز‌: رژیم ایران سعی در هک اطلاعات روزنامه‌نگاران ایرانی مقیم خارج از کشور داشته است


نریمان غریب (چپ) و امین ثابتی دو کارشناس امنیت سایبری در امور ایران هستند که با شرکت امنیت سایبری «سرتفا» کار می‌کنند.
نریمان غریب (چپ) و امین ثابتی دو کارشناس امنیت سایبری در امور ایران هستند که با شرکت امنیت سایبری «سرتفا» کار می‌کنند.

خبرگزاری رویترز در یک گزارش اختصاصی به تلاش جمهوری اسلامی برای «هک کردن» اطلاعات روزنامه‌نگاران و خبرنگاران ایرانی خارج از کشور پرداخته است.​

در این گزارش از روزنامه‌نگاران و خبرنگاران ایرانی خارج از کشور همچون عرفان کسرایی نام برده شده که به روش «فیشینگ» هدف حملات قرار گرفته اند. آقای کسرایی ظاهرا ایمیلی از یکی از روزنامه نگاران وال استریت جورنال برای مصاحبه دریافت می‌کند، اما در واقع این یک دام برای دسترسی به اطلاعات شخصی و رمزهای عبور او بود. در این ایمیل از آقای کسرایی خواسته شده بود که برای دیدن سوالات مصاحبه، پسورد حساب گوگل خود را وارد کند.

بعد از کشتن قاسم سلیمانی توسط آمریکا، جمهوری اسلامی اعلام کرد به قصد انتقام به پایگاه نیروهای آمریکایی در عراق حمله کرده است اما تنها ساعتی بعد از این حمله، سپاه پاسداران با شلیک دو موشک، یک هواپیمای مسافربری را در اطراف تهران سرنگون کرد. ایران سه روز نقش خود را تکذیب کرد، اما بعد از پیگیری خبرنگاران و فشار مقامات آمریکا، کانادا، و اوکراین، نقش خود را در سرنگونی این هواپیما پذیرفت.

به نوشته رویترز، تلاش‌های جمهوری اسلامی بعد از افشاگری‌های انجام شده درباره نقش سپاه در سرنگونی هواپیمای مسافربری بوده است.

خبرگزاری رویترز با ذکر چند مثال دیگر از تلاش‌ها برای هک خبرنگاران ایرانی نوشت سه شرکت امنیت سایبری در ردیابی‌های خود به این نتیجه رسیدند که این اقدامات برای به دام انداختن روزنامه‌نگاران ایرانی، با حکومت جمهوری اسلامی مرتبط است.

یک شرکت امنیت سایبری مستقر در لندن به نام «سرتفا» (CERTFA) قرار دارد در گزارشی نوشت یکی از این هکرها با ایران همکاری دارد. همچنین شرکت سایبری اسرائیلی کلیر اسکای نیز به رویرز گفته که جزئیاتی از ارتباط حکومت ایران با هکرها را منتشر کرده است. یک شرکت امنیت سایبری دیگر در آتلانتای آمریکا نیز نقش ایران را تائید کرده است.

رویترز در گزارش خود به تلاش برای هک کردن حسن سربخشیان، روزنامه‌نگار و عکاس خبری، و آزاده شفیعی، از خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال، اشاره کرده است. سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد، گزارش رویترز را رد کرده است.

مقامات آمریکا بارها نسبت به تلاش‌های سایبری جمهوری اسلامی هشدار داده بودند.

ماه پیش وزارت امنیت داخلی آمریکا و اف‌بی‌آی نسبت به حملات سایبری جمهوری اسلامی بعد از کشتن قاسم سلیمانی هشدار داده بودند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG