لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۰

نیکی هیلی در نشست بنیاد دفاع از دموکراسی: آمریکا اگر در برجام می‌ماند، ایران، کره شمالی می‌شد


خانم هیلی بعد از سخنرانی، در پنلی با مدیریت «کليفورد می» رئيس بنياد دفاع از دمکراسی ها شرکت کرد و به سئوالات جواب داد.
خانم هیلی بعد از سخنرانی، در پنلی با مدیریت «کليفورد می» رئيس بنياد دفاع از دمکراسی ها شرکت کرد و به سئوالات جواب داد.

بنیاد دفاع از دموکراسی روز سه شنبه در شهر واشنگتن در نشستی با تجلیل از خدمات نیکی هیلی سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، جایزه ای به او اهدا کرد.

نشست بنیاد دفاع از دموکراسی روز سه شنبه ۶ شهریور برگزار شد. در این نشست که عنوان امنیت ملی داشت، علاوه بر خانم هیلی، برایان هوک، سرپرست گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا نیز حضور داشت.

این نشست سالانه بنیاد دفاع از دموکراسی‌ با یک دقیقه سکوت به احترام سناتور فقید جان مک‌کین آغاز شد.

مارک دوبوویتز، مدیر اجرایی بنیاد سخنران اول بود و از نقش مهم نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل، در مقابله با حمایت روسیه و ایران از فجایع انسانی در سوریه یاد کرد.

سخنان نیکی هیلی

سفیر آمریکا در سازمان ملل در نشست سالانه بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها عنوان کرد که حفظ منافع آمریکا در اولویت است. پس، از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج شدیم همان طور که از برجام خارج شدیم.

او گفت: چرا باید به کشورهایی که فریاد مرگ بر آمریکا سر می دهند کمک کنیم؟

خانم هیلی با اشاره به پرداخت پول نقد به ایران در دولت اوباما گفت: ما میلیاردها دلار پس از برجام به ایران دادیم اما ایران به حمایتش از تروریسم و فعالیت‌های موشکی ادامه داد. با ادامه برجام ایران تبدیل به کره شمالی می‌شد. برجام یک توافق بد بود و امکان اصلاحش وجود نداشت.

وی افزود: کشورهای اروپایی دوست داشتند در برجام بمانند. آنها نمی خواستند اعتراف کنند که اشتباه کرده‌اند. نیت آنها برای توافق درست بود اما در نهایت اشتباه کردند و حالا شرکت‌هایشان از ایران خارج شده‌اند.

وی درباره نقش ایران در دیگر کشورها نیز گفت: باید در هر زمان و مکانی نگران اقدامات ایران در سوریه، یمن و لبنان بود. باید جلوی اقدامات آنها گرفته شود. ایران باید از سوریه خارج شود. ما با روسیه در این زمینه کار خواهیم کرد.

نیکی هیلی در پاسخ به سوالی درباره قطع کمک به فلسطینی‌ها، از اقدام دولت ترامپ دفاع کرد و گفت: آمریکا بخشنده ترین است و به حقوق بشر و آزادی اعتقاد دارد. مقامات فلسطینی‌ به انتقاد از دولت آمریکا ادامه می دهند و قدردان کمک‌های ما نبودند. عربستان، امارات و کویت کجا هستند؟ چرا در کرانه غربی و غزه سرمایه‌گذاری نمی کنند؟

سخنان رئیس «گروه اقدام ایران»

برایان هوک، سرپرست گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا نیز در نشست سالانه بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها سخنرانی کرد.

او در بخشی از سخنان خود، با اشاره به حضور گشت‌های ارشاد در ایران از اقدام مدنی دختران خیابان انقلاب در اعتراض به حجاب اجباری یاد کرد.

آقای هوک به تازگی از سوی وزیر خارجه آمریکا به عنوان سرپرست گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا منصوب شده است.

او در نشست سالانه بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها افزود: ایرانی‌ها تحت یک دیکتاتوری مذهبی زندگی می‌کنند که بر همه ابعاد زندگی شخصی و اجتماعی شهروندانش دخالت می‌کند و آنها را در ایدئولوژی محصور می‌کند.

وی افزود: با رژیمی که دختر نوجوان رقصنده را زندانی می‌کند٬ با رژیمی که اقلیت‌های مذهبی را زندانی و از حقوق انسانی محروم می‌کند نباید مدارا کرد. ما در کنار اقلیت‌های مذهبی ایران از دراویش و بهاییان تا مسیحیان و سایرین ایستاده‌ایم.

این مقام وزارت خارجه آمریکا با اشاره به افزایش فقر و بیکاری در ایران٬ دلیل اصلی اقتصاد ناسالم ایران را فساد مقامات داخلی مانند صادق لاریجانی و حضور مافیاها دانست.

وی با اشاره به هدف تحریم ها گفت: هدف تحریم‌ها ساده است. رژیم ایران باید حمایت از تروریسم را متوقف کند. باید از سرکوبگری و اعمال زور دست بردارد. تلاش داریم تحت این تحریم‌ها فروش نفت ایران را به صفر برسانیم.

اهدای دو جایزه

در نشست بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها جایزه ای به نام «جین کرک‌پاتریک» به نیکی هیلی٬ سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد اهدا شد.

خانم کرک‌پاتریک اولین سفیر زن آمریکا در سازمان ملل بود که از سوی رونالد ریگان رئیس جمهوری سابق آمریکا در دهه ۱۹۸۰ به آن سمت منصوب شد.

جایزه دیگری نیز در این مراسم اهدا شد.

جایزه دوم به نام «آلبرتو نیسمان» بود که توسط بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها به جمعی از افسران پلیس فدرال و یکی از شعب دادستانی اعطا شد که شبکه پولشویی و دور زدن تحریم‌های ایران توسط رضا ضراب٬ تاجر ترک ایرانی تبار در ترکیه را کشف کردند.

«آلبرتو نیسمان» دادستان ویژه پرونده آمیا (بمبگذاری در مرکز یهودیان آرژانتین) بود که به مرگی مشکوک درگذشت. در این انفجار بیش از صد نفر کشته شدند و مقامات کنونی و پیشین جمهوری اسلامی ایران از متهمین اصلی این پرونده هستند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG