راه های مقابله با تهدیدات جمهوری اسلامی، اهمیت اجرای کمپین فشار حداکثری دولت پرزیدنت ترامپ بر مقامات ایران و چارچوب توافق آتی با رژیم ایران، محور سخنرانیهای مقامات کاخ سفید، پنتاگون و کنگره در نشستی یک روزه تحت عنوان «مقابله با تهدید: ارتقای قدرت نظامی و سیاسی آمریکا» در شهر واشنگتن بود.
این نشست به میزبانی اندیشکده بنیاد دفاع از دموکراسیها روز چهارشنبه ۱۸ اسفند در اولین سالگرد خروج آمریکا از برجام برگزار شد.
«تیم موریسون» دستیار ویژه رئیس جمهوری آمریکا در مقابله با جنگافزارهای کشتار جمعی و عضو شورای امنیت ملی آمریکا در این نشست به مقامات جمهوری اسلامی هشدار داد که تعرضی به منافع آمریکا نکنند.
آقای موریسون گفت: ایران بهتر است عزم آمریکا را دستکم نگیرد. همانطور که پرزیدنت ترامپ، مایک پمپئو و جان بولتون هشدار داده اند، ایالات متحده به ایران اجازه نخواهد داد که منافع آمریکا را به خطر بیاندازد. آقای بولتون گفته که آمریکا قصد جنگ با ایران را ندارد؛ اما به هرگونه تعرض ایران توسط نیروهای نیابتی اش، یا سپاه و نیروهای نظامی اش پاسخ درخور خواهد داد. علاوه بر این، پرزیدنت ترامپ به روشنی گفته است که آمریکا به ایران اجازه دستیابی به سلاح اتمی را نخواهد داد.
او همچنین به اروپا و دیگر کشورها اخطار داد که وارد معاملات بازرگانی با هدف دور زدن تحریم های آمریکا علیه تهران نشوند: ایران امروز اعلام کرد بخشی از برنامه هستهای اش را از سر خواهد گرفت. اکنون زمان آن است که جامعه جهانی یکصدا رفتار نامطلوب هسته ای ایران را به شدت محکوم و رژیم ایران را به پیروی از خواست آمریکا وادار کند. بگذارید بطور واضح به اروپا بگویم که این چیزی جز یک باجخواهی هستهای نیست. به آنهایی که با دور زدن تحریم ها، کمپین فشار حداکثری آمریکا علیه ایران را نقض می کنند هشدار میدهیم؛ شما شناسایی خواهید شد و باید پاسخگو باشید. آمریکا تحریم ها علیه ایران را بطور کامل اعمال خواهد کرد.
كنت مكکنزی فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا، سنتکام، نیز در این نشست هدف از اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به خلیج فارس به همراه گروه ضربتی آن را تشریح کرد.
ژنرال مککنزی گفت: اوایل هفته جاری کاخ سفید و وزات دفاع در واکنش به بعضی فعالیت های نگران کننده ایران اعلام کردند آرایش نظامی مان با اعزام ناو هواپیمابر ابراهام لینکلن و یک واحد بمب افکن به منطقه تغییر خواهد یافت. اشتباه نشود، ما به دنبال جنگ با ایران نیستیم، اما ارتش قدرتمندی داریم که قادر است خود را با هر تغییری برای واکنش به هر تهدیدی در هر کجای جهان تطبیق بدهد. ما در هر کجای جهان که قوانین بین المللی اجازه بدهد حضور فعال خواهیم داشت و به همکاری با متحدانمان برای تضمین امنیت و آزادی آبراههای بین المللی ادامه خواهیم داد.
در این نشست همچنین مک تورنبری عضو ارشد جمهوریخواه کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا تاکید کرد که در هرگونه توافقی با ایران، وجود ساز و کار راستیآزمایی بسیار مهم است.