بلومبرگ در گزارشی نوشت: دو منبع آگاه به تلاش های آمریکا برای قطع شریان فروش نفت تهران می گویند، دولت ترامپ پیش بینی می کند کشورها یک میلیون بشکه واردات نفت از ایران را قطع کنند.
بنا بر این ارزیابی، کاهش فروش نفت ایران در حدود ۷۰۰ هزار تا ۱ میلیون بشکه در روز بسیار چشمگیر خواهد بود، اما تا هدف پیشتر اعلام شده مبنی بر توقف کامل فروش نفت خام ایران فاصله دارد. ایران روزانه ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه نفت صادر می کند. هر گونه کاهش چشمگیر فروش نفت ایران ضربه ای به اقتصاد آسیب دیده ایران است.
برایان هوک، مدیر برنامه ریزی سیاسی وزارت خارجه آمریکا که تلاش ها برای مجاب کردن کشورها به توقف خرید نفت ایران را رهبری می کند، در ماه ژوییه گفته بود هدف «به صفر رساندن» درآمد ایران از فروش نفت خام است.
ارزیابی دولت ترامپ با پیش بینی تحلیلگران سازگار است. در دوره تحریم های قبلی حدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه از نفت ایران از بازار جهانی خارج شد.
اما دولت اوباما طی زمان و با کمک متحدان اروپایی ها به این میزان از کاهش رسید، در حالی که اتحادیه اروپا اکنون مخالف خروج دولت ترامپ از برجام و بازگشت تحریم ها است.
انتظار می رود در حالی که آمریکا در پی اعمال فشار بیشتر بر ایران است، ضرب الاجل ۱۳ آبان برای آغاز تحریم های نفتی و بانکی آغاز یک روند طولانی مذاکره باشد.
ایران فشار را احساس می کند و می کوشد خریداران آسیایی را حفظ کند. بنا بر داده های بلومبرگ، نفت خام سبک ایران، در مقابل محصول مشابه عربستان سعودی، به پایین ترین قیمت طی ۱۴ سال گذشته ارائه می شود.
آمریکا ژاپن و کره جنوبی را راحت تر به توقف خرید نفت از ایران مجاب کرده است ولی در برابر چین و هند کار با دشواری پیش می رود.
وزیر خارجه آمریکا در سفر خود به هند در ماه سپتامبر فرصت خواهد داشت مستقیما دهلی نو را زیر فشار بگذارد.