لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۴۳

دیدگاه| آمریکا در تحریم های دوباره اقتصاد ایران را هدف گرفته است


آشفتگی بازار ارز و سقوط ارزش ریال، وضعیت اقتصادی ایران را پیچیده تر از قبل کرده است.
آشفتگی بازار ارز و سقوط ارزش ریال، وضعیت اقتصادی ایران را پیچیده تر از قبل کرده است.

گزارشی از مایکل گوردون در روزنامه وال استریت جورنال

آمریکا وضع دوباره تحریم های تنبیهی علیه ایران را آغاز کرده و تهدید به اتخاذ تدابیر حتی شدیدتر در ادامه سال جاری کرده است. دولت ترامپ می کوشد رژیم تهران را برای مذاکره یا کنار رفتن تحت فشار بگذارد.

با وجودی که هزاران ایرانی به وخامت اوضاع اقتصادی اعتراض می کنند، مقام های دولت ترامپ همچنان می گوید هدف از کارزار فشار تغییر رژیم نیست. اما مقام های ارشد آمریکا به دفعات رهبران ایران را ایدئولوگ هایی فاسد تصویر کرده و اعلام کرده اند که ایرانی ها باید از حق انتخاب حکومت شان برخوردار باشند.

مقام های آمریکایی می گویند تا زمانی که تهران به ۱۲ خواسته مشخص شامل توقف حمایت از گروه های شبه نظامی در خاورمیانه و اتمام غنی سازی اورانیوم عمل نکند، تحریم ها ادامه خواهد داشت.

موفقیت محاسبات دولت ترامپ در سوق دادن رژیم به سوی توافقی سخت به اجرای دقیق تحریم ها و توانایی ایران در دور زدن آن ها بستگی دارد.

ساعاتی پس از اقدام روز دوشنبه دولت ترامپ، مقام های اروپایی گفتند کشورهای پایبند به برجام برای حفظ کانال های مالی با تهران و تسهیل ادامه صادرات نفت و گاز ایران تلاش خواهند کرد.

تهدید تحریم ها بسیاری از شرکت های اروپایی را به ترک بازار ایران مجبور خواهد کرد، اما احتمالا چین یک واردکننده عمده نفت ایران باقی می ماند.

تدابیر تحریمی جدید که پس از نیمه شب سه شنبه به اجرا گذاشته می شود، فروش دلار به ایران را منع، تجارت ایران با طلا و دیگر فلزات گرانبها را تحریم، خرید دیون ایران را غیرقانونی و بخش خودروسازی را تحریم می کند.

ایران همچنین نمی تواند آلومینیوم، فولاد و دیگر مواد صنعتی بفروشد. واردات فرش و پسته به آمریکا هم ممنوع می شود.

اگر ایران به خواست های آمریکا تن در ندهد، گام های بسیار سخت تر در ۱۳ آبان به اجرا گذاشته خواهد شد که هدف آن از جمله قطع صادرات نفت ایران و اعمال تحریم بر کشتیرانی است.

دولت ترامپ فعالیت های بر هم زننده ثبات ایران در سوریه و دیگر کشورهای خاورمیانه را از جمله دلایل ترک برجام عنوان کرده است.

دونالد ترامپ از تمایل خود به ملاقات با رهبران ایران برای دستیبابی به یک توافق جامع تر خبر داده است.

اما به نظر می رسد بعضی مقام های ارشد آمریکا انتظار چندانی ندارند که تحریم ها به دور تازه ای از دیپلماسی بیانجامد. ظاهرا محاسبه آن ها این است که فشار اقتصادی به تضعیف حکومت منجر شده و مردم ایران را ترغیب می کند که در پی رهبرانی جدید باشند.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG