لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۱۹

فعالیت‌های سایبری و موشکی ایران، دستمایه دولت اوباما علیه منتقدان توافق اتمی


لورتا لینچ وزیر دادگستری و جیمز کومی رئیس اف.بی.آی در حال اعلام جرم علیه هفت ایرانی متهم به انجام حملات سایبری علیه آمریکا
لورتا لینچ وزیر دادگستری و جیمز کومی رئیس اف.بی.آی در حال اعلام جرم علیه هفت ایرانی متهم به انجام حملات سایبری علیه آمریکا

مقاله‌ای از آندره آ نوبل و استیون داینن برای روزنامه واشنگتن تایمز

دادستان های فدرال آمریکا می گویند یک هکر ایرانی موفق به حمله سایبری به سیستم کامپیوتری کنترل دریچه های تخلیه سد نیویورک شده است، اما خوشبختانه در زمان حمله دریچه ها به خاطر تعمیرات از مدار خارج شده بودند و هر گونه نیت سویی ناکام ماند.

دقایقی بعد از اعلام جرم وزارت دادگستری، نوبت به وزارت دارایی ایالات متحده رسید تا با وضع تحریم هایی علیه حامیان برنامه موشک های بالیستیک ایران، پاسخ منتقدانی را بدهد که دولت اوباما را به زانو زدن در برابر رژیم ایران در پی توافق هسته ای متهم می کنند.

به گفته تحلیلگران این نخستین بار است که دولت آمریکا علیه افراد و اشخاص حقیقی که به یک دولت خارجی مصمم به ضربه زدن به زیرساخت‌های آمریکا کمک کرده‌اند، اعلام جرم کرده است.

هکرها همچنین به تلاش برای خاموش کردن کامپیوترهای بازار سهام نیویورک، مجموعه نسدک، بانک آمریکا، بانک کاپیتال وان و ده ها نهاد مالی بزرگ دیگر، و از کار انداختن وبسایت بانک‌ها و جلوگیری از دسترسی مشتریان به حساب هایشان از طریق اینترنت متهم هستند.

هر هفت هکر مورد حمایت حکومت ایران، تحت پیگرد قرار گرفته‌اند، اما دادستان های وزارت دادگستری آمریکا می‌گویند اعلام جرم، خود به تنهایی، پیامی برای آنها در بر دارد.

پریت بهارا، حقوقدان مسول رسیدگی به پرونده هکرها در صورت دستگیری و استردادشان به آمریکا، می گوید "نفوذ به سد بومن اونیو نیویورک، نشانگر جبهه ترسناک جدیدی در جرائم سایبری است. اینها جرائمی عادی نیستند، بلکه حملاتی حساب شده توسط گروه های وابسته به سپاه پاسداران در ایران است که برای آسیب رساندن به آمریکا و مردم این کشور طراحی شده اند."

دولت اوباما زیر فشار مخالفان توافق هسته‌ای، روز پنجشنبه افراد و گروه هایی را که یا به برنامه موشکی ایران کمک کرده‌اند یا با شرکت "ماهان ایر" که تحریم های آمریکا را دور زده است همکاری کرده‌اند، مورد تحریم قرار داد.

آیرا وینکلر تحلیلگر امور امنیت ملی و رییس موسسه امنیتی سکویر منتم می گوید، اقدام وزارت دادگستری آمریکا بیشتر "یک بیانیه سیاسی" بود تا مجازاتی عملی. به اعتقاد او، بخشی از پول‌های ایران که پس از توافق هسته‌ای توسط آمریکا آزاد شد، اینک صرف فعالیت‌هایی می‌شود که دولت اوباما آنها را تقبیح می‌کند.

وینکلر می‌گوید یکی از کسانی است که "فکر می‌کند روابط با ایران باید گشوده شود،" اما تاکید می کند "در اینجا مساله این است که شما چکش را در دست کسی که با آن بر سر مردم می‌کوبد متهم می کنید. این افراد صرفا سربازانی در جنگ مورد نظر ایران هستند."

سناتور دموکرات دایان فاینستاین، عضو ارشد کمیته اطلاعات سنای آمریکا، می‌گوید "اگر هکرها بتوانند به سدها، شبکه برق، فرودگاه ها، شبکه آبرسانی، و نیروگاه های هسته ای دسترسی پیدا کنند، حجم آسیب می تواند عظیم باشد."

دادستان های آمریکایی می گویند هکرها توسط دو شرکت ایرانی به کار گرفته شده اند که پیشتر پروژه هایی را برای حکومت ایران از جمله سپاه پاسداران انجام داده اند.

هفت شخص حقیقی تحت پیگرد اینها هستند: احمد فتحی ۳۷ ساله، حمید فیروزی ۳۴ ساله، امین شکوهی ۲۵ ساله، صادق احمدزادگان ۲۳ ساله که در فضای آنلاین به نیتروژن ۲۶ معروف است، امید غفاری نیا ۲۵ ساله که در فضای مجازی از اسم پلاس استفاده می‌کند، سینا قیصر ۲۵ ساله، و نادر سعیدی ۲۶ ساله مشهور به تُرک سِروِر.

مقامات نگفتند چگونه از رابطه این افراد با حکومت جمهوری اسلامی اطمینان پیدا کرده اند، اما در برگه اعلام جرم نوشته شده که رژیم به امین شکوهی برای نقش او در هک‌ها، معافیت از خدمت نظام داده است.

بنا بر اعلام جرم دادستانی، هکرها در فاصله سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ بانک های آمریکایی را مورد هدف قرار داده و باعث شده اند که بانک ها ده ها میلیون دلار برای توقف این حملات و تقویت دفاع سایبری شان هزینه کنند.

حمید فیروزی عامل حمله سایبری به سد بومن اونیو نیویورک همچنین برای دسترسی غیر مجاز به یک کامپیوتر حفاظت شده، مورد اتهام قرار دارد.

* برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

XS
SM
MD
LG