لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۱۰

گزارش «فری بیکن» از تلاش یک دموکرات آمریکایی برای تجارت با ایران


مقاله واشنگتن فری بیکن از سفر یک تاجر و سیاستمدار دموکرات آمریکایی به ایران برای بررسی امکان تجارت
مقاله واشنگتن فری بیکن از سفر یک تاجر و سیاستمدار دموکرات آمریکایی به ایران برای بررسی امکان تجارت

نشریه آمریکایی «واشنگتن فری بیکن» در مقاله‌ای که روز دوشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه در وبسایت خود منتشر کرد، به سفر یک تاجر و سیاستمدار سابق دموکرات آمریکایی در چارچوب یک هیئت بازرگانی به ایران در آستانه توافق جامع هسته‌ای تهران و غرب پرداخت.

بر اساس این گزارش، «ند لامونت» که در سال ۲۰۰۶ میلادی نامزد انتخابات سنا بود، اما میدان را به رقیب خود واگذار کرد، پس از سفر ماه گذشته خود به تهران به همراه هیئتی از مدیران چند شرکت‌ تجاری آمریکایی، از محیط پرمنفعت کسب و کار در ایران به رسانه‌ها گفته است.

وی در مصاحبه با فری بیکن می‌گوید «استرالیایی‌ها (برای تجارت) آنجا هستند، بریتانیایی‌ها، آلمانی‌ها ... همه هستند، غیر از آمریکایی‌ها.» به گفته او هتل‌های تهران تبدیل به محلی شده برای انجام معاملات تجاری.

سفر یازدهم آوریل (۲۲ فروردین ماه) این هیئت از تجار آمریکایی به ایران، توسط یک سازمان غیرانتفاعی آمریکایی به نام «پَن» (PAN) سازماندهی شد که در سال‌های اخیر نیز مدیران و تجار آمریکایی را به کشورهای دیگری مانند کره شمالی و کوبا نیز برده بود.

به گزارش فری بیکن، ریاست این هیئت را نیز باب ساگر – نیکوکار فیلادلفیایی و از بنیانگذاران پَن – به عهده داشت، که گفته می‌شود روابط نزدیکی با بشار اسد دیکتاتور سوریه و پل کاگامه حاکم مستبد رواندا داشته است.

آقای ساگر همچنین با یک فرد ایرانی‌الاصل به نام سیروس رزاقی – که به شرکت‌ها و سازمان‌های مختلفی، از جمله شرکت‌های دولتی بسیاری از ایران مشاوره می‌دهد – ارتباط نزدیکی دارد.

به گفته فری بیکن، او و دیک سیمون رئیس پَن به درخواست این نشریه برای ارائه توضیحات بیشتر درباره سفر ماه گذشته به ایران، پاسخی نداده‌اند.

در حالی که ند لامونت گفته است تجار و مدیران اجرایی آمریکایی این هیئت مراقب بودند در تهران وارد مذاکره برای هیچ‌گونه معاملات مستقیم تجاری نشوند، با این حال یک نشست غیررسمی با مدیران تجاری و بازرگانان ایرانی در تهران تدارک دیده شد تا درباره اوضاع کسب و کار بحث و گفتگو شود.

به نوشته فری بیکن، تبدیل شدن به یک چهره شاخص در حوزه تجارت با حکومتی ضدآمریکایی، برای یک تاجر سیاستمدار که دو بار نامزد انتخابات کنگره شده، ممکن است امری غیرمعمول باشد. با این حال خود آقای لامونت می‌گوید که سال‌هاست که روابط تجاری دیرینه‌ای با آن بخش از جهان دارد. حدود ۲۵ سال پیش، او در منطقه خاورمیانه برای راه اندازی سیستم‌های تلویزیون کابلی فعالیت می‌کرد.

وی پس از آن که موفق نشد به سنا راه پیدا کند، بیشر وقت خود را در یک سازمان غیرانتفاعی غیردولتی به نام «مرسی کورپس» برای حمایت از توسعه اقتصادی منطقه خاور میانه می‌گذارند.

به گفته آقای لامونت «فرصت‌های تجاری زیادی در حوزه مخابرات و دیگر حوزه‌ها در آنجا (ایران) وجود دارد.» با این حال می‌گوید تنها به فکر سود شخصی خودش که ممکن است در صورت لغو تحریم‌های ایران عایدش شود، نیست.

وی صاحب شرکت مخابراتی «کمپوس تله ویدئو» است و همچنین مالکیت یک شرکت دیگر که در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر فعالیت می‌کند، را در اختیار دارد، که به نوشته فری بیکن انتظار می‌رود زمینه‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری در ایران داشته باشند.

طرح بعدی که آقای لامونت در نظر دارد اجرا کند، راه اندازی یک ارتباط ماهواره‌ای بین دانشگاه ایالتی کانتیکات با مدرسه بازرگانی تهران است. وی خود در دانشگاه ایالتی کانتیکات تدریس می‌کند. آقای لامونت حتی پیشنهاد تدریس در تهران را نیز مطرح کرده است.

این تاجر و سیاستمدار دموکرات آمریکایی با بیان این که «برداشتی از ایران در رسانه‌های آمریکایی وجود دارد که یکسویه است و هر آنچه که می‌شنوید "مرگ بر آمریکا" است،» می‌گوید «من زیاد به خاور میانه سفر کرده‌ام، اما در هیچ شهری به اندازه تهران، احساس راحتی نکرده‌ام.»

XS
SM
MD
LG