یادداشتی در لوبلاگ از پیتر جنکینز سفیر پیشین بریتانیا در واشنگتن و آژانس بین المللی انرژی اتمی
مقاله شماره آوریل نشریه آتلانتیک با عنوان "دکترین اوباما" نشانگر رویکرد به شدت دوگانه کاخ سفید در برابر ایران و چین است.
سوزان رایس مشاور امنیت ملی کاخ سفید در این مقاله در گفتوگو با جفری گلدبرگ میگوید: "توافق هستهای با ایران هرگز درباره گشودن فصلی جدید در روابط بین آمریکا و ایران نبود. توافق هستهای با ایران رویکردی بسیار عملگرایانه و حداقلی داشت. هدف از آن تنها کاهش چشمگیر خطر ناشی از یک کشور خطرناک بود. هیچ کس انتظار نداشت که ایران به بازیگری معتدل تر بدل شود."
اما به عقیده پیتر جنکینز سفیر پیشین بریتانیا در واشنگتن، گفتههای باراک اوباما درباره چین، اما واقعیتی دیگر را روشن میکند. فرمول تعامل برای مدیریت بر ملی گرایی حاکم بر چین و تشویق پکن به متعهد بودن به هنجارها و مسولیت های جهانی رویکردی خردمندانه است و میتواند به نفوذ و تغییر رفتار منجر شود.
هر چند توان چین برای به چالش کشیدن منافع آمریکا بیش از ایران است، ولی توان ایران در منطقه، مساله هستهای، موشکی، سایبری، و در برابر اسراییل آن قدر کم نیست که بتوان نادیده اش گرفت.
نویسنده یادداشت در ادامه میگوید، رویکرد حداقلی به نفوذ نمیانجامد و نفوذ هم سریع به دست نمیآید. در جهت منافع آمریکا است که خلاء بی اعتمادی و خصومت با ایران را پر کند.
* برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.