در روزی که خبرنگاران تعدادی از رسانهها از ناو هواپیمابر یو اس اس آبراهام لینکلن بازدید کردند، خبرنگار آسوشیتدپرس گزارش داد که فرماندهان این ناو آمریکایی برای کاهش تنش با ایران بیرون از خلیج فارس لنگر انداختهاند.
این خبرگزاری دوشنبه ۱۳ خرداد در گزارشی نوشت: «همزمان با سی امین سالگرد مرگ آیت الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، ناو یو اس اس آبراهام لینکلن میزبان نمایندگان رسانه ها بود. خبرنگاران پس از دو ساعت پرواز از امارات متحده عربی به ناو رسیدند و چهارساعت روی این ناو بودند آن هم در حالی که سربازان با دوربین تمام مراحل بازدید آنها را ثبت می کردند.»
یک روز پیش از این بازدید، ناو آبراهام لینکلن در یک تمرین نظامی با بمب افکن بی ۵۲ شرکت کرد که شامل شبیه سازی عملیات تهاجمی نیز بود.
در این روز جنگنده های اف ۱۸ در عملیات پروازی ناو آبراهام لینکلن و سه ناو دیگر را مشایعت کردند.
به نوشته آسوشیتدپرس، دریاسالار جان اف.جی وید، فرمانده گروه تهاجمی ناو آبراهام لینکلن در پاسخ به این پرسش که چرا ناو به خلیج فارس وارد نشده است، گفت که این نیروها می توانند ماموریت را در هر مکان و هر زمان انجام دهند. او از جزئیات ماموریت سخن نگفت اما تهدیدها از سوی ایران را معتبر دانست.
ناو هواپیمابر یو اس اس آبراهام لینکلن در هفته های گذشته با دستور کاخ سفید راهی خاورمیانه شد.
ایالات متحده با اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن و بمب افکنهای بی۵۲ به خاورمیانه، آرایش نظامیاش در منطقه را در پاسخ به آنچه نشانههای نگرانکننده از قصد و تدارک احتمالی ایران برای حمله به مواضع و نیروهای آمریکایی عنوان شده، تقویت کرده است.
علاوه بر این، وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، یک سامانه پدافند موشکی پاتریوت و یک ناوگان رزمی نیروی دریایی که پیشتر آبهای خلیج فارس را ترک کرده بود، به منطقه بازگردانده است.
با این حال، مقامهای آمریکا بارها اعلام کردند که قصد جنگ با ایران را ندارند، اما در صورتی که حملهای از سوی رژیم ایران صورت بگیرد آمریکا پاسخ خواهد.
پرزیدنت ترامپ و وزیر خارجه آمریکا در روزهای گذشته اعلام کردند که دولت آمریکا آماده مذاکره بدون پیش شرط با مقام های جمهوری اسلامی است.