یادداشتی در وبسایت نشریه نیوزویک از کنت پولاک، پژوهشگر «انستیتو آمریکن اینترپرایز»
تغییر رژیم نباید هدف اصلی یا سیاست مستقیم آمریکا در استراتژی عقب نشاندن نفوذ ایران در منطقه باشد، اما ایالات متحده باید این را تشخیص بدهد که تغییر رژیم در بلند مدت احتمالا امری ضروری خواهد بود، زیرا رژیم مذهبی کماکان خود را دشمن آمریکا تعریف کرده و بر همین مبنا خصمانه رفتار می کند.
نهایتا پرسش این نیست که آیا ما باید خواهان تغییر رژیم در تهران باشیم یا خیر. پس از ۳۹ سال زندگی با تخاصم خارجی و سرکوب داخلی جمهوری اسلامی، تردیدی نیست که یک نظام سیاسی متفاوت و رهبران سیاسی دیگری به نفع ایالات متحده، خاورمیانه و مردم ایران خواهد بود.
پرسش این است که آیا تهدید ناشی از ایران علیه ما و متحدان ما دست زدن به این ریسک و پرداختن هزینه های این تغییر را توجیه می کند یا خیر.
جمهوری اسلامی ایران همیشه دشمنی پیچیده بوده و خاورمیانه محیطی فوق العاده پیچیده برای فعالیت بوده است.
تصمیم پرزیدنت ترامپ به ترک توافق هسته ای، سوریه و عراق در تضاد کامل با استراتژی عقب نشاندن ایران قرار دارد. اگر کاخ سفید به این احساسات خود وفادار بماند با وضعیتی غیرعملی و غیر قابل اجرا روبرو می شود.
روشن نیست استراتژی دولت ترامپ در مقام عمل چه اثراتی خواهد گذاشت، اما نه تنها تردید دارم تاثیر لازم را بر نفوذ ایران داشته باشد، بلکه می ترسم بیش از مشکلاتی که حل می کند مشکلات جدید بیافریند.