هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا از چین، ایران و کشورهای دیگری که آزادی مردم برای بیان عقایدشان از طریق اینترنت را محدود می کنند، انتفاد کرده است.
کلینتون روز پنجشنبه در سخنانی در محل موزه خبر در واشنگتن، گفت آزادی دیگر فقط با این موضوع که آیا شهروندان می توانند در یک میدان شهر بدون ترس از تلافی علیه دولت های خود اعتراض کنند یا نه، تعریف نمی شود. او می گوید پیام رسانی فوری، بلاگ و ایمیل راه های جدیدی برای مبادله عقاید باز کرده اند و هدف های جدیدی برای سانسور به وجود آورده اند.
کلینتون می گوید کشورها یا افرادی که در حملات اینترنتی دست دارند باید با پیامدها و محکومیت بین المللی روبرو شوند. او مشخصا از سانسور اینترنت در چین، ایران، تونس، ازبکستان، مصر و ویتنام انتقاد کرد.
خانم کلینتون گفت امروز همانند دیکتاتوری های گذشته، دولت ها اندیشمندان مستقل را که از این ابزار استفاده می کند هدف می گیرند.او «شهروندان خبرنگار» ایران را بدلیل انتشار عکس ها و ویدیو های اعتراضات مخالفان که در رسانه های تحت کنترل دولت نشان داده نشد، ستود و گفت: در ایران، در تظاهراتی که پس از برگزای انتخابات ریاست جمهوری برپا شد، تصویر مرگ زنی جوان در خیابان که با تلفن همراه گرفته شد، یک «کیفر خواست دیجیتالی» برای بیرحمی دولت فراهم آورد.
خانم کلینتنون گفت علی رغم مبارزه گسترده دولت ایران برای به وجود آوردن رعب و هراس، شهروندان خبرنگار شجاع ایران به استفاده از فناوری برای نشان دادن آنچه در کشورشان می گذرد ادامه می دهند.
خانم کلینتون گفت: مردم ایران در دفاع از حقوق انسانی خود الهام بخش جهان شده اند و شجاعت آنها به چگونگی استفاده از اینترنت برای گسترش واقعیت و فاش کردن بی عدالتی، معنای دیگری می دهد.
در مورد چین، کلینتون یادآور شد که دولت آمریکا و مقامات در پکن درباره تعدادی از مسائل مهم اختلاف نظردارند، «اما روشن است که ما خواهان باز شدن بیشتر فضا در چین هستیم و از آن حمایت می کنیم.»
وزیر امور خارجه آمریکا این نظریات را در میانه اختلافی بین چین شرکت آمریکایی گوگل ابراز می دارد . گوگل اخیرا گفت ممکن است به عملیات خود در چین به دلیل سانسور جاری پایان دهد. گوگل همچنین به هک کردن ای میل های فعالان حقوق بشر در چین استناد کرد.
پکن می گوید حملات اینترنتی را تایید نمی کند، اما شرکت های خارجی باید قوانین محلی را رعایت کنند.