لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۰۸

سنای آمریکا با حضور شاهدان مخالفت کرد؛ استیضاح پرزیدنت ترامپ به پایان نزدیک‌تر شد


اقلیت دموکرات به چهار رای سناتورهای جمهوریخواه نیاز داشت که تنها دو نفر با آنها همراه شدند.
اقلیت دموکرات به چهار رای سناتورهای جمهوریخواه نیاز داشت که تنها دو نفر با آنها همراه شدند.

در تازه‌ترین تحول درباره برگزاری استیضاح رئیس جمهوری آمریکا، دموکرات‌ها نتوانستند آرای لازم برای احضار شاهدان به دادگاه استیضاح در سنا را کسب کنند و به این ترتیب جمهوریخواهان یک‌گام دیگر به ابقای پرزیدنت ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا نزدیک شدند.

جمعه شب سنای آمریکا رای گیری برای احضار شاهدان را برگزار کرد. دموکرات ها که در اقلیت هستند برای تصویب این پیشنهاد نیاز داشتند که ۴ جمهوریخواه را با خود همراه کنند که تنها میت رامنی سناتور ایالت یوتا و سوزان کالینز سناتور ایالت مین از جمهوریخواهان با آنها همراه شدند. در این رای گیری ۵۱ سناتور با احضار شاهدان مخالفت کردند و ۴۹ سناتور رای موافق دادند.

به نظر می‌رسد گام بعدی سنا رای گیری نهایی درباره برکناری یا ابقای رئيس جمهوری آمریکا باشد. دموکرات‌ها که در مجلس نمایندگان اکثریت را دارند، در سنا در اقلیت هستند. آنها برای برکناری پرزیدنت نیاز به ۶۷ رای دارند که تحلیلگران می‌گویند در شرایط فعلی غیر ممکن است به آن برسند.

در روزهای اخیر انتشار بخش‌هایی از کتاب منتشر نشده جان بولتون مشاور سباق امنیت ملی کاخ سفید موجب شد دموکرات‌ها خواستار حضور و شهادت او شوند. در مقابل جمهوریخواهان می‌گفتند نیازی به اینکار نیست.

تیم حقوقی رئیس جمهوری و جمهوریخواهان کنگره پیشتر هشدار داده بودند اگر جان بولتون برای ادای شهادت احضار شود، پرزیدنت ترامپ نیز باید بتواند شاهدان مورد نظرش از جمله جو بایدن معاون رئیس جمهوری سابق و فرزندنش هانتر را برای شهادت فرا بخواند.

مجلس نمایندگان، که در اختیار دموکرات‌ها است، رئیس جمهوری آمریکا را در مورد متهم دانست؛ اما پرزیدنت ترامپ می‌گوید مرتکب خلافی نشده و در نهایت سناتورها وی را تبرئه می‌کنند. جمهوریخواهان در تائید می‌گویند رئیس جمهوری کمک‌های مصوب را بدون آن که ولودمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، تحقیقاتی را درباره جو بایدن و پسرش هانتر اعلام کند، آزاد کرده بود.

به باور وکلای پرزیدنت ترامپ، رئیس جمهوری این اختیار را داشت که کمک‌ها به اوکراین را به تعلیق در آورد، زیرا او نگران فساد در آن کشور بود و اصرار داشت که کشورهای اروپایی سهم بیشتری در کمک به اوکراین در جنگ با جدایی‌طلبان مورد حمایت روسیه برعهده بگیرند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG