لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۵۸

صدها قانون گذار آمریکایی خواستار ایفای نقش در مذاکرات اتمی شدند


امضاکنندگان با تاکید بر نقش محوری کنگره آمریکا در اعمال تحریم علیه ایران، از اوباما می خواهند در تصمیم گیری برای لغو این تحریم ها نیز قانون گذاران را شرکت دهد.

به گزارش رویترز بیش از سه چهارم نمایندگان در مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه با امضای نامه ای که خطاب به باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا نوشته شده، خواستار ایفای نقش در تصمیم گیری های مربوط به لغو احتمالی هرگونه تحریم های ایران در جریان مذاکرات مربوط به برنامه اتمی این کشور شده اند. این نامه با اشاره به این که کنگره آمریکا نقشی مرکزی در اعمال تحریم علیه ایران داشته است، از اوباما می خواهد در هرگونه تصمیم گیری برای لغو این تحریم ها نیز قانون گذاران را شرکت دهد.

این نامه که به امضای ۳۴۴ تن از ۴۳۵ عضو مجلس نمایندگان، اعم از جمهوری خواه و دمکرات، رسیده، روز پنج شنبه توسط اد رویس، نماینده جمهوری خواه از کالیفرنیا و رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس، و الیوت انگل، نماینده دمکرات از نیویورک و عضو ارشد این کمیسیون، منتشر شد.

به نوشته رویترز این نامه گواهی محکم بر توجه کنگره به مذاکرات ایران، پیشاپیش سرآمدن مهلت مذاکرات در ۲۰ ژوئیه است. پس از این تاریخ روشن خواهد شد که ایران و مذاکره کنندگان بین المللی این مهلت را تمدید خواهند کرد یا به توافقی جامع و درازمدت دست خواهند یافت. بسیاری از تحلیل گران و دیپلمات ها می گویند با توجه به شکاف های وسیع درمواضع دو طرف، احتمال می رود که مذاکرات تمدید شود.

رویترز در خبری جداگانه، از قول یک مقام ارشد غربی نوشته است جان کری، وزیر خارجه آمریکا و دیگر وزیران خارجه کشورهای طرف مذاکرات با ایران، در پایان این هفته به وین خواهند رفت تا به شکستن قفل ها درمذاکرات کمک کنند.

قانون گذاران آمریکایی، بویژه در مجلس نمایندگان که کنترل آن در اختیار جمهوری خواهان است، عموماً به هدف های ایران در مذاکرات به دیده شک می نگرند و تردید دارند که جمهوری اسلامی ایران از برنامه های خود برای تولید سلاح اتمی دست بردارد.

تابستان گذشته نیز مجلس نمایندگان طرحی قانونی را برای اعمال تحریم های شدیدتر علیه ایران به تصویب رساند. اما، پس از آن که پرزیدنت اوباما گفت با این تصمیم راهی برای موفقیت دیپلماسی باقی نمی ماند، این طرح قانونی در مجلس سنا، که اکثریت آن در اختیار دمکرات هاست، راکد ماند.

XS
SM
MD
LG