یک گزارش جدید فدرال درباره وضعیت سلامت شهروندان ایالات متحده که به تازگی منتشر شده، نشان میدهد پیشرفتهایی در برخی حوزهها – مانند افزایش مدت زمانی که مردم به ورزش اختصاص میدهند یا کاهش آمار نوجوانانی که سیگار میکشند – حاصل شده است، اما در برخی حوزهها مانند سلامت روان ضعفهایی وجود دارد.
به گزارش وبسایت «لایو سایِنس»، در این گزارش جدید که روز ۱۱ ژانویه (۲۲ دی ماه) توسط مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها (CDC) منتشر شد، به جزئیات مربوط به دستاوردهای دولت آمریکا در رسیدن به اهداف برنامه ۱۰ ساله در حوزه بهداشت و سلامت عمومی، که در سال ۲۰۱۰ میلادی تنطیم و اجرا شد، پرداخته شده است.
این برنامه که با عنوان «مردم سالم ۲۰۲۰» به اجرا در آمده است، ارتقای ۲۶ مورد مشخص در حوزه سلامت شهروندان ایالات متحده را هدف گذاری کرده و مواردی مانند خدمات بهداشتی و سلامت بدنی، سلامت روان، کیفیت شرایط محیط زندگی، و همچنین میزان خشونت و نرخ آسیبهای ناشی از آن را بطور گستردهای پوشش میدهد.
بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها، دولت تاکنون یا به بسیاری از اهداف برنامه دست یافته یا فراتر رفته است و در مواردی هم در حال دستیابی به اهداف تعیین شده است. با این حال در هفت مورد یا تغییری رخ نداده یا اگر هم رخ داده ناچیز بوده است و در سه مورد حتی در یک مسیر اشتباه در حرکت بوده است.
اهدافی که دولت موفق به تحقق آنها شده است عبارتند از: ارتقای وضعیت زنان باردار، نوزادان و سلامت کودکان، و همچنین افزایش تحرک و ورزش کردن مردم در طول هفته که در سال ۲۰۰۸ میلادی حدود ۱۸ درصد افزایش داشت و در سال ۲۰۱۴ این رقم افزایش به ۲۱ درصد رسید. هدف تعیین شده در این زمینه ۲۰ درصد بود.
در حوزه ارتقای شرایط محیط زندگی مردم نیز این برنامه از اهداف تعیین شده فراتر رفته است. به عنوان مثال نرخ کودکانی که در معرض دود سیگار دیگران قرار دارند از ۵۲ درصد سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸، به حدود ۴۱ درصد در سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ رسید و تعداد روزهای سال با آلودگی بالای هوا نیز کاهش چشمگیری داشته است.
دولت همچنین در هشت حوزه دیگر در مسیر درست حرکت میکند، مانند افزایش تعداد شهروندانی که از پوشش بیمه خدمات درمانی برخوردار هستند، افزایش نرخ انجام به موقع واکسیناسیون کودکان از ۶۸ درصد در سال ۲۰۱۲ به ۷۲ درصد در سال ۲۰۱۴ میلادی، و همپنین کاهش نرخ مرگ و میر ناشی از جراحات و آسیبهای بدنی.
از جمله مواردی که در آنها پیشرفت چندانی حاصل نشده است میتوان به میزان افرادی که پزشک عمومی مشخص یا همان پزشک خانوادگی برای خود دارند، و همچنین به عدم تغییر در نرخ چاقی – هم در میان بزرگسالان و هم در میان خردسالان – اشاره کرد. مصرف کم روزانه سبزیجات در وعدههای غذایی مردم هم تغییری نکرده است.
اما بر اساس این گزارش، مواردی هم بوده که به جای پیشرفت و حرکت در مسیر رسیدن به اهداف تعیین شده در برنامه ده ساله، پسرفت مشاهده شده است، که دو مورد آن مشخصا به حوزه سلامت روان باز میگردد. اول، نرخ خودکشی از ۱۱ و سه دهم در هر صدهزار نفر در سال ۲۰۰۷ به ۱۲ و شش دهم در سال ۲۰۱۳ افزایش داشته است.
دوم آن که میزان افسردگی در میان نوجوانان از ۷ و سه دهم درصد در سال ۲۰۰۸ میلادی، به حدود ۱۰ و هفت دهم درصد در سال ۲۰۱۳ افزایش یافت. در حالی که هدف تعیین شده در این مورد، کاهش و رساندن آن به ۷ و نیم درصد تا سال ۲۰۲۰ بوده است.
علاوه بر این دو مورد، حوزه بهداشت دهان و دندان نیز بر خلاف مسیر مورد انتظار به پیش رفته است.