لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۲۲

آمریکا از آلمان می خواهد به تامین امنیت تنگه هرمز کمک کند


آقای پمپئو دوشنبه گفت که آمریکا به طرح امنیت دریانوردی برای کشتیرانی تجاری در منطقه کمک خواهد کرد.
آقای پمپئو دوشنبه گفت که آمریکا به طرح امنیت دریانوردی برای کشتیرانی تجاری در منطقه کمک خواهد کرد.

بخش انگلیسی صدای آمریکا - ایالات متحده در میانه تشدید تنش ها با ایران در منطقه خلیج فارس رسما از آلمان خواسته است برای کمک به امنیت تنگه استراتژیک هرمز قدم پیش بگذارد.

سفارت ایالات متحده در برلین روز سه شنبه از دولت آلمان خواست «برای کمک به تامین امنیت تنگه هرمز و مقابله با تخاصم ایران به فرانسه و بریتانیا بپیوندد.»

سفارت آمریکا در آلمان می گوید برلین موافق است که آن آبراه باید حفاظت شود و این پرسش را مطرح کرده است که باید «توسط چه کسی [چه کشور یا کشورهایی]‌ حفاظت شود؟»

هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران در پایتخت لهستان، با تاکید بر این که کشورش می‌خواهد از بالا گرفتن بیشتر تنش‌ها در منطقه پرهیز کند گفت، «آلمان در ماموریت دریایی [در خلیج فارس] که توسط ایالات متحده ارائه و برنامه‌ریزی شده است، شرکت نخواهد کرد.»

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، دوشنبه گفته بود ایالات متحده به طرح امنیت دریانوردی برای کشتیرانی تجاری در منطقه کمک خواهد کرد.

آقای پمپئو ضمن پیش‌بینی موفقیت این طرح، افزود: «ما به کشورهای سراسر جهان برای کمک به حفاظت از گذار بازرگانی نیاز داریم.»

به تازگی ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده، نیز پیشنهاد کشورهای اروپایی برای تقویت امنیت دریانوردی آزاد در خلیج فارس را یک اقدام «مکمل» برای تلاش‌های جاری واشنگتن در این راستا برشمرده بود.

جمهوری اسلامی در گذشته بارها تهدید کرده بود چنانچه قادر به صدور نفت خود نباشد، تنگه هرمز را - جایی که یک پنجم نفت جهان از آن می‌گذرد - خواهد بست. به دنبال حملات انجام شده به نفتکش‌ها در ماه‌های مه و ژوئن در منطقه خلیج فارس و شناسایی ایران به عنوان مظنون اصلی این حملات، ایالات متحده از تلاش برای تشکیل یک ائتلاف بین‌المللی خبر داد.

پیشتر، مایک پمپئو در مورد اقدامات ایران در نزدیکی تنگه هرمز و توقیف نفتکش بریتانیایی گفته بود که ایران حالا دست به راهزنی دریایی در سطح حکومتی زده و یک کشتی که در حال حرکت در آب‌های بین‌المللی است را توقیف کرده است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG