مقامات نظامی رسمی اسرائیل ابراز نگرانی می کنند که حماس خود را برای جنگ تازه ای با اسرائیل طی یک سال آینده آماده می سازد تا شاید از تنگنای شدید اقتصادی کنونی بیرون آید. رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل در جلسه هفتگی هیات دولت به صراحت از چنین امکانی سخن گفت و به شرائط بسیار دشوار زندگی مردم غزه پرداخت. ولی یک مقام آمریکایی گفت که اگر حماس صد میلیون دلاری پولی را که جمهوری اسلامی ایران به آن سازمان می پردازد، به جای خرید اسلحه، صرف تهیه دارو می کرد، بحران کنونی غزه به وجود نمی آمد.
به نوشته «دسان دیلی» وزارت بهداشت حماس در غزه اعلام کرد که به علت کمبود سوخت، بیمارستان های غزه کار خود را تعطیل می کنند. او همچنین گفت که داروی کافی و وسائل پزشکی مورد نیاز در غزه وجود ندارد و از جمله، معالجه کودکانی که به سرطان مبتلا هستند امکان پذیر نیست، زیرا این نوع دارو پیدا نمی شود.
سازمان های بین المللی نیز گفته اند که کمبود شدید آب آشامیدنی در غزه وجود دارد. همچنین بیش از نیمی از جوانان غزه بیکار هستند و فقر به صورت فزاینده ای، سراسر آن سرزمین را فرا گرفته است.
حقوقدان جیسون گرینبلات که از جانب پرزیدنت ترامپ برای پیشبرد صلح بین اسرائیل و فلسطینی ها ماموریت یافته، و در ماه های اخیر روزها و هفته های طولانی را در اسرائیل و مناطق فلسطینی سپری کرده، در حساب توییتری خود نوشت: اگر حماس آن صد میلیون دلار کمک مالی را که از جمهوری اسلامی ایران می گیرد، برای بالا بردن زندگی مردم غزه و حل مشکلات زیستی آن ها هزینه می کرد، این وضع پیش نمی آمد.
به نوشته وبسایت خبری «وای نت نیوز» در اسرائیل، که این خبر را برای اولین بار منتشر کرد، گرینبلات در چند توییت خود از جمله به موردی اشاره کرد که افراد حماس با یک آمبولانس، به جای آنکه دارو و لوازم پزشکی حمل کنند، اسلحه قاچاق می کردند.
خبرگزاری شینهوا متعلق به دولت چین نوشت که کودکان غزه از نهادهای بین المللی خواسته اند برای جلوگیری از ادامه وخیم شدن اوضاع در غزه دخالت کنند.
درباره دشواری های غزه، مقاله های بیشماری در رسانه های همگانی جهان انتشار یافت که تصویر وخیمی را ارائه می دهد. ولی برخی روزنامه های اسرائیلی می نویسند که حماس به یک کارزار تبلیغاتی برنامه ریزی شده دست زده تا ایالات متحده را به خاطر کاهش کمک مالی به سازمان یاری رسانی به پناهندگان فلسطینی در فشار قرار دهد تا شاید این تصمیم باطل شود.
پرزیدنت ترامپ چندی پیش دستور داد شصت میلیون دلار از کمک سالیانه امریکا به این نهاد معلق بماند تا بتوان شیوه کار آن را بررسی کرد. گفته می شود مقادیری از کمک آمریکا و دیگر کشورهای جهان به این نهاد، صرف فعالیت های تروریستی می شود.
یک خبرگزاری ترک به نام «آ آ» تصاویری انتشار داد که در آن ها سران حماس در حضور ده ها خبرنگار بین المللی از مشکلات زندگی در آن سرزمین سخن می گویند.
در رابطه با سخنان ژنرال گادی ایزنکت رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل و کارشناسان نظامی در آن کشور که می گویند که در سال میلادی جاری خطر تجدید درگیری با حماس وجود دارد، نشریه آمریکایی "بریتبارت نیوز" نوشت که ارتش اسرائیل به شبیه سازی جنگ آینده با حماس پرداخته است.
به نوشته این نشریه، ارتش اسرائیل ارزیابی می کند که در صورت بروز جنگ تازه ای، حماس احتمالا در صدد برخواهد آمد شهرهای اسرائیل را هدف عملیات تروریستی قرار داده و بخواهد به منابع حیاتی این کشور آسیب برساند.
شبکه خبری «آروتس شبع» (کانال هفت) در اسرائیل نوشت که از دیدگاه رئیس ستاد ارتش اسرائیل، احتمال بروز جنگ در سال کنونی میلادی بسیار زیاد است. از دیدگاه این منبع خبری، سخنان ژنرال ایزنکوت صریح ترین هشداری است که تا کنون در موردغزه از زبان ارشدترین مقام نظامی اسرائیل شنیده شده است.
«وای نت نیوز» در اسرائیل نوشت که سازمان یاری رسانی به پناهندگان فلسطینی، تقریبا یک میلیون نفر از فلسطینیان را که «آواره» خوانده می شوند زیر پوشش خود دارد و کاهش بودجه این سازمان، با ابراز نگرانی های شدید مقامات مسوول سازمان ملل روبرو شده است.
ولی حقوقدان جیسون گرینبلات در پیام توییتری خود نوشت: «حکومت ایران سالیانه تقریبا یک میلیارد دلار را صرف کمک به سازمان های تروریستی در خاک لبنان، داخل اسرائیل و کرانه باختری و در غزه می کند. این خون بهاء فقط و فقط موجب افزایش کشتار می شود و کوچکترین گامی برای بهبود وضع فلسطینیان محسوب نمی شود».