لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۲۱

دیدگاه| توافقی برای ترامپ و یونکر


یادداشتی در وال استریت جورنال از جیمی فلای، کارشناس ارشد و مدیر برنامه آسیا در «صندوق جرمن مارشال» ایالات متحده

اگر سرنوشت قرن بیستم در غرب تعیین شد، سرنوشت قرن بیست و یکم در آسیا رقم خواهد خورد. دولت ترامپ با تشخیص این امر سیاست آمریکا را بر یک چین در حال ظهور متمرکز کرده است. ایالات متحده برای موفقیت در این راه باید هر چه می تواند به شرکای خود در منطقه ای که به تازگی «هند و اقیانوسیه» نامیده می شود، بیافزاید. یک متحد بالقوه، ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپایی، این هفته به واشنگتن می آید.

با وجود تنش ها در دو سوی اقیانوس اطلس، آمریکا و اروپا منافع همگرای فزاینده ای در آسیا دارند. شرکت های اروپایی مانند همتایان آمریکایی شان نگران رفتارهای ناعادلانه تجاری چین، سرقت مالکیت معنوی و تلاش های پکن برای تسلط بر فناوری های نوین هستند. در حالی که آمریکا مکانیزم نظارت بر سرمایه گذاری خارجی خود را روزآمد می کند، یونکر پیشنهاد مشابهی برای سراسر اروپا ارائه کرده که تا حدودی از آمریکا الگوبرداری شده است.

دولت های اروپایی مانند ایالات متحده به شکل روزافزونی هدف عملیات نفوذ چینی ها قرار دارند. پکن از زمانی که اروپا طرح ابتکاری «۱+۱۶» را در سال ۲۰۱۲ راه اندازی کرد، سعی کرده است میان بروکسل و کشورهای فقیر اتحادیه در جنوب و شرق اروپا اختلاف بیاندازد.

این رویکرد باید برای هر کس که با پیشینه چین در خریدن، رشوه دادن و سرقت آشنا است، مایه نگرانی باشد. پیشینه هولناک حقوق بشری چین هم جای خود دارد.

اروپایی ها مانند دولت ترامپ قصد سر و سامان دادن به روابط با شرکای شان در منطقه هند و اقیانوسیه دارند. امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، اخیرا به هند و استرالیا سفر کرد و در آن جا از تعهد خود به حفاظت از منطقه در برابر هژمونی سخن گفت. یونکر و دونالد تاسک، رئیس شورای اروپایی، هفته گذشته قرارداد تجاری گسترده ای با ژاپن امضا کردند. اروپا طی ماه های آینده جزئیات رویکرد جدیدش به هند را در واکنش به طرح چین در جنوب و مرکز آسیا اعلام خواهد کرد.

اروپایی ها همچنان به چین و در نگاهی کلی به آسیا از منظر تجارت و سرمایه گذاری می نگرند. اما وقتی کار به قلدربازی پکن در برابر تایوان یا تشدید فشارهای سیاسی بر هنگ کنگ می رسد، اروپا باید موضعی محکم تر بگیرد.

اروپایی ها باید نشان بدهند که تنش ها با رئیس جمهوری آمریکا آن ها را به اهدافی ساده در برابر پکن بدل نخواهد کرد. چینی ها در این روزها می کوشند اروپا را مجاب کنند که آن ها شریک طبیعی اروپا در حفظ نظم بین الملل در طیفی از مسائل از تغییرات اقلیمی تا ایران و تجارت هستند.

دولت ترامپ در این شرایط باید با پرهیز از اعمال تعرفه بر واردات آلومینیوم و خودرو از اروپا، متحد طبیعی اش را از خود دور نکند.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG