لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۲۳

هم‌زمان با هشدار آمریکا درباره صادرات نفت از طریق اینستکس؛ سفیر پیشین آلمان در ایران رئیس اینستکس شد


دو روز بعد از هشدار ایالات متحده درباره محدودیت های سازوکار ویژه مالی اروپا برای تجارت با ایران موسوم به اینستکس، آلمان اعلام کرد رئیس جدیدی را برای این ساز و کار منصوب کرده است.

به نوشته تارنمای وزارت خارجه آلمان، سخنگوی این وزارتخانه اعلام کرد برند اربل، سفیر سابق آلمان در ایران، به عنوان رئیس جدید سازوکار ویژه مالی اروپا برای تجارت با ایران انتخاب شده است و در جریان جلسه کمیسیون مشترک برجام در هفته پیش، این موضوع به اطلاع طرف ایرانی رسید.

تغییرات در مدیریت اینستکس در حالی است که ایالات متحده نسبت به دخیل کردن صادرات نفت ایران در این ساز و کار ویژه مالی هشدار داده است.

«واشنگتن اگزماينر» دو روز پیش نوشت ایالات متحده اعلام کرده است که صرفا مبادله دارو و مواد غذایی از طریق این ساز و کار بدون مشکل است و دخیل کردن مواردی چون صادرات نفت ایران از این طریق‌، می‌تواند مسئله‌ساز شود.

این سایت به نقل از «یک مقام ارشد دولت آمریکا» نوشت که وزارت خزانه‌داری این کشور در نامه‌ای به هیئت اجرایی اینستکس، نسبت به این مسئله هشدار داده است.

همچنین مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، چندی پیش با اشاره به مکانیسم اینستکس برای حفظ تبادلات تجاری با ایران بر مبنای برجام گفت که طبق تحریم‌های فعلی خدمات بشردوستانه و نیازهای اضطراری می‌تواند ارائه شود، اما وقتی ارتباط از آن بالاتر برود، ممکن است به حوزه تحریم‌های اعمال شده وارد شود. وی در همان زمان هشدار داده بود که واشنگتن به هرگونه نقض تحریم‌ها واکنش نشان خواهد داد.

اینستکس به دنبال خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای موسوم به برجام و برای دور ماندن ایران از سیستم مالی جهان - که می‌تواند مورد تحریم آمریکا واقع شود - ایجاد شده است.

آمریکا می گوید توافق هسته ای مانع حمایت ایران از تروریسم و برنامه موشکی این کشور نشده است. پرزیدنت ترامپ با بازگرداندن تحریم ها و فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی، خواستار مذاکره بر سر یک توافق جامع تر با ایران است.

برند اربل، که به تازگی خبر انتصاب او اعلام شد، جایگزین پل فیشر شده است که پیشتر ریاست این ساز و کار ویژه مالی را بر عهده داشت.

برند اربل در فاصله سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ سفیر آلمان در ایران بود. حضور او در ایران هم‌زمان با اعتراض‌ها به نتایج اعلام شده انتخابات مناقشه‌برانگیز سال ۸۸ بود. در دوران سفارت او، همچنین دو خبرنگار آلمانی که برای تهیه گزارش از سکینه آشتیانی، زن متهم به سنگسار، با ویزای توریستی به ایران آمده بودند، بازداشت شدند.​

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG