لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۰۷

افغانستان؛ راز پنهان کارزار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا


مقاله سایمون تیسدال در گاردین

جنگ آمریکا با طالبان اینک طولانی ترین جنگ آمریکا محسوب می شود. اما این روزها همه توجه ها معطوف موصل در عراق، حلب در سوریه و حضور نظامی روسیه در خاور میانه شده است. هیلاری کلینتون و دانالد ترامپ کاندیداهای دموکرات و جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری هم هیچ توجهی به زوال شرایط امنیتی در افغانستان نمی کنند.

پرزیدنت اوباما وعده داد جنگ افغانستان را به پایان برساند اما آن را شدت بخشید و بعد از مدتی علاقه اش را به آن از دست داد.

طرح اعزام ۵۱ هزار نیروی آمریکایی به افغانستان مورد حمایت کلینتون وزیر خارجه وقت بود. اما این طرح در پایان دادن به شورش طالبان ناموفق بود. اوباما در سال ۲۰۱۴ پایان جنگ افغانستان را اعلام کرد اما بعد مجبور شد حرفش را پس بگیرد.

رییس جمهوری آمریکا در حالی کاخ سفید را ترک می کند که ۸۴۰۰ سرباز آمریکایی و گروه بزرگی از نیروی هوایی آمریکا در افغانستان مانده اند.

طالبان افغانستان که از حمایت عناصری در پاکستان برخوردار است در حال گسترش مناطق تحت کنترل شان در هلمند است و به حملات مداوم به قندوز و کابل ادامه می دهد.

جهادیون القاعده کماکان در هفت استان افغانستان فعال اند و داعش در ننگرهار پا گرفته است.

جنگ آمریکا با افغانستان پس از پانزده سال بیش از ۲۳۰۰ کشته و ۶۸۶ میلیارد دلار برای مالیات دهندگان آمریکایی هزینه در بر داشته است.

کلینتون که برای حمایت از اشغال عراق و مداخله در لیبی زیر انتقاد شدید قرار دارد، ترجیح می دهد صحبتی از ماموریت ناتمام آمریکا در افغانستان نکند.

ترامپ جنگ افغانستان را یک «اشتباه هولناک» توصیف کرده بود، اما هیچ سیاست روشنی برای آن ارائه نکرده است.

رها کردن افغانستان گزینه ای قابل تصور نیست. با وجود شکست بسیاری از پروژه های عمرانی در مناطق روستایی، هفتاد کشور اخیرا پرداخت بیش از ۱۵ میلیارد دلار دیگر را برای بازسازی افغانستان طی چهار سال آینده تعهد کرده اند.

دولت افغانستان ضعیف و فساد همه گیر است. خشونت علیه زنان همچنان ادامه داشته و تولید تریاک بیشتر شده است. پناهجویان افغانستانی کماکان کشورشان را به امید رسیدن به اروپا ترک می کنند. امید ناتو به این که ارتش افغانستان مسولیت امنیت کشور را به جای نیروهای غربی بر عهده خواهد گرفت بی انجام مانده است.

کلینتون و ترامپ به هر چه بیاندیشند، افغانستان مشکلی نیست که بتوان برای مدتی طولانی به آن بی اعتنا بود.

* برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG