لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۱۹

چالش‌های اقتصادی ترامپ به‌رغم رشد شاخص بورس و افزایش نرخ اشتغال


رشد شاخص بورس در آمریکا و اطمینان مصرف کنندگان به بازار افزایش یافته، و ایجاد مشاغل جدید نیز در برای هفتاد و ششمین ماه متوالی در ایالات متحده افزایش نشان می‌دهد. علیرغم این دستآوردها، نرخ فقر در ایالات متحده آمریکا در همین دوره اندکی افزایش یافت.

این مهمترین شاخص‌های اقتصادی است که دونالد ترامپ رئیس جمهوری جدید آمریکا از همتای پیشین خود باراک اوباما به ارث برده است. اما کارشناسان معتقدند که آقای ترامپ در آینده با چالش‌های جدی در این زمینه روبرو خواهد شد.

اقتصاد آمریکا در ماه ژانویه، که با پایان دوره پرزیدنت اوباما مصادف است، ۲۰۰ هزار شغل جدید ایجاد کرده است و از آن به بعد دورانی موسوم به اقتصاد پرزیدنت ترامپ آغاز شده است.

پرزیدنت ترامپ روز شنبه در در نطق هفتگی خود گفت، بخش بزرگی از افزایش نرخ اشتغال در ماه ژانویه با روحیه تازه ای که در مردم بوجود آمده است ارتباط دارد. «رشد اشتغال در ماه ژانویه فراتر از انتظار بوده و مشارکت نیروی کار هم افزایش داشته است؛ بنا بر این ما باید نسبت به پیشرفت اقتصاد آمریکا امیدوار و دلگرم باشیم.»

مارک هامریک، از بانکرات دات کام می گوید «اگر من جای پرزیدنت ترامپ بودم، خوشحال می شدم که چنین بازار قدرتمندی را به ارث برده ام، و مهمترین چالش برای او این است که آن را به همین صورت نگه دارد، و قول هایی که به هواداران ش در این مورد داده، عمل کند.»

در حالی که هنوز زود است در مورد این تعهدات و قول ها قضاوت کرد، برخی می گویند استفاده از ماشین به جای کارگر در خطوط تولید کارخانه های آمریکا متوقف نخواهد شد.

آندور مکافی از دانشکده مدیریت انستیتوی تکنولوژی ماساچوست می گوید «تصور می کنم تغییر دیگری در راه است که کشاورزی و صنایع و خدمات را در بر می گیرد. داستان سرایی در مورد کارخانه ای که بسته شده و یا کارهایی که به دلیل اتوماتیک شدن از دست رفته اند، خیلی ساده است. واقعیت این است که ما هنوز به تعداد زیادی از مردم با انواع مهارت ها نیاز داریم.»

برخی کارشناسان معتقدند که چالش بزرگ، تطابق تعلیم و تربیت سنتی با نیازهای اقتصاد مدرن است، که طبعا به معنی پایان کارهای سنتی و رو بنا سازی نیست.

به عقیده مارک هامریک، «کارهایی مثل جاده سازی، تعمیر پل ها، و ساخت فرودگاه و راه آهن، مشاغل زیادی بوجود می آورد و در واقع می‌تواند به کمبود کارگر منجر شود.»

تعداد بیکاران در آمریکا هفت میلیون و ششصد هزار نفر است و این نوع اقدامات می‌تواند برای بسیاری از آنها کار ایجاد کند.

انتظار می‌رود در آینده، کار سنتی در خط تولید کارخانه ها کاهش، و اشتغال در کارهایی که از پس کامپیتوتر و ماشین های خود کار بر نمی آید، افزایش یابد.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG