لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۷:۱۴

دیپلمات آمریکایی برای ملاله ترانه می خواند


حمله طالبان به ملاله یوسف زی، دختر نوجوان پاکستانی، مسئول روابط عمومی کنسولگری آمریکا در این کشور را واداشت تا برای دختران پاکستان ترانه بخواند.

ماجرای تکان دهنده ملاله یوسف زی، دختر نوجوان پاکستانی که در ماه اکتبر هدف حمله طالبان قرار گرفت، شیلا کرم را آنچنان تحت تاثیر قرار داد که او را واداشت ترانه ای را برای این ماجرا تهیه کند.

کرم، مامور روابط عمومی کنسولگری آمریکا در پیشاور پاکستان و ۲۹ ساله است. داستان شجاعت ملاله و دفاع او از تحصیل دختران در پاکستان که باعث شد طالبان به او حمله کنند، منبع الهام شیلا کرم بوده است تا ترانه ای را به افتخار او بنویسد.

ترانه شیلا کرم «جنیی» نام دارد که در پشتو به معنای «دختر» است. او این ترانه را نه تنها به ملاله بلکه به تمامی دختران پاکستان تقدیم کرده که به آینده بهتر امید دارند. آینده ای که به آنان اجازه مدرسه رفتن و فعالیت اجتماعی بدهد.

شیلا کرم در ویدئوی زیبایی که به «تمامی زنان شجاع پاکستان» تقدیم شده، گیتار می نوازد و می خواند و یک نوازنده رباب نیز او را همراهی می کند و گروه کوچکی از دختر مدرسه ای ها در حالی که لبخند می زنند به تماشای آنان نشسته اند.

کرم در این شعر به زبان پشتو از جمله می گوید:‌

ای دختر، آرمان تو چیست؟

آینده تو روشن است

آینده در دستان توست

صدایت را بریده اند؟

هیچ چیز در این جهان عادلانه نیست

اما کوشش همچنان ادامه دارد

می توانیم با هم کار کنیم

ما مستقلیم و نمی ترسیم

دختران، دختران، امید را از دست ندهید

دختران، فردا تغییر از راه می رسد

دختران شجاع و قوی

از شما حمایت می شود

ملت از این جنگ خسته است

ای دختر، نترس

آینده در دست توست

شیلا کرم به پنج زبان صحبت می کند. او پیشتر در کنگو کار می کرد. همانجا بود که نواختن گیتار را یاد گرفت و اولین ترانه اش را درباره قاچاق کودکان و اچ آی وی-ایدز نوشت. او به خبرگزاری فرانسه گفت امیدوار است که ترانه «جنیی» دختران پاکستان را ترغیب کند تا در آینده رهبران جوان کشورشان باشند.

از آنجا که فعالیت های دیپلمات های آمریکایی در پاکستان به شدت تحت کنترل است و احساسات ضدآمریکایی در این کشور شدید است و حملات خشونت بار به کرات رخ می دهد، خانم کرم می گوید موسیقی راهی مناسب برای ارتباط گرفتن با مردم پاکستان است:‌ «وقتی نمی توان از در کنسولگری بیرون رفت، چطور می توان با مردم ارتباط برقرار کرد؟ چطور می توانم به عنوان یک آمریکایی که امکان بیرون رفتن را ندارد به قلب کسی راه پیدا کنم و به او بگویم کی هستم و دنبال چه می گردم؟ یکی از موثرترین راه ها به نظر من موسیقی است زیرا مردم به سادگی آن را درک می کنند و با آن ارتباط برقرار می کنند.»

شیلا کرم در حساب توییترش، خود را شخصی معرفی کرده که «مایل است در گفتگویی معنادار با مردم ارتباط برقرار کند.»

او میگوید از آن جهت تصمیم گرفت به پشتو و نه اردو یا هر زبان دیگری بخواند که بخش های قبیله ای و پشتو زبان پاکستان عمدتا هدف فعالیت های شبه نظامیان و حملات طالبان قرار می گیرد.

خانم کرم، در ماه اکتبر که ترانه اش هنوز چندان اقبال عمومی نیافته بود به رادیو مشعل از رادیو اروپای آزاد-رادیو آزادی گفت زبان پشتو را در دوره ای نه ماهه که مخصوص دیپلمات ها است در ایالت ویرجینیا فراگرفت. او گفت این زبان دیدی گسترده از فرهنگ و زبان پشتون ها داد که به گفته او هر دو «بسیار جالب» هستند.

شیلا کرم گفت دانش آمریکایی ها از مناطق پشتون همگی از گزارش های عمدتا منفی رسانه های غربی است:‌ «این گزارش ها تنها درباره تروریسم و چیزهای بد است. اما تجربه من کمی متفاوت است.»

خانم کرم در مصاحبه ای دیگر گفت ممکن است از نظر برخی، ترانه او نوعی پروپاگاندای احمقانه آمریکا جلوه کند اما از نظر او مهم نیست:‌ «این ترانه من هستم که از قلبم برای دختران پاکستان می خوانم.»

او می گوید برای تهیه این ترانه هیچ کمک مالی از دولت آمریکا نگرفته و آن را پس از تولید برای رادیوهای شمال غرب پاکستان فرستاده است.

همزمان، ملاله، در بیمارستان ملکه الیزابت در بیرمنگام بریتانیا است و گفته می شود وضعیتش رو به بهبود است. روز هشتم دسامبر، آصف علی زرداری، رئیس جمهوری پاکستان و دختر او آصفا بوتو، در بیمارستان به ملاقات ملاله رفتند.

آقای زرداری سپس برای شرکت در نشست ده دسامبر با عنوان «برای ملاله برخیزید…برای حق تحصیل دختران برخیزید» عازم پاریس شد. این برنامه را دولت پاکستان و یونسکو برگزار کردند و هدف از آن تسریع تلاش ها برای احقاق حق تحصیل دختران پاکستان بود. یونسکو در این باره گفته است:‌ «تلاش ملاله نشان دهنده یک واقعیت تلخ است: دختران اکثریت جمعیت ۶۱ میلیونی کودکان محروم از تحصیل جهان را تشکیل می دهند. آنان کمتر از پسربچه ها به مدرسه ابتدایی راه می یابند. رسوم غلطی چون ازدواج های زودهنگام، خشونت های جنسیتی، و قوانین تبعیض آمیز آنان را از ثبت نام و تکمیل مدرسه باز می دارد. نابرابری تحصیلی از سنین پایین شروع می شود و تا بزرگسالی ادامه می یابد. زنان دو سوم جمیعت ۷۷۵ میلیونی بی سوادان جهان را تشکیل می دهند. زنان با آن که تا مدارج بالای تحصیلی پیش می روند اما تنها ۲۹ درصد از محققان، زنان هستند. »

ملاله که پیش از حمله، وبلاگی را درباره زندگی در حاکمیت طالبان می نوشت، از آن جهت هدف حمله قرار گرفت که صراحتا علیه شبه نظامیانی سخن می گفت که دختران را در دره سوات از تحصیل محروم کرده بودند. در حمله ای که علیه ملاله ترتیب داده شد، دو دختر مدرسه ای دیگر نیز مجروح شدند. آن زمان، طالبان گفت اگر ملاله نجات پیدا کند شبه نظامیان باز هم او را هدف قرار خواهند داد.

کنفرانس پاریس که در روز جهانی حقوق بشر برگزار شد، بنیاد ملاله را با حمایت مالی دولت پاکستان پایه ریزی می کند که هدفش حمایت از تحصیل دختران در جهان است.

XS
SM
MD
LG