لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۶

بحث ایران در مناظره تلویزیونی کاندیدهای جمهوریخواه



هرچند که اکنون مهمترین مشغله فکری مردم آمریکا را چالشهای اقتصادی و مالی و کار تشکیل میدهد ولی مناظره دیشب بر سیاست خارجی و امنیت ملی آمریکا تمرکز داشت ودر این مناظره هشت داوطلب جمهوریخواه شرکت کننده بیشتر نظرات را در مورد جمهوری اسلامی ایران و چگونگی رویکرد برای توقف برنامه اتمی آن ابراز کردند.

مناظره در سالن قانون اساسی ونه چندان دور از کاخ سفید انجام شد وهر هشت کاندیدا در این مورد اشتراک نظر داشتند که باراک اوباما رییس جمهوری در انجام اصول اساسی مبارزه با تهدید های امنیت ملی از جانب ایران و پاکستان شکست خورده است.

ولی این مناظره دوساعته همچنین نمودار تفاوتهای عمیق درزمینه چگونگی تغییر سیاست خارجی آقای اوباما بود.

«نیوت گینگریج» خواهان اقدام نظامی علیه ایران وتغییر رژیم شد و گفت باید با اعمال سیاستی شدید ترمانند نابود کردن پالایشگاه های نفتی ایران وقطع فرآورده های بنزین به این هدف رسید

"نیک پری" فرماندار تکزاس تحریمهای شدید و هدفمند را در مورد ایران توصیه کرد ازجمله تحریم بانک مرکزی و اثر آنرا قوی ترین توصیف کرد.

آقای پری گفت در حقیقت پیش از حتی فکر اقدام نظامی تمام اهرمهای تحریمی را باید بکار گرفت . "هرمن کین" کاندیدای دیگر نظرش این بود که اگر اسراییل یک طرح معتبر برای حمله به ایران داشته باشد باید از آن حمایت کرد.

ران پل کاندیدایی است که در قطب معتدل نسبت به دیگران قرار دارد و نظرش براین پایه بود که باید رفتار معتدل تری در سیاست خارجی اتخاذ شود تا بتوان ازدشمنی نسبت به آمریکا و هدف قرار گرفتن آن جلوگیری کرد.


آقای گینگریچ و «میت رامنی» فرماندار پیشین ایالت یوتا در نظرسنجیها تا کنون پیشتر از داوطلبان دیگر قرار دارند

مناظره دیشب یازدهمین مناظره انتخاباتی داوطلبان جمهوریخواه بود و نخستین بار پس از شکست کمیته فوق العاده کنگره آمریکا در توافق بر سر کاهش کسر بودجه ، این داوطلبان در مناظره حضور پیداکردند. «میت رامنی» از این مناظره استفاده کرد و سخت ترین موضع را در مخالفت با کاهشهای اتوماتیک بودجه آمریکا که قرار است از ۲۰۱۳ آغاز شود اتخاذکرد. اوخطاب به رییس جمهوری آمریکا گفت : "وی در مقابل تعهداتش به ملت شکست خورده وآنها را به ورشکستگی کشانده"

در کنار فعالیتهای انتخاباتی، نهادهای گوناگون آمریکا نیز به نظرسنجی از مردم آمریکا میپردازند. در یکی از آخرین نظرسنجیها توسط دانشگاه «کونُینی پیاک» در شمال شرق آمریکا، ۵۵ درصد آمریکاییان شرکت کننده درآن گفتند اگر تحریمها علیه جمهوری اسلامی کارنکند باید برای توقف برنامه اتمی آن اقدام نظامی انجام شود.

XS
SM
MD
LG