روزنامه والاستریت ژورنال در گزارشی به معرفی یکی از مدیران موفق و ایرانیتبار حوزه فناوری اطلاعات پرداخت که خانواده او پس از به قدرت رسیدن روحانیون در ایران مجبور شدند کشور را ترک کنند.
طبق گزارش این روزنامه آمریکایی که روز سهشنبه ۲۷ آذر منتشر شده است، علی قدسی مدیرعامل شرکت نرمافزاری «دیتابریکس» اکنون یکی از چهرههای موفق در «سیلیکون ولی» در ایالات متحده به شمار میرود.
دیتابریکس که حدود ۱۱ سال از تأسیس آن میگذرد، یکی از «شرکتهای نوپا» یا استارتاپ است که رشد بسیار سریعی در حوزه فناوری اطلاعات داشته و ارزش آن اکنون ۶۲ میلیارد دلار برآورد شده است.
علی قدسی در سال ۱۹۷۸ در تهران و در آستانه انقلاب ۱۳۵۷ متولد شد.
پنج سال بعد، پس از این که والدینش هدف فشارهای سیاسی جمهوری اسلامی قرار گرفتند، خانواده او مجبور به ترک ایران شدند و به سوئد پناه بردند. آنها در سالهای ابتدایی در خوابگاههای دانشجویی زندگی میکردند و با چالشهای فراوانی روبهرو بودند.
قدسی از دوران کودکی به فناوری کامپیوتر علاقهمند شد. او در کلاس چهارم ابتدایی برنامهنویسی را با رایانه شخصی خود آغاز کرد و خیلی زود استعدادش در این زمینه آشکار شد. در همان دوران، کسبوکاری کوچک راه انداخت و در ازای تعمیر رایانههای همکلاسیهایش، از آنها پول میگرفت.
قدسی برای ادامه تحصیل به دانشگاه مید-سوئیدن رفت و در رشته علوم کامپیوتر ثبتنام کرد. در اولین روز دانشگاه، هماتاقیاش که دانشجوی رشته بازرگانی بود، به شوخی گفت روزی رئیس قدسی خواهد شد. این شوخی باعث شد قدسی به رشته بازرگانی هم علاقهمند شود و رشته دوم خود را در این حوزه انتخاب کند.
روزنامه والاستریت ژورنال مینویسد علی قدسی بهعنوان مدیرعامل دیتابریکس با انجام مجموعهای از «جراحیهای راهبردی» توانسته است شرکت خود را به یکی از شرکتهای نوپای در حال رشد سریع در منطقه «سیلیکون ولی» کالیفرنیا تبدیل کند.