باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا امروز جمعه یک فرمان اجرایی صادر می کند که هدف از آن تشویق نهادهای مختلف در اشتراک اطلاعات مربوط به تهدیدهای سایبری با دولت و در میان خود این نهادهاست.
آقای اوباما این فرمان را در کنفرانس امنیت سایبری کاخ سفید که در دانشگاه استنفورد در ایالت کالیفرنیا برگزار می شود، امضا می کند.
او ماه گذشته هنگام ایراد سخنرانی در باره وضعیت کشور در اجلاس مشترک کنگره ، در مورد اهمیت امنیت سایبری صحبت کرد.
صدور فرمان در پی حملات سایبری علیه شرکتهای مختلفی مانند سونی، آنتوم، تارگت، ای بی ، و جی پی مورگان صورت می گیرد .
دولت آمریکا نیز هدف حملات سایبری قرار گرفته است، کامپیوترهای غیر محرمانه وزارت امور خارجه، کاخ سفید، و همچنین حسابهای توئیتر و یوتیوب فرماندهی مرکزی نظامی آمریکا از جمله هدف ها بوده اند.
برخی از حملات به روسیه، چین و کره شمالی نسبت داده شده است.
کاخ سفید این هفته ایجاد یک سازمان فدرال جدید بمنظور تحلیل تهدیدهای امنیت سایبری کشور و هماهنگی استراتژی برای مبارزه با این تهدیدها را اعلام کرد.
انتظار می رود فرمان اجرایی نخستین گام دربرنامه کاخ سفید برای جلب کنگره به تصویب طرح پیشنهادی کاخ سفید باشد که وزارت امنیت داخلی کشور را به مرکز تبادل اطلاعات سایبری خصوصی و عمومی تبدیل می کند.
دولت باراک اوباما مرکز ادغام اطلاعاتی تهدید سایبری را بعنوان یک مرکز هماهنگی اطلاعات متشکل از اداره تحقیقات فدرال، سازمان امنیت ملی، وزارت امنیت داخلی و دیگر سازمانهای فدرال ایجاد می کند. این مرکز تحت راهبرد مدیر اطلاعات ملی عمل می کند.
لیزا موناکو دستیار رییس جمهوری در امور امنیت داخلی و ضد تروریسم گفت در حال حاضر هیچ سازمان دولتی مسئولیت هماهنگی ارزیابیهای تهدیدهای سایبری ، اشتراک سریع اطلاعات میان سازمانهای موجود و یا ارائه بموقع اطلاعات به قانونگذاران را بعهده ندارد.