بازگشایی سفارت آمریکا پس از ۵۴ سال در کوبا به امید عادی سازی روابط بین دو کشور و همچنین بدگمانی نسبت به آن در آمریکا دامن زده است.
در میان جمعیت کوبایی - آمریکایی در شهر میامی در ایالت فلوریدا در آمریکا ، دو دیدگاه کاملاً متفاوت نسبت به آن وجود دارد. دسته ای از سرگیری روابط را چشم اندازی برای استفاده از فرصت های جدید تلقی می کنند. دسته دیگر به خشم آمده اند و آن را در هم تنیدگی واشنگتن با رژیم ناعادلانه هاوانا می دانند.
تظاهرکنندگان از هر دو اردوگاه موافقان و مخالفان عادی سازی روابط دو کشور ، به هم ناسزا می گفتند. پلیس برای کنترل وضع مجبور به مداخله شد.
جنوب ایالت فلوریدا ، بیش از یک میلیون کوبایی تبار را در خود جای داده است و بیشتر آن ها در شهر میامی زندگی می کنند. به نظر می آید ، آن هایی که در آمریکا متولد شده اند ، بیشتر خواهان آشتی بین دو کشور هستند . یکی از موافقان گفت: «خانواده من ۵۰ سال است به کوبا نرفته است و به نظر من امروز، روز جدیدی است . با فرصت های جدید. البته نمی توان آن هایی راکه در کوبا جانشان را از دست داده اند ، فراموش کرد.»
پرچم آمریکا ، روز جمعه ، در حالی که فیدل کاسترو، رهبر ملی و قدرتمند ترین شخصیت کوبایی ، هشتاد و نهمین سالگرد تولد خود را جشن گرفته بود. بر فراز ساختمان سفارت در هاوانا به اهتزاز در آمد
برخی از کوبایی - آمریکایی های میامی ، به تمسخر می گویند که بازگشایی سفارت آمریکا، هدیه تولدی به دشمن دیرینه آمریکا بود . مارکو روبیو، سناتور جمهوریخواه ایالت فلوریدا، آمریکایی کوبایی تبار که یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ است می گوید ، مردم آمریکا از عادی سازی روابط ، نفع نمی برند .
او رژیم کوبا را رژیم مستبدی می داند که در طول نیم قرن گذشته حقوق بشر در کشور را نقض کرده است. وزیر خارجه کوبا این ادعا را رد می کند. او پس از مراسم برافراشتن پرچم آمریکا در هاوانا گفت ، در کوبا تبعیض نژادی و یا رفتار بیرحمانه از سوی پلیس وجود ندارد و هیچ کس به دست پلیس کشته نشده است.
دولت باراک اوباما ، گفته است ، حقوق بشر و دیگر مسائل مهم در کمیته مشترک جدیدی که از مقام های دو کشور تشکیل خواهد شد ، مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت.