لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۵۰

کارشناسان امنیتی: توافق اتمی یک عقب نشینی برای آمریکا


کارشناسان امنیتی می گویند توافق اتمی یک عقب نشینی برای آمریکا و یک پیروزی برای ایران است. کارشناسان امنیت ملی و اتمی آمریکا روز چهارشنبه در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا مذاکرات اتمی جاری با ایران و توافق احتمالی را یک چرخش رادیکال در سیاست منع گسترش تسلیحات اتمی دولت آمریکا توصیف کردند.

جلسه روز چهارشنبه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان با عنوان «توافق اتمی، به ایران نمی توان اعتماد کرد، آیا تایید میتوان کرد؟» تشکیل شد.

این جلسه برای بررسی آینده توافق اتمی احتمالی با ایران از دید کارشناسان تشکیل شد.

اد رویس رییس کمیته روابط خارجی مجلس در بیانیه آغاز جلسه با تکرار نگرانیها در مورد روند مذاکرات اتمی با ایران، در مورد موضع کنگره صحبت کرد و گفت: «مساله بازرسی و تایید توافق نهایی توسط کنگره یک مساله عمده است. آیا بازرسان هر زمان و به هرمکان دسترسی سریع و بدون مانع خواهند داشت؟ با چه کسانی می توانند مصاحبه کنند؟ آیا می توانند نمونه برداری کنند؟ همه این موضوعات عمده باید حل شود.»

آقای رویس تاکید کرد وقتی پای بازرسی و تایید در مذاکرات مطرح می شود آمریکا نباید عقب نشینی کند و تهران باید در مورد ابعاد نظامی برنامه اتمی اش شفاف سازی کند.

استیون راد میکر مشاور امنیت ملی و معاون پیشین وزیر خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحاتی گفت این توافق بمنزله پذیرش ایران بعنوان یک کشور اتمی است و در پایان ۱۰- ۱۵ سال دوره توافق ایران بسیار به اتمی شدن نزدیک می شود.

وی افزود: «این توافق یک چرخش رادیکال دولت آمریکا در زمینه سیاست منع گسترش سلاح های اتمی است که در گذشته دولت های کلینتون و بوش و حتی خود اوباما تا چندی پیش دنبال کرده اند. سیاست آنها نه تنها بازداشتن ایران از دست یابی به سلاح اتمی، بلکه بازداری تهران از قرار گرفتن در آستانه توانایی اتمی بود.»

آقای رادمیکر تاکید کرد با هر مقیاسی این توافق یک عقب نشینی بزرگ برای آمریکا و یک پیروزی بزرگ برای ایران است و پس از ۱۰ سال دوره توافق آنها به آنچه می خواهند می رسند.

دیوید آلبرایت کارشناس اتمی و مدیر موسسه علوم و امنیت بین المللی نظرات مشابهی مطرح کرد.

چارلز دالفر مقام پیشین کمیته بازرسان اتمی سازمان ملل و یکی از اعضای پنل کارشناسان وضعیت موجود با ایران را با مورد عراق مقایسه کرد و گفت شرایط اکنون بسیار مشکل تر است و فشار زیادی روی بازرسان اتمی خواهد بود و وضع مبهم لغو شدن تحریم ها نیز بسیار موجب برتری تهران خواهد شد.

جلسه روز چهارشنبه کنگره یک چشم انداز منفی و مبهم از آینده توافق اتمی احتمالی با ایران به تصویر کشید.

  • 16x9 Image

    شهلا آراسته

    شهلا آراسته در سال ۲۰۰۰، فعالیت خبری خود را در آمریکا با بنیاد تحقیاتی اطلس آغاز کرد و سپس در سال ۲۰۰۷ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG