لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ ایران ۰۵:۳۱

کنگره آمریکا به دنبال ممانعت از فروش سلاح به عربستان سعودی است


کنگره آمریکا به دنبال ممانعت از فروش ۸ میلیارد دلار سلاح به عربستان سعودی، بحرین و امارات متحده عربی از سوی ایالات متحده است.

به گزارش رویترز، نمایندگانی از هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه به دنبال آن هستند که برنامه‌های پرزیدنت ترامپ برای فروشمیلیارد دلار سلاح به این سه کشور را متوقف کنند.

دولت ترامپ اخیرا و به بهانه تشدید تنش با جمهوری اسلامی و با اعلام «وضعیت اضطراری»، به چند کمیته کنگره اعلام کرده بود که قصد دارد ۲۲ مورد معامله تسلیحاتی با عربستان سعودی و دو کشور دیگر خاورمیانه انجام دهد.

براساس قانون کنترل صادرات اسلحه که در سال ۱۹۷۶ در آمریکا تصویب شد، دولت می‌تواند در شرایط ویژه برخی معامله‌های تسلیحاتی را بدون مجوز کنگره انجام دهد.

کنگره آمریکا اکنون به دنبال اصلاح این قانون است و هر دو حزب اصلی آمریکا از این طرح حمایت می‌کنند.

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا پیشتر مجوز فروش سلاح‌هایی تهاجمی چون موتورهای جت جنگنده، خمپاره و تسلیحات هدایت‌شونده را صادر کرده بود.

تولید و مجوز صدور برخی از این سلاح‌ها ممکن است ماه‌ها به طول بیانجامد و به همین دلیل نمایندگان کنگره با استناد به همین مسئله، اعلام اضطراری بودن آن را از سوی دولت، زیر سوال می‌برند.

برخی از این مجوزها به تعدادی از شرکت‌های دفاعی ایالات متحده اجازه می‌دهد در عربستان سعودی خط تولید راه‌اندازی کنند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG